Revoluția majoră din viața lui Bill Gates – Inteligența artificială

27 Mart. 2023, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 11:56 // Actual //  Lupu Eduard

Bill Gates a publicat un eseu despre începutul erei inteligenței artificiale. Miliardarul consideră dezvoltarea Inteligenței artificiale una dintre cele două revoluții majore pe care le-a văzut în viața sa. Prima a fost cu interfețe grafice (care au devenit baza sistemelor de operare moderne). Iar al doilea se întâmplă acum cu AI. Iată un rezumat al gândurilor principale ale lui Gates:

– IA va crește productivitatea. Cu cât puterea de calcul este mai ieftină, cu atât AI va deveni mai populară. În același timp, interogările în limbaj natural vor înlocui căutarea clasică pe Internet – nu mai trebuie să introduceți cuvinte cheie care sunt înțelese doar de algoritmi.

– GPT va deveni un asistent cu drepturi depline: scrieți o scrisoare, aflați și amintiți-vă de apelurile programate sau preluați sarcini de rutină. Corporațiile vor avea propriii lor consultanți AI – își vor elibera timp pentru sarcini cu adevărat importante și viața personală.

– IA  va ajuta în asistența medicală. Aparatele vor putea să facă acte, să facă programări și să proceseze cantități mari de date. În plus, rețeaua neuronală va face față stabilirii dozelor medicamentoase. Locuitorii din regiuni vor primi consultații primare, iar specialiștii din orașele mici vor avea mai multe oportunități de examinare.

IA va transforma educația. În următorii zece ani, AI va ajuta studenții să se adapteze: algoritmii vor putea evalua nivelul de cunoștințe și vor oferi materiale relevante pentru învățare. În plus, nu este dificil pentru o mașină să creeze programe pentru a crește motivația. Gates scrie că interacțiunea cu o mașină nu va înlocui sinergia dintre profesor și elev, ci va îmbunătăți foarte mult procesul.

– IA va învăța să depășească dificultățile actuale. Acum există o problemă cu faptul că utilizatorii primesc liste de la hoteluri inexistente sau nume de articole care nu există în natură. Acest lucru se datorează faptului că mașina nu înțelege contextul, dar în curând problema va fi un lucru din trecut. Și într-o zi omenirea va vedea o inteligență artificială superinteligentă comparabilă cu creierul uman – fără limitările memoriei și ale vitezei de procesare a semnalului. Dar acest lucru, potrivit lui Gates, nu se va întâmpla curând.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, înainte de masacru, înainte de revolta investitorilor, înainte de rechemările şi defectele de produs şi de publicitatea proastă şi de procese – înainte ca toate acestea să se poată întâmpla – Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit să-şi perfecţioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Aşa că într-un weekend de la sfârşitul anului 2005 a lăsat în urmă birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capi­tal privat pe care a fondat-o, şi reşedinţa cu mai multe etaje din Upper East Side, în renovarea căreia a băgat 15 milioane de dolari, şi a călătorit până la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu rază lungă de acţiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu început de chelie şi cu o mustaţă deasă, dar fără barbă, vorbea încet, cu răbdare, cu un accent blând de New York.

Prietenii spun că s-a antrenat la facul­tate, la Princeton, cu Corpul de Pregătire a Ofiţerilor de Rezervă (ROTC), defilând la exerciţii militare şi trăgând la ţintă cu o puşcă de serviciu standard şi că a urmat chiar şi şcoala de sărituri cu paraşuta. El a părăsit ROTC înainte de absolvire şi a obţinut un loc de muncă pe Wall Street, tranzacţionând valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligaţiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai târziu, îşi conducea propria firmă. Zece ani după aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondială. Feinberg a vrut să revină la vechea pasiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău