De câți bani ai nevoie pentru un concediu în Grecia în 2023

19 Mai 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Mai 2023, 05:45 // Actual //  bani.md

Hotelierii din Grecia se pregătesc pentru valul uriaș de turiști. Insulele grecești se bucură de o popularitate deosebită, tocmai de aceea, oamenii preferă să cumpere din timp biletele de vacanță. Stațiunile din Grecia vor fi aproape pline încă din iunie 2023. Moldovenii care vor să meargă în concediu în zona menționată trebuie să-și „înărmeze” portofelul.

Cât costă o vacanță în Grecia

Dacă te gândești să mergi în vacanță în Grecia, află că trebuie să cunoști foarte bine tarifele înainte. Există multe tipuri de unități de cazare dintre care poți alege, în funcție de nevoile și dorințele personale, dar locuințe oferite de gazde sau proprietari. Persoanele care vor să închirieze un apartament în Lefkada pot plăti de la 4000 de lei moldovenești în sus. Totodată, pentru un sejur de 5 nopți în zona menționată, într-un apartament tip studiu, moldovenii trebuie să scoată din buzunare 4500 de lei moldovenești. Proprietatea dispune de toaletă proprie, aer condiționat, seif, dar și aparate electrocasnice.

Într-o altă parte a insulei din Grecia se oferă spre închiriere o proprietate care are vedere la mare. Pe platforma Booking, locuința are o cotație ridicată, și totodată, un sejur de 5 nopți la aceasta costă aproape 10800 de lei moldovenești. Moldovenii care vor să meargă în concediu în Grecia trebuie să știe că există si variante de lux. De exemplu, o proprietate care se află într-un amplasament de vile de lux se închiriază la prețul de 30000 de lei moldovenești. Locația nu dispune doar de aparate electrocasnice și servicii complete de curățenie, ci și de piscină privată, terasă și o zonă de relaxare.

Persoanele care vor o altfel de experiență în Lefkada, Grecia, pot opta pentru o cazare pe barcă, la plaja Nydri. Oamenii beneficiază de baie privată, aer condiționat, WiFi gratuit, electrocasnice mici și articole de toaletă. Micul dejun este inclus în prețul de 7.400 lei, pentru un sejur de 5 nopți.

În ciuda faptului că prețurile diferă în funcție de zonă, dar mai ales, de la un an la altul, turiștii nu se simt descurajați. Thassos, Creta, Lefkada, Mykonos sau Santorini sunt doar câteva dintre insulele preferate de oameni. Moldovenii au luat cu asalt stațiunile din Grecia anul trecut. Serviciile de care poți beneficia, nisipul fin, apa limpede și panorama sunt câteva dintre motivele pentru care turiștii aleg să se întoarcă de la un an la altul în Grecia. Și tocmai de aceea, moldovenii care vor să se bucure de un concediu pe cinste în zona menționată, trebuie să facă rezervare din timp, în caz contrar, riscă să nu mai găsească locuri disponibile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală