Școala Internațională Heritage se extinde

29 Sept. 2023, 15:22
 // Categoria: Social // Autor:  MD Bani
29 Sept. 2023, 15:22 // Social //  MD Bani

Heritage a lansat noua aripă a școlii, unde elevii treptei liceale își vor continua studiile la standarde globale. Cei peste 80 de liceeni vor susține la absolvire examenele „A Level” și vor obține calificările/diplomele Cambridge recunoscute la nivel global, oferindu-le acces la peste 1400 de universități din 195 de țări. Treapta liceală, care include curriculumul „Cambridge International AS & A Level” a fost introdusă în anul 2020, iar până acum, liceenii învățau în clădirea de bază a școlii.

Noua aripă a școlii a fost concepută și construită din dorința fondatorilor Natalia Cecetova și Sinan Bora de a delimita cât mai bine spațiile dintre clasele mici și cele mari, astfel încât fiecare elev să poată învăța într-un mediu potrivit vârstei sale, clasele fiind dotate corespunzător și cu un design personalizat în funcție de materia studiată.

Natalia Cecetova, cofondatoarea Școlii Internaționale Heritage:Heritage nu este doar o școală, este un centru educațional și simbolul angajamentului nostru față de educație și progres. Oferind educația de clasă mondială Cambridge, extindem orizonturile și deschidem ușile spre un viitor plin de oportunități pentru tineri. Liceul este un simbol al dedicării noastre pentru un viitor mai luminos pentru Moldova. Sperăm că elevii noștri vor deveni factorii de schimbare, inovatorii și liderii de care țara noastră are nevoie.”

Rob Ford, directorul general al Școlii Internaționale Heritage: „Aș dori să le mulțumesc fondatorilor și tuturor celor implicați, care cred în noi și se asigură că vom colabora pentru ca această școală să aducă ceva bun în educarea tinerilor nu doar în Moldova, ci și în întreaga lume. Ambiția noastră este să fim una dintre cele mai bune școli din Europa, iar cu acest Liceu, suntem pe cale de a obține și acest lucru.”

Noua aripă a școlii se întinde pe o suprafață de 1500 m², având o capacitate de aproximativ 150 de elevi. Clasele au fost proiectate și echipate în mod diferit, tocmai pentru a se plia pe nevoile elevilor din treapta liceală, iar aceștia vor beneficia și de zone dedicate studierii individuale/în grup. Sălile sunt dotate cu mobilier modern, panouri interactive, vestiare personale, calculatoare, wi-fi și multe alte facilități.

Radu, elev „A Level”, Liceul Heritage: „A Level înseamnă nivel avansat și este un sistem minunat care îți permite să îți alegi propriul parcurs. Este instrumentul perfect pentru a studia ceea ce vrei să înveți, nu ceva ce nu îți place cu adevărat. Te ajută să evoluezi spre ceva mai bun. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii – îți permite să te regăsești mai mult și să creezi ceva ce-ți place cu adevărat. Extinderea Heritage este un progres foarte mare în istoria școlii și este impresionant.”

Bogdana, elevă „AS Level”, Liceul Heritage: „Îmi plac foarte mult oportunitățile nesfârșite pe care le oferă Heritage și că te poți implica în atât de multe activități și proiecte extracurriculare care îți permit să interacționezi cu oameni din întreaga lume. Noua clădire a Liceului ne oferă un spațiu mai privat. Cred că sistemul A Level îi ajută pe elevi să beneficieze de o educație flexibilă, alegând 4 materii care le plac, iar acest lucru face întregul proces de învățare mult mai plăcut și cu șanse mai mari de a obține rezultatele pe care și le doresc.”

Fiind fondată în 2017, Școala Internațională Heritage și-a propus încă de la bun început să fie un hub educațional nou și unic în Moldova, să aducă standardele globale acasă. La scurt timp de la deschiderea sa, a devenit prima și singura Școală Cambridge din țara noastră, oferind un parcurs academic internațional cu adevărat valoros.

Pe parcursul celor 6 ani de activitate,  Heritage a obținut numeroase premii și distincții internaționale, cum ar fi „British Council’s International School Award”, „eTwinning School Label 2023-2024”, „Climate Action School”, „Global School Alliance Silver Award”, „LEGO Build the Change Showcase School”. Mai mult decât atât, școala este și membră a comunității internaționale: „Global School Alliance”, „COBIS”, „ECIS”, demonstrând un progres impresionant datorită eforturilor comune ale echipei sale formată din oameni profesioniști și implicați, dar și ale elevilor care obțin rezultate absolut remarcabile.

Vedeți cum arată școala extinsă urmărind acest video:

https://www.youtube.com/watch?v=wNR7MjE10vY

Pentru mai multe informații despre Școala Internațională Heritage accesați www.heritage.md.

 

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală