Elon Musk a amânat depunerea unui formular și a câștigat 156 de milioane de dolari

08 Apr. 2022, 16:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Apr. 2022, 16:13 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Experți în domeniul juridic și securitate consideră că Elon Musk ar fi câștigat 156 de milioane de dolari prin amânarea depunerii unui formular. Potrivit informațiilor, Elon Musk ar fi amânat cu 11 zile dezvăluirea cotei sale de 9,2% deținută în cadrul companiei Twitter, cumpărând-o astfel la un preț scăzut artificial.

Acest lucru se datorează unei legi veche de 50 de ani, care impune ca investitorii să notifice Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse atunci când depășesc cota de 5% dintr-o companie. Musk a atins acel punct de referință pe 14 martie, potrivit dosarelor. Dar și-a făcut dezvăluirea publică abia luni.

Între timp, el a continuat să cumpere acțiuni la prețul de aproximativ 39 de dolari pe acțiune, ducând miza sa totală la 9,2 la sută. După dezvăluirea sa, prețul acțiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 30 la sută și acum depășește 50 de dolari pe acțiune.

Depunerea întârziată i-a adus lui Musk 156 de milioane de dolari, a declarat David Kass, profesor de finanțe la școala de afaceri a Universității din Maryland.

„Chiar nu știu ce-i trece prin minte. Era ignorant sau știa că încalca legea titlurilor de valoare?” el a spus. Oricine se ocupa de tranzacțiile pentru Musk ar fi trebuit să știe asta, a spus Kass.

Nerespectarea legilor privind valorile mobiliare – fie că este intenționată sau accidentală – evidențiază modul în care miliardarii și persoanele puternice pot ignora regulile federale și chiar codurile fiscale pentru a continua să-și construiască averea.

Din cauza aceste încălcări, Musk s-ar putea alege cu o amendă.

Nu este clar de ce Musk, care este cel mai bogat om din lume evaluat la 276 de miliarde de dolari conform indicelui Bloomberg Billionaires, a ratat termenul limită. Câștigurile de 156 de milioane de dolari reprezintă o scădere în găleată pentru co-fondatorul PayPal, care deține și conduce și compania de rachete SpaceX.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău