WhatsApp va lansa una dintre cele mai așteptate funcții. Cum vor putea fi editate mesajele trimise

23 Mai 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Mai 2023, 05:15 // Actual //  bani.md

WhatsApp își îndeplinește promisiunea și le oferă utilizatorilor funcția mult așteptată de editare a mesajelor. Această funcție va fi lansată în curând la nivel global, aducând o îmbunătățire semnificativă în experiența utilizatorilor.

În curând, utilizatorii din întreaga lume vor putea edita mesajele trimise, oferindu-le posibilitatea de a corecta eventuale erori sau de a adăuga informații suplimentare. Această actualizare va îmbunătăți în mod semnificativ comunicarea și interacțiunea utilizatorilor pe platforma WhatsApp.

WhatsApp adaugă opțiunea de editare a mesajelor

„Pentru momentele în care greşeşti sau pur şi simplu te răzgândeşti, poţi acum să editezi mesajele trimise pe WhatsApp”, a anunţat luni aplicaţia de mesagerie deţinută de Meta Platforms, într-o postare pe blog.

Odată cu lansarea globală a funcţiei, în următoarele săptămâni, expeditorii îşi vor putea modifica mesajele în decurs de 15 minute de la apăsarea trimiterii.

Pentru a accesa funcția de editare a mesajelor, utilizatorii vor trebui să apese și să mențină apăsat mesajul pe care doresc să îl modifice și să selecteze opțiunea „Editare” din meniul care apare. După efectuarea modificărilor, mesajul va fi marcat cu eticheta „Editat”, fără a afișa în mod explicit istoricul editărilor.

Telegram și Signal, două aplicații concurente cu WhatsApp, oferă deja utilizatorilor posibilitatea de a edita mesaje, ceea ce reprezintă o opțiune foarte apreciată. În plus, platforma de microblogging Twitter a lansat anul trecut fucnția de editare a tweeturilor, care este disponibilă însă doar pentru anumiți utilizatori, potrivit Reuters.

Platforma riscă primă amendă în Rusia pentru că nu șterge conținutul interzis

WhatsApp se confruntă cu posibilitatea unei amenzi maxime de 4 milioane de ruble (aproximativ 51.500 de dolari) în urma acuzațiilor formulate de Rusia, conform cărora nu a eliminat conținutul interzis.

În ciuda faptului că compania-mamă a WhatsApp, Meta Platforms Inc (META.O), a fost interzisă în Rusia anul trecut ca o organizație „extremistă”, aplicația de mesagerie, care are o popularitate ridicată în Rusia, a continuat să funcționeze.

La începutul războiului din Ucraina, Rusia a introdus noi legi dure de cenzură militară, în temeiul cărora companiile de tehnologie, inclusiv Google, Wikipedia și Discord, au fost amendate, potrivit aceleiași surse.

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 14:33 // Actual //  Ursu Victor

Republica Moldova nu dispune în prezent de o industrie de apărare în sens clasic, însă autoritățile recunosc necesitatea dezvoltării acestui sector și intenționează să valorifice industriile cu dublă utilizare care pot deveni atractive pentru partenerii internaționali. Declarația aparține lui Valeriu Mija, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, făcută în timpul unui briefing dedicat summitului NATO de la Haga.

Întrebat despre strategia națională de apărare și despre conexiunile dintre industria locală și lanțurile valorice europene și euroatlantice, Mija a confirmat că Republica Moldova „nu are industrie de apărare clasică”, dar că „lucrurile se mișcă” în direcția integrării în rețelele europene. El a subliniat că documentul strategic include obiective pentru dezvoltarea acestui sector și o cooperare mai strânsă cu Uniunea Europeană și NATO.

„Avem foarte multe industrii cu destinații duble care pot fi catalogate ca mărfuri strategice și care reprezintă interes pentru parteneri”, a explicat oficialul. Potrivit lui, Moldova acționează pe trei filiere: bilaterală, NATO și UE. În cadrul colaborării cu Bruxellesul se lucrează la ajustarea standardelor și identificarea oportunităților concrete de integrare în lanțurile de producție de apărare.

Mija a mai menționat că noua strategie se corelează cu planul de creștere economică dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Economice, care vizează stimularea industriilor cu destinație dublă – atât pentru piața civilă, cât și pentru necesități de securitate.

„Pentru Moldova, acest efort ar însemna locuri de muncă, dezvoltare economică și creșterea rezilienței. Pentru parteneri – acces la produse strategice competitive”, a afirmat oficialul.

În contextul în care bugetele de apărare europene au scăzut de trei ori în ultimele decenii, iar cele din Asia au crescut exponențial, NATO și UE încep să investească tot mai mult în revitalizarea capacităților industriale militare. Moldova vrea să prindă acest tren și să contribuie cu propriile resurse intelectuale și capacități industriale emergente.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO