O istorie despre creativitate și curaj! Cum a descoperit Eugenia Dide pasiunea pentru tehnica origami

27 Feb. 2023, 12:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Feb. 2023, 12:08 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Astăzi vă împărtășim o istorie a unei femei care inspiră – Eugenia Dide, o femeie cu probleme locomotorii, care își crește de una sigură fiul de 14 ani, și confecționează lucrări hand-made după tehnica origami.

Eugenia are o dorință aprigă de a munci pentru a asigura un trai decent pentru ea și fiul ei, dar din cauza dizabilității, lucrurile se complică. Când fiul său era în clasele primare și avea nevoie de un mărțișor pentru expoziția organizată la școală a descoperit un nou hobby – tehnica origami. Astfel a început să învețe cât mai multe despre origami, confecționând mărțișoare, flori, coșuri, etc. Totuși, Eugenia nu prea are vânzări, unii cumpărătorii spunând că e „scump”.

„Vânzări am foarte rar și foarte puține, dar nu renunț. E o plăcere pentru suflet. În majoritatea cazurilor, pentru mine, o lucrare înseamnă a spune într-un fel frumos „MULȚUMESC” unor oameni. Deseori, confecționez diverse lucrări pentru ocazii speciale: 1 martie, 8 martie, zi de naștere”, recunoaște Eugenia.

Chiar dacă viața e dură cu Eugenia ea își regăsește alinarea în tehnica origami, fiind susținută și de fiul său. Eugenia Dide este recunoscătoare că prin lucrările pe care le confecționează poate fi utilă societății.

„Eu nu vreau peștele, dar vreau undiță. Îmi doresc mult să mă încadrez, poate să lucrez undeva, să fac și eu un bănuț pentru a-i oferi fiului meu strictul necesar. Eu vreau ca oamenii să fie mai buni”, a mai adăugat Eugenia.

Întrucât primăvara bate la ușă, mărțișoarele și compozițiile confecționate de Eugenia pot fi perfect pentru expoziții sau pentru cadouri celor dragi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Foto: Facebook/Eugenia Dide

Foto: Facebook/Eugenia Dide

Foto: Facebook/Eugenia Dide

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău