Spălare de bani de 19 milioane de lei, la o rețea restaurante! Procurorii au intrat pe fir

13 Iun. 2024, 16:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iun. 2024, 16:57 // Actual //  Lupu Eduard

O rețea de restaurante din Republica Moldova este vizată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, după ce ofițerii Direcției generale antifraudă a Serviciului Fiscal de Stat, împreună cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigație, au destructurat o schemă de evaziune fiscală de proporții deosebit de mari.

În cadrul perchezițiilor efectuate la 11 iunie, oamenii legii au depistat și ridicat aproximativ 19 milioane de lei necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii. S-a stabilit că rețeaua de restaurante evita emiterea bonurilor fiscale clienților, încasând bani în numerar care nu erau reflectați în contabilitatea oficială, astfel evitând achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat.

Ofițerii de investigații au descoperit aceste sume necontabilizate în una din subdiviziunile întreprinderii, confirmând suspiciunile de spălare de bani și evaziune fiscală pentru perioada anului fiscal 2022. Autoritățile au îndemnat cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor pentru a preveni astfel de practici ilegale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2024, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Sept. 2024, 10:07 // Actual //  Lupu Eduard

Uniunea Europeană a generat 59,2 milioane de tone de deşeuri alimentare (care includ părţi comestibile şi necomestibile) în 2022, respectiv 132 kg/locuitor, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul tuturor grupurilor economice, 54% din totalul deşeurilor alimentare (72 kg/locuitor) au fost generate de gospodării, 46% au fost generate în lanţurile de aprovizionare cu alimente: 19% în urma fabricării produselor alimentare şi a băuturilor (25 kg/locuitor), 11% de restaurante şi serviciile alimentare (15 kg/locuitor), 8% în urma producţiei primare (10 kg/locuitor) şi 8% pe segmentul de retail şi alte canale de distribuţie a alimentelor (11 kg/locuitor).

Reducerea risipei alimentare este o provocare atât în UE cât şi pe plan global.

De asemenea, în 29 septembrie este marcată Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău