The Telegraph: Corupția endemică din Rusia îl va doborî pe Putin. Occidentul are nevoie rezistență ca Ucraina

02 Mai 2023, 06:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2023, 06:25 // Actual //  Lupu Eduard

De mulți ani Rusia lui Vladimir Putin este un stat corupt de sus până jos . Banii sunt sifonați de la stat și direcționați către aliații și oligarhii săi, precum și propriul său buzunar.

Ani de zile, această corupție sistemică i-a întărit puterea, dar pentru forțele sale din Ucraina – în ciuda impasului pe linia frontului și a pesimismului nejustificat din anumite părți – această criminalitate continuă să facă opusul, slăbind încet, dar constant capacitatea Rusiei de a purta război și erodează capacitatea lui Putin de a controla evenimentele.

În ciuda aparențelor, invazia rusă încă se destramă – la propriu în cazul unor vehicule și echipamente navale prost întreținute – ca rezultat direct al putregaiului din inima Kremlinului. Vestea că un colonel rus a fost arestat săptămâna trecută și acuzat că a furat motoare de tancuri de luptă nu este o surpriză; nici dezvăluirile recente ale stării decrepite a unei mari părți a marinei ruse. Este ilustrarea perfectă a putregaiului moral insurmontabil care afectează statul gangster al lui Putin, scrie The Telegraph.

Pierderile spectaculoase de vehicule blindate suferite de forțele Moscovei au fost inițial o surpriză pentru analiștii occidentali; dar s-ar putea să fi fost niște vehicule cu componente esențiale vândute la fier vechi sau întreținute la preț redus.

În ceea ce privește starea marinei, singurul portavion al Rusiei, amiral Kuznețov, a fost scos din acțiune din 2018 datorită unei combinații toxice de reparații proaste și ilegalitate flagrantă. În martie 2021, directorul general al șantierului naval a fost arestat în legătură cu delapidarea de fonduri. Portavionul nu va reveni în serviciul activ cel mai devreme de 2024. Între timp, nava amiral învechită cu propulsie nucleară a flotei nordice, Petru cel Mare, va trebui probabil să fie casată, deoarece este prea scump pentru a fi modernizată, iar nava amiral a flotei ruse de Marea Neagră, Moskva, a fost scufundată de ucraineni.

Starea armelor nucleare tactice
Sunt voci în rândul serviciilor de informații care se cred că până și atuul lui Putin – mult lăudatele lui arme nucleare tactice – nu ar funcționa corect din cauza vârstei și a administrării defectuoase, chiar dacă soldații care deservesc ar putea fi convinși să le folosească.

Momentul acestei implozii va depinde în întregime de reziliența Occidentului de a continua să ofere Ucrainei armele de care are nevoie pentru a epuiza moralul rușilor și capacitatea lor de a lupta. Rapoartele conform cărora unitățile ucrainene sunt nevoite să raționalizeze obuzele atunci când au în spate puterea atâtor țări industrializate avansate fac pe toți să ne rușinăm. Acesta este anul 2023, nu 1915, scrie publicația.

Pentru cei care cred că Rusia încă mai poate convoca un val de neoprit de oameni și materiale ca în cel de-al Doilea Război Mondial, mai gândiți-vă. Gangsterii lui Putin și-au jefuit propria țară, au normalizat corupția în rândurile armatei și, făcând acest lucru, s-au condamnat la înfrângere. Corupția morală endemică din Rusia îl va doborî pe Putin, deoarece are nenumărați tirani în fața lui. Este doar o chestiune de timp, dacă Occidentul dă dovadă de aceeași rezistență în sprijinirea Ucrainei ca și ucrainenii în apărarea țării lor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

18 Mai 2024, 10:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 10:22 // Actual //  Lupu Eduard

Apple lucrează la o versiune mai subțire a iPhone-ului, care va fi lansată probabil până în 2025, a relatat vineri publicația Information, citând trei persoane care au cunoștință despre acest proiect, transmite Reuters.

Posibila versiune mai subțire va avea probabil un preț mai mare decât iPhone Pro Max și este de așteptat să fie lansată odată cu iPhone 17 în septembrie 2025, potrivit raportului.

Compania cu sediul în Cupertino, California, testează în continuare diferite modele pentru acest dispozitiv, cu numele de cod D23, care ar putea avea procesorul de ultimă generație al Apple, denumit probabil A19, a adăugat publicația citată.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Actualizarea așteptată subliniază nevoia Apple de a îmbunătăți iPhone, cel mai popular produs al companiei, în timp ce se confruntă cu o concurență dură din partea Honor și Huawei în China și Samsung Electronics la nivel global.

Samsung a deținut cea mai mare cotă de piață a smartphone-urilor în primele trei luni ale anului 2024, cu 20,8%, urmată de cota de piață de 17,3% a Apple, potrivit firmei de cercetare International Data Corporation.

Pentru cel de-al doilea trimestru fiscal, vânzările iPhone ale Apple au scăzut cu 10,5%, la 45,96 miliarde de dolari.
Apple intenționează, de asemenea, să renunțe la modelul mai puțin scump iPhone Plus și intenționează să lanseze un iPhone mai ieftin, un succesor al iPhone SE, în primăvara anului 2025, se arată în raport.

Veștile vin la câteva zile după ce Apple a prezentat cel mai recent iPad Pro cu un nou cip pentru calculul prin inteligență artificială, în timp ce se grăbește să ajungă din urmă rivalii săi din Big Tech într-o cursă pentru a domina această tehnologie emergentă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău