Află cum să obții fonduri pentru afacerea ta de la Karol Lasota, investitor și antreprenor din Europa

15 Mart. 2023, 10:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
15 Mart. 2023, 10:26 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Startup Grind Chișinău revine pe 18 Martie cu o ediție dedicată fondatorilor din Moldova. Invitatul evenimentului este Karol Lasota, antreprenor și investitor care va povesti despre motivația lui de a investi în startup-urile din Europa Centrală și de Est, într-o discuție cu Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding.

Alătură-te comunității Startup Grind Chișinău pe 18 martie și află cum poți obține investiții pentru startup-ul tău. Cunoaște și conectează-te cu potențiali investitori și antreprenori din țară în sesiunea specială de Founders Matchmaking.

Ia biletul tău aici:  https://bit.ly/SG_SpecialEdition

Speakerul, Karol Lasota este Principal la Inovo, Polonia și antreprenor cu experiență în investiții la PFR Ventures, cel mai mare fond de VC instituțional din Europa Centrală și de Est, și în Tech M&A, experiență acumulată la Ernst & Young.

Karol este și co-fondator Cateringoo, o piață alimentară B2B, unde a strâns în jur de 1 milion de dolari din investiții și a dezvoltat compania până la peste 15 angajați și 100 de clienți – enterprise. La eveniment, veți afla de la el care este motivația acestuia de a investi în startup-uri din Europa Centrală și de Est și cum să obțineți finanțare pentru propriul startup.

Evenimentul va fi moderat de Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding, primul startup EdTech din Moldova care a obținut o finanțare de 1 milion de euro de la investitori și este în proces de extindere globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Agenda:

13:30 – 14:00 Check in

14:00 – 15:00 Discuții cu Karol Lasota, antreprenor și investitor 15:00 – 16:30 Sesiunea de Founders Matchmaking

16:30 – 17:30 Networking, vin și discuții cu fondatorii din comunitate Evenimentul va avea loc la Orange kITchen, Calea Ieșilor 8, Chișinău.

Descoperă comunitatea Startup Grind Chișinău: Facebook, LinkedIn, Instagram.

Startup Grind Chișinău este pilonul local al comunității globale Startup Grind, lansat în Moldova în 2016 și organizat până în prezent de Dreamups.

La nivel internațional, Startup Grind este recunoscut ca una dintre cele mai mari comunități de startup-uri din lume, educând, inspirând și conectând activ 215.000 de fondatori din peste 200 de orașe prin evenimente, media și parteneriate cu organizații precum Google pentru Antreprenori.

Până în prezent, Startup Grind a ajutat milioane de antreprenori să găsească mentori potriviți, să se conecteze la diferiți parteneri, să angajeze, să obțină finanțare și să ajungă la noi utilizatori.

Partenerii strategici ai organizației Dreamups – Proiectul Tehnologii Viitoare, finanțat de USAID și Suedia.

Partenerii evenimentului – Startup Moldova și Aurelius. Această ediție a Startup Grind Chișinău face parte din Startup Moldova Sumit.

Realitatea Live

24 Iul. 2024, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iul. 2024, 16:46 // Actual //  Lupu Eduard

Reclamele la jocurile de noroc ar putea reapărea în Republica Moldova, după ce în noiembrie 2021 Parlamentul a votat interzicerea acestora. Deputații PAS, Radu Marian și Dorian Istrati, au înregistrat un proiect de lege care prevede permisiunea reclamelor și sponsorizărilor pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut.

„Permiterea inițierii sau participării la activități de sponsorizare sau de filantropie, a agenților economici care organizează, desfășoară sau exploatează jocurile de noroc cu risc social scăzut, în urma cărora marca comercială a Loteriei Naționale a Moldovei poate deveni publicitară”, se arată în inițiativa deputaților.

Această măsură vine să încurajeze mai multe investiții în activitățile sportive de masă și alte evenimente sociale. Publicitatea și programele audiovizuale sponsorizate de organizatorii jocurilor de noroc vor fi permise între orele 22:00 și 07:00, iar competițiile sportive difuzate în direct vor putea fi sponsorizate. Reclamele vor include mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc, acoperind cel puțin 20% din timpul sau suprafața materialului publicitar.

Deputatul Marian a explicat că problemele de aplicare a restricțiilor totale asupra publicității pariurilor sportive sunt numeroase. În majoritatea țărilor europene, publicitatea pentru pariuri este permisă, inclusiv la competițiile sportive internaționale transmise în direct în Republica Moldova, cum ar fi Liga Campionilor la Fotbal. Această diferență majoră de abordare între spațiul european și Republica Moldova creează situații în care orice transmisiune de eveniment sportiv internațional încalcă legea.

Modificarea propusă va aduce mai multe resurse pentru radiodifuzorii locali, permițându-le să creeze conținut media autohton. Publicitatea va fi permisă și în publicațiile periodice publice sau private, ocupând până la 15% din spațiul unui număr al ediției, cu mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc pe cel puțin 20% din suprafața materialului publicitar.

Defalcările la bugetul public național din activitatea Loteriei Naționale a Moldovei se ridică la 2,25% din rulajul LNM și aproximativ 75% din cota de profit a organizatorului jocurilor de noroc, care constituie monopol de stat. Între 2018 și 2023, la Bugetul Public Național au fost încasați 607 milioane lei din activitatea LNM, cu o creștere semnificativă în 2023, când încasările au ajuns la 287,8 milioane lei comparativ cu 1,3 milioane lei în 2018.

Se estimează că proiectul de lege va genera investiții directe de cel puțin 30 milioane lei anual în susținerea și promovarea evenimentelor sportive și sociale, dar și în stimularea producerii de conținut media autohton.

Reclamele jocurilor de noroc au fost interzizse în noimebrie 2021, iar legea a fost promovată insistent de Dumitru Alaiba fostul președinte al comisiei economie de la acea vreeme. El spunea că publicitatea jocurilor de noroc are un impact negativ asupra populației sărăce care își cheltuie ultimii bani. Sancțiunile pentru cei care încalcă legea au fost stabilite de la 60 la 120 u.c. pentru persoanele fizice sau cu funcţie de răspundere și de la 120 la 180 u.c. – persoanei juridice, cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău