Ce ziceți de un Lamborghini electric? Compania a prezentat un program de transformare, cuprins din 3 faze

18 Mai 2021, 15:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Mai 2021, 15:09 // Au Bani //  MD Bani

Producătorul italian de supercaruri Lamborghini a anunțat marți că va lansa o mașină complet electrică în a doua jumătate a deceniului.

Prezentând un program de transformare, Lamborghini, deținută de firma germană Volkswagen, a prezentat „o foaie de parcurs către decarbonizarea viitoarelor modele Lamborghini și a site-ului Sant’Agata Bolognese”, sediul central al fabricii sale din Italia, scrie CNBC.

Acesta a declarat că următorii 10 ani vor avea loc tranziția companiei către producerea de modele hibride înainte de a lansa o mașină complet electrică în a doua jumătate a anilor 2020.

Foaia de parcurs a Lamborghini cuprinde trei faze; prima dintre care, pentru 2021 și 2022, vede compania să rămână concentrată pe modelele de motoare cu ardere, cu două mașini noi în gama de modele V12 care urmează să fie anunțate anul acesta.
A doua fază ar reflecta o „tranziție hibridă” care va avea loc până la sfârșitul anului 2024.

„În 2023 Lamborghini va lansa prima sa mașină de serie hibridă și până la sfârșitul anului 2024 întreaga gamă va fi electrificată”, a spus compania.

„Performanța și experiența autentică de conducere Lamborghini vor rămâne în centrul atenției inginerilor și tehnicienilor companiei în dezvoltarea de noi tehnologii, iar aplicarea materialelor ușoare din fibră de carbon va fi crucială pentru compensarea greutății datorită electrificării. Obiectivul intern al companiei pentru această fază este reducerea emisiilor de CO2 ale produsului cu 50% până la începutul anului 2025 „, a adăugat acesta.

Tranziția hibridă ar implica ceea ce a numit „investiție fără precedent”, cu peste 1,5 miliarde de euro (1,83 miliarde de dolari) alocați pe parcursul a patru ani, cea mai mare investiție din istoria Lamborghini și una despre care a spus că va avea loc în timpul „unei perioade de transformare profundă care este afectând întreaga industrie auto. ”
Cea de-a treia și ultima sa fază ar urma ca Lamborghini să lanseze primul său Lamborghini complet electric în a doua jumătate a deceniului.

Planul unui model complet electric pare să fie puțin în spatele foii de parcurs a rivalului Ferrari. Președintele Ferrari, John Elkann, a declarat că producătorul său italian de supercaruri va dezvălui primul său vehicul electric cu baterie în 2025.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, înainte de masacru, înainte de revolta investitorilor, înainte de rechemările şi defectele de produs şi de publicitatea proastă şi de procese – înainte ca toate acestea să se poată întâmpla – Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit să-şi perfecţioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Aşa că într-un weekend de la sfârşitul anului 2005 a lăsat în urmă birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capi­tal privat pe care a fondat-o, şi reşedinţa cu mai multe etaje din Upper East Side, în renovarea căreia a băgat 15 milioane de dolari, şi a călătorit până la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu rază lungă de acţiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu început de chelie şi cu o mustaţă deasă, dar fără barbă, vorbea încet, cu răbdare, cu un accent blând de New York.

Prietenii spun că s-a antrenat la facul­tate, la Princeton, cu Corpul de Pregătire a Ofiţerilor de Rezervă (ROTC), defilând la exerciţii militare şi trăgând la ţintă cu o puşcă de serviciu standard şi că a urmat chiar şi şcoala de sărituri cu paraşuta. El a părăsit ROTC înainte de absolvire şi a obţinut un loc de muncă pe Wall Street, tranzacţionând valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligaţiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai târziu, îşi conducea propria firmă. Zece ani după aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondială. Feinberg a vrut să revină la vechea pasiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău