Ciocniri violente au avut loc între fermierii sud-coreeni și poliție la un miting organizat de cei care se opun interzicerii consumului și comercializării de carne de câine.
Aproximativ 200 de fermieri sud-coreeni care cresc câini pentru consumul uman de carne au organizat joi un miting. Aceștia au cerut guvernului să renunțe la planul de interzicere a acestei industrii.
Fermierii au încercat să intre cu un camion pe strada din fața biroului prezidențial
În mașină se aflau câini în cuști pe care fermierii intenționau să îi elibereze la fața locului. Ei au fost blocați de poliție.
Ulterior, fermierii s-au luptat cu poliția care a ridicat baricade pentru a-i împiedica pe protestatari să traverseze strada și să ajungă la biroul prezidențial. Trei protestatari au fost reținuți de poliție.
Partidul de guvernământ al președintelui Yoon Suk Yeol a introdus un proiect de lege pentru a interzice creșterea și vânzarea de câini pentru consum. Proiectul include compensații financiare pentru fermierii forțați să își închidă afacerea într-o perioadă de trei ani.
Fermierii sunt nemulțumiți de valoarea compensațiilor și susțin că nu au fost consultați
Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că aproape două treimi dintre respondenți se opun consumului de carne de câine. Doar 8% dintre ei au declarat că au mâncat câine în ultimul an, în scădere de la 27% în 2015.
Mulți dintre cei implicați în fermele de câini și în industria acestei practici controversate se luptă să anuleze decizia guvernului.
Fermierii care cresc câini și proprietarii restaurantelor care servesc preparate de acest fel au organizat proteste, nemulțumiți de promisiunile primite.
De asemenea, ei acuză că această lege le-ar limita opțiunile disponibile. Astăzi, această carne este consumată doar de persoanele în vârstă:
„Dacă trebuie să închid, având în vedere situația financiară în care mă aflu, într-adevăr nu există niciun răspuns la ceea ce pot face. Sunt în afacerea asta de 12 ani și este prea brusc”, a spus Lee Kyeong-sig, care conduce o fermă în afara Seulului, potrivit Reuters.
Încercările anterioare de a interzice carnea de câine au eșuat din cauza protestelor din industrie. De data aceasta, guvernul a spus că interdicția propusă va oferi industriei o perioadă de grație de trei ani. De asemenea, va fi oferit un sprijin financiar maxim posibil pentru cei afectați. Cu sprijinul publicului și sprijinul din parlament, există semne că interdicția ar putea deveni în curând lege.
Asociația Coreeană a Câinilor Comestibili spune că vor fi afectate mult mai multe ferme și restaurante decât cele citate de guvern. Asociația a spus că 3.500 de ferme care cresc 1,5 milioane de câini și 3.000 de restaurante vor trebui să se închidă.