Afacerea secolului! Fabrica de bijuterii din Moldova a cărei podoabe ajung și la 3600 de euro

09 Mart. 2024, 13:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Mart. 2024, 13:30 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Singura fabrică de bijuterii din Republica Moldova se află la Bălți și produce circa 10 kilograme de podoabe pe lună.

În urmă cu 15 ani, la Bălți, Sergiu Banari a început să lucreze cu metale prețioase. Afacerea lui s-a dezvoltat după o vizită în Africa, iar în 2019 și-a deschis o fabrică de bijuterii.

Magazine de bijuterii la Bălți și Chișinău

La mica fabrică din Bălți muncesc 40 de persoane. Angajații lui Sergiu Banari fac totul, de la topirea metalelor prețioase până la fabricarea bijuteriilor. Podoabele realizate de meșterii bijutieri din Bălți se vând în magazinele deschise de omul de afaceri la Bălți și în capitala Chișinău.

„Această companie se deosebește de celelalte moldovenești prin faptul că aici nu lucrează nici o rudă. Aici este o producție cu tehnologie foarte înaltă. Am dezvoltat propria noastră tehnologie de rafinare.

Adică, curățarea aurului vechi de toate impuritățile străine. Noi realizăm toate bijuteriile din fabrica „Milenium”, doar din aur pur – 999,9, pentru a obține proba necesară a liderului mondial Legor, o companie italiană”, spune Sergiu Banari, director general la compania „Milenium”, pentru NordNews.

Verighetele, mândria fabricii din Bălți

Bijuteriile realizate de meșterii fabricii de la Bălți sunt făcute din argint, aur roșu și aur alb. Iar mândria fabricii „Milenium” sunt verighetele, realizate într-un număr foarte mare de modele.

„Specialitatea – verighete. Producem verighete, le turnăm, le aducem la această condiție. Pentru astfel de inele de logodnă este necesară o tăiere specială, utilaje speciale. Au freze diamantate care taie metalul si dau efectul de margini lucioase”, spune Maxim Roșca, bijutier de la fabrica din Bălți.

În fiecare lună, pentru a fi pe placul publicului, meșterii de la „Milenium” crează în fiecare lună până la 40 de noi modele de bijuterii.

Cât costă aceste bijuterii

Prețurile bijuteriilor produse la Bălți pornesc de la 500 de lei , dar pot ajunge și la prețuri de 70 de mii de lei moldovenești (3.600 de euro).

„Din iulie 2024 vor fi comenzi individuale, dar pe un segment exclusiv. Adică, de la 50-60 de mii de lei și mai mult pentru o bijuterie. Acestea vor fi colecții create în colaborare cu vedete regionale și de talie mondială. Vor fi colecții de diamante, safire, cu specificul nostru național”, spune Sergiu Banari, directorul general al companiei de bijuterii „Milenium”

Fabrica de la Bălți produce, în fiecare lună, circa 10 kg de bijuterii.

Cifra de afaceri a companiei „Milenium” ar putea ajunge, în 2024, la circa 70 de milioane de lei (360.000 de euro).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău