Campania ”10 table de nota 10” a revenit la Cărpineni. De această dată însă la gimnaziul ”Dumitru Crețu”, care a devenit câștigător de drept al unui nou display interactiv, după cel revendicat de Liceul Teoretic ”Ștefan Holban” din aceeaşi localitate.
Școala beneficiară a fost selectată în rezultatul concursului publicat pe pagina de facebook a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, unde reprezentanții tuturor instituțiilor de învățământ din țară (cu excepția celor din Capitală) au ocazia să publice un eseu cu tema ”Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților” și să câștige o tablă interactivă.
Victoria Kriukova, directorul A.S.I.C.S.:
”S-au mobilizat și au asigurat o interacţiune impresionantă, au demonstrat că tabla interactivă merită să ajungă anume la ei. Am analizat și conținutul eseului, care corespunde totalmente subiectului. E o mobilizare demnă de tot respectul, este anume ceea ce vrem să vedem – implicarea societății în proiecte de modernizare a învățământului. Concursul va fi desfășurat până la finele anului de studii, astfel că, lunar, fiecare şcoală participantă are şanse să câştige o tablă interactivă”.
Veronica Stratu, profesoară de matematică și informatică la gimnaziul ”Dumitru Crețu” este cea care și-a asumat responsabilitatea scrierii eseului.
Veronica Stratu, profesoară de matematică și informatică, autoarea eseului:
”Am văzut prima tablă care ați dus-o în prima instituție (n.r. LT ”Ștefan Holban din Cărpineni”. Atunci mi-am zis că trebuie de făcut ceva ca să reușim și noi să avem o tablă interactivă performantă în instituția noastră. Eseul l-am scris timp de o seară.
Copiii au vrut acest lucru și l-au așteptat! De asta și ne-a reușit rapid să adunăm un număr foarte mare de like-uri și comentarii”.
Într-un peisaj educațional în continuă schimbare, captivarea atenției elevilor reprezintă o provocare majoră pentru profesori.
Natalia Olișevschi, director interimar al gimnaziului ”Dumitru Crețu”, Cărpineni:
”Utilizarea tablelor interactive devine deja o necesitate în instituție pentru că informația vine la pachet cu imaginile selectate, ceea ce facilitează însușirea eficientă a cunoștințelor. Aducem mulțumiri Asociației A.S.I.C.S. pentru că am fost selectați în acest proiect obiectiv, transparent și echitabil.”
Cu tehnologia în creștere și numeroasele distrageri care îi înconjoară, efortul de a menține angajamentul copiilor în timpul orelor de clasă devine crucial pentru procesul de învățare. O recunosc chiar elevii, care sunt siguri că lecțiile vor deveni mai interesante datorită tablei interactive. Iar profesorii sunt convinși că vor reuși să atragă atenția școlarilor, un aspect important nu doar pentru a menține disciplina în clasă, ci și pentru a stimula interesul lor asupra subiectelor studiate.
Până acum, campania ”10 table de nota 10” a ajuns în trei instituții de învățământ: două din Cărpineni, raionul Hâncești și una din localitatea Vatici, Orhei. În total, până la sfârșitul anului de studii 2023-2024, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului va contribui la modernizarea dotărilor a 10 școli din țară.
Susținem pentru că ne pasă!