Află cum să obții fonduri pentru afacerea ta de la Karol Lasota, investitor și antreprenor din Europa

15 Mart. 2023, 10:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mart. 2023, 10:26 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Startup Grind Chișinău revine pe 18 Martie cu o ediție dedicată fondatorilor din Moldova. Invitatul evenimentului este Karol Lasota, antreprenor și investitor care va povesti despre motivația lui de a investi în startup-urile din Europa Centrală și de Est, într-o discuție cu Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding.

Alătură-te comunității Startup Grind Chișinău pe 18 martie și află cum poți obține investiții pentru startup-ul tău. Cunoaște și conectează-te cu potențiali investitori și antreprenori din țară în sesiunea specială de Founders Matchmaking.

Ia biletul tău aici:  https://bit.ly/SG_SpecialEdition

Speakerul, Karol Lasota este Principal la Inovo, Polonia și antreprenor cu experiență în investiții la PFR Ventures, cel mai mare fond de VC instituțional din Europa Centrală și de Est, și în Tech M&A, experiență acumulată la Ernst & Young.

Karol este și co-fondator Cateringoo, o piață alimentară B2B, unde a strâns în jur de 1 milion de dolari din investiții și a dezvoltat compania până la peste 15 angajați și 100 de clienți – enterprise. La eveniment, veți afla de la el care este motivația acestuia de a investi în startup-uri din Europa Centrală și de Est și cum să obțineți finanțare pentru propriul startup.

Evenimentul va fi moderat de Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding, primul startup EdTech din Moldova care a obținut o finanțare de 1 milion de euro de la investitori și este în proces de extindere globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Agenda:

13:30 – 14:00 Check in

14:00 – 15:00 Discuții cu Karol Lasota, antreprenor și investitor 15:00 – 16:30 Sesiunea de Founders Matchmaking

16:30 – 17:30 Networking, vin și discuții cu fondatorii din comunitate Evenimentul va avea loc la Orange kITchen, Calea Ieșilor 8, Chișinău.

Descoperă comunitatea Startup Grind Chișinău: Facebook, LinkedIn, Instagram.

Startup Grind Chișinău este pilonul local al comunității globale Startup Grind, lansat în Moldova în 2016 și organizat până în prezent de Dreamups.

La nivel internațional, Startup Grind este recunoscut ca una dintre cele mai mari comunități de startup-uri din lume, educând, inspirând și conectând activ 215.000 de fondatori din peste 200 de orașe prin evenimente, media și parteneriate cu organizații precum Google pentru Antreprenori.

Până în prezent, Startup Grind a ajutat milioane de antreprenori să găsească mentori potriviți, să se conecteze la diferiți parteneri, să angajeze, să obțină finanțare și să ajungă la noi utilizatori.

Partenerii strategici ai organizației Dreamups – Proiectul Tehnologii Viitoare, finanțat de USAID și Suedia.

Partenerii evenimentului – Startup Moldova și Aurelius. Această ediție a Startup Grind Chișinău face parte din Startup Moldova Sumit.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău