Directorul de Sustenabilitate al PMI: Am reușit să creăm dispozitive mai durabile și 90% reciclabile (video)

23 Nov. 2023, 13:55
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
23 Nov. 2023, 13:55 // Slider //  MD Bani

Îmbunătățirea designului dispozitivelor de încălzire a tutunului, colectarea acestora și utilizarea repetată în producție – sunt pașii strategici implementați de Philip Morris International pentru a reduce impactul negativ al produselor sale fără fum asupra mediului înconjurător. În prezent, compania a dat startul unui program pilot de colectare a rezervelor de tutun folosite împreună cu sistemul IQOS, iar unele țări au reușit să identifice metode inovative de reciclare a acestora. Despre aceasta a declarat Miguel Coleta, director Sustenabilitate, Activare și Suport în cadrul PMI.

Potrivit companiei, atunci când este vorba despre deșeurile postconsum, există un șir lung de provocări, însă totul pornește de la designul produselor.

„Eu încă mai am acasă prima versiune a dispozitivelor noastre fără fum. Nu îmi amintesc acum cât erau acestea de reciclabile, dar, cu siguranță, nivelul a crescut cu cel puțin 20% în ultimii 3-4 ani. De asemenea, a crescut durabilitatea dispozitivelor. Primele generații puteau fi utilizate aproximativ un an, cele din prezent, precum este Iluma, mult mai mult. A crescut rezistența și durata de utilizare a produselor, dar și cât sunt de reciclabile acestea. În prezent, aproximativ 90% dintre componentele dispozitivelor sunt reciclabile”, a menționat Miguel Coleta.

PMI declară că se străduie să prelungească ciclurile de viață ale produselor, iar realizarea acestui obiectiv începe prin impunerea unor standarde înalte de calitate și fiabilitate. Totodată, dispozitivele de încălzire a tutunului deja ieșite din uz sunt colectate și transmise spre reciclare, scrie unimedia.info.

În acest scop, au fost create două centre CIRCLE, în Ungaria și Japonia, dotate cu echipamente dedicate în totalitate reciclării dispozitivelor colectate de la consumatori. Rata reciclării în aceste centre este de 86%. Volumul de materiale mărunțite provenite de la dispozitivele dezmembrate în centrele CIRCLE se ridică la 112 tone, potrivit datelor PMI.

„Până în 2025, ne propunem să avem cel puțin un milion de dispozitive recondiționate, care să fie reintroduse pe piață. Este important pentru noi să reducem deșeurile, dar, în același timp, e important să reintroducem pe piață produse recondiționate, care vor fi mai ieftine și accesibile pentru mai mulți consumatori”, declară Miguel Coleta.

Cât despre rezervele utilizate împreună cu produsele fără fum, nu există, deocamdată, o soluție universală, însă sunt testate diverse soluții.

„Este ceva absolut nou. Nimeni, în prezent, nu reciclează aceste deșeuri, așa că în multe țări dezvoltăm această direcție. Pot să vă dau un exemplu, în Republica Cehă, noi colectăm de la consumatori rezervele de tutun utilizate, iar o companie partener separă acetatul de celuloză și îl folosește pentru a construi drumuri. Acesta este folosit ca un aditiv la producerea asfaltului cu care sunt construite drumuri moderne”, spune Miguel Coleta.

PMI, la fel ca alte companii mari din întreaga lume, încearcă să reducă amprenta produselor sale asupra mediului. Potrivit lui Miguel Coleta, consumatorul are un rol central în acest proces, întrucât de nivelul său de conștientizare depinde dacă dispozitivele se vor întoarce sau nu în circuitul de producere.

„Credem că este o chestiune de timp și de cât de preocupați de mediul înconjurător sunt consumatorii în viața lor de zi cu zi. Considerăm că rolul nostru este de a crește gradul de informare și conștientizare a consumatorilor privind impactul produselor noastre asupra mediului înconjurător și cum ei pot face o schimbare pozitivă. Credem că în timp acest lucru poate aduce schimbarea”, a conchis Directorul Sustenabilitate, Activare și Suport în cadrul PMI.

De la lansarea produselor fără fum pe piața din Republica Moldova, în 2018, PMI a transmis spre reciclare peste 2,5 tone de dispozitive ieșite din uz. În prezent, fiecare utilizator are posibilitatea de transmite spre reciclare dispozitivul de încălzire a tutunului pe care nu îl mai folosește în orice magazin oficial al Philip Morris Moldova sau la partenerii Darwin și Enter.

Realitatea Live

11 Mai 2024, 07:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2024, 07:30 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Piaţa imobiliară din California este zguduită de creşterea preţurilor asigurărilor, în deja cea mai scumă regiune din ţară, unii locuitorii din Beverly Hills abandonând ideea de a mai încheia poliţe, scrie Bloomberg.

Tendinţa de creştere a preţurilor este observabilă şi în alte zone, în Florida proprietarii plătind de trei ori mai mult pentru o poliţă de asigurare faţă de media naţională. Spre deosebire de statul Florida care este expus la uragane frecvente, în California creşterea preţurilor a fost determinată de incendiile de vegetaţie.

State Farm General Insurance Co., cel mai mare asigurator din California, şi-a anunţat în martie clienţii că va renunţa la 72.000 de poliţe de asigurare, 30.000 dintre acestea acoperind case de locuit.

John Morris a încheiat o asigurare la State Farm în 2022, plătind 22.000 de dolari pe an pentru un plan ce acoperă doar 40% din costurile de înlocuire în valoare de 10 milioane de dolari. Acesta a fost anunţat că acoperirea se va încheia în 2025.

„O să mai existe alternative, dar vor fi mai scumpe”, a explicat Morris.

Unii investitori chiar au renunţat la a cumpăra locuinţe după ce au văzut preţul poliţelor de asigurare. Stephen Shapiro, co-fondator al Westside Estate Agency, a abondanat ideea de investi 15 milioane de dolari într-o casă după ce a aflat că asigurarea va costa 150.000 de dolari pe an.

„Dacă vorbim de 150.000 de dolari pe an, asta anulează capacitatea de a face profit”, a arătat acesta.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău