Compania aeriană a unui moldovean dă lovitura în Vestul României! Lansează zboruri directe spre Tel Aviv

25 Mai 2023, 18:27
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Mai 2023, 18:27 // Actual //  bani.md

Compania aeriană HiSky, controlată de moldoveanul Iulian Scorpan, va opera, începând din luna august, zboruri regulate pe ruta Timişoara – Tel Aviv (Israel). Vor fi două zboruri săptămânal, iar preţul unui bilet porneşte de la 49,99 euro cu toate taxele incluse.

”La sfârşitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara va fi extinsă cu încă o destinaţie internaţională. Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a şasea ţară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport. Ruta Timişoara – Tel Aviv – Timişoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internaţional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al companiei aeriene HiSky.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, preţul unei călătorii Timişoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, porneşte de la 49.99 euro. Orarul zborurilor prevede două frecvenţe săptămânal, în fiecare zi de luni şi joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timişoara (TSR), Timişoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Potrivit sursei citate, Tel Aviv este cea de-a doua destinaţie pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe Aeroportul Timişoara, după ruta Bucureşti – Timişoara, operată deja cu şase frecvenţe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare şi de aceea suntem atenţi să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timişoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin şi mai confortabil, de capitală şi de hub-ul de la Otopeni. Am reuşit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu şase frecvenţe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internaţională Tel Aviv, o destinaţie pe care o operăm deja cu succes din Bucureşti, Cluj şi Chişinău. Din experienţa de până acum, pe alte aeroporturi, dar şi din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că şi timişorenii aşteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât şi pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci şi una care să aducă turişti şi oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraş.”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

HiSky operează din România zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris şi Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinaţii externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna şi Veneţia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 15:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 15:05 // Actual //  Ursu Victor

Balaji Srinivasan, un antreprenor și investitor indiano-american, a inițiat o școală pentru specialiști în tehnologie, care durează trei luni, pe o insulă privată lângă Singapore, pe care a cumpărat-o anul trecut cu Bitcoin și vrea s-o transforme într-un stat pentru specialiști în tehnologie.

Acest program servește drept teren de testare pentru viziunea sa asupra unui „Network State” descentralizat, cu prioritate digitală. Școala are ca scop promovarea inovației, adoptarea criptomonedelor și libertatea individuală, acționând ca un pilot pentru viitoarele comunități autoguvernate.

Inițiativa face parte din efortul său mai larg de a crea o națiune descentralizată, digitală, cunoscută sub numele de „Network State”. Proiectul a fost dezvăluit printr-o postare pe Instagram de către utilizatorul Nick Peterson, care participă la „Network School” – școala de trei luni inițiată de Srinivasan. Peterson a descris locația ca fiind o insulă privată, ce va servi drept teren de testare pentru viziunea pe termen lung a lui Srinivasan, potrivit Economic Times.

Balaji Srinivasan este un antreprenor și investitor în tehnologie de origine indiană. A co-fondat Counsyl, a fost Chief Technology Officer la Coinbase și partener general la firma de capital de risc Andreessen Horowitz.

Născut din părinți medici care au emigrat din Tamil Nadu în Statele Unite, Srinivasan deține diplome de master și doctorat în Inginerie Electrică de la Universitatea Stanford.

Srinivasan lucrează la construirea a ceea ce el numește un „Network State” – o comunitate globală, digitală, descentralizată, formată din persoane cu valori și scopuri comune. Aceste comunități sunt construite în jurul inovației, criptomonedelor, libertății individuale și progresului tehnologic.

Potrivit lui Srinivasan, scopul este de a „revigora democrația pentru era internetului” și de a promova „adevărul, sănătatea și prosperitatea” prin creștere personală, fizică și profesională. Valorile centrale ale inițiativei includ longevitatea, descentralizarea și educația.

Network School a fost lansată în septembrie 2024. Este concepută ca un program de trei luni, cu prezență fizică, pentru fondatori de startup-uri și persoane interesate de fitness. Școala acționează ca un pilot real pentru ambiția mai largă a lui Srinivasan de a dezvolta state de rețea care încep online și evoluează în comunități autoguvernate în lumea reală.

Într-o postare pe Substack publicată în august 2024, Srinivasan a dezvăluit că a achiziționat o insulă lângă Singapore pentru a lansa școala.

„Avem o insulă. Exact. Prin puterea Bitcoin, avem acum o insulă frumoasă lângă Singapore unde construim Network School”, a spus Srinivasan.

El a descris școala ca un loc pentru a dezvolta ceea ce el numește „talentul ascuns al lumii”.

Network School este văzută ca primul pas către construirea unei baze fizice pentru viziunea statului lui Srinivasan. Succesul acestui program pilot ar putea determina cum și unde vor prinde contur astfel de comunități digitale în viitor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO