Află cum să obții fonduri pentru afacerea ta de la Karol Lasota, investitor și antreprenor din Europa

15 Mart. 2023, 10:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
15 Mart. 2023, 10:26 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Startup Grind Chișinău revine pe 18 Martie cu o ediție dedicată fondatorilor din Moldova. Invitatul evenimentului este Karol Lasota, antreprenor și investitor care va povesti despre motivația lui de a investi în startup-urile din Europa Centrală și de Est, într-o discuție cu Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding.

Alătură-te comunității Startup Grind Chișinău pe 18 martie și află cum poți obține investiții pentru startup-ul tău. Cunoaște și conectează-te cu potențiali investitori și antreprenori din țară în sesiunea specială de Founders Matchmaking.

Ia biletul tău aici:  https://bit.ly/SG_SpecialEdition

Speakerul, Karol Lasota este Principal la Inovo, Polonia și antreprenor cu experiență în investiții la PFR Ventures, cel mai mare fond de VC instituțional din Europa Centrală și de Est, și în Tech M&A, experiență acumulată la Ernst & Young.

Karol este și co-fondator Cateringoo, o piață alimentară B2B, unde a strâns în jur de 1 milion de dolari din investiții și a dezvoltat compania până la peste 15 angajați și 100 de clienți – enterprise. La eveniment, veți afla de la el care este motivația acestuia de a investi în startup-uri din Europa Centrală și de Est și cum să obțineți finanțare pentru propriul startup.

Evenimentul va fi moderat de Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding, primul startup EdTech din Moldova care a obținut o finanțare de 1 milion de euro de la investitori și este în proces de extindere globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Agenda:

13:30 – 14:00 Check in

14:00 – 15:00 Discuții cu Karol Lasota, antreprenor și investitor 15:00 – 16:30 Sesiunea de Founders Matchmaking

16:30 – 17:30 Networking, vin și discuții cu fondatorii din comunitate Evenimentul va avea loc la Orange kITchen, Calea Ieșilor 8, Chișinău.

Descoperă comunitatea Startup Grind Chișinău: Facebook, LinkedIn, Instagram.

Startup Grind Chișinău este pilonul local al comunității globale Startup Grind, lansat în Moldova în 2016 și organizat până în prezent de Dreamups.

La nivel internațional, Startup Grind este recunoscut ca una dintre cele mai mari comunități de startup-uri din lume, educând, inspirând și conectând activ 215.000 de fondatori din peste 200 de orașe prin evenimente, media și parteneriate cu organizații precum Google pentru Antreprenori.

Până în prezent, Startup Grind a ajutat milioane de antreprenori să găsească mentori potriviți, să se conecteze la diferiți parteneri, să angajeze, să obțină finanțare și să ajungă la noi utilizatori.

Partenerii strategici ai organizației Dreamups – Proiectul Tehnologii Viitoare, finanțat de USAID și Suedia.

Partenerii evenimentului – Startup Moldova și Aurelius. Această ediție a Startup Grind Chișinău face parte din Startup Moldova Sumit.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:20 // Actual //  Lupu Eduard

După începutul războiului din Ucraina și pierderea unor piețe energetice din Europa, Rusia și-a direcționat exporturile de petrol către alte țări, alimentând astfel mașina de război. Însă preocupările cresc în privința unei potentiale catastrofe ecologice din Marea Baltică, unde flota „fantomă” a Rusiei, compusă din tancuri petroliere vechi de decenii, reprezintă o amenințare iminentă.

Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a tras un semnal de alarmă, acuzând Moscova că folosește nave nepotrivite și încalcă regulile maritime internaționale. Aproximativ jumătate din petrolul rusesc transportat pe mare traversează Marea Baltică și apele daneze, iar acest lucru se întâmplă deseori sub o proprietate opacă și prin folosirea apelor internaționale pentru a evita controlul, scrie The Guardian.

Billström a solicitat noi reguli și mecanisme de aplicare pentru a preveni riscurile asociate flotei ruse, care ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune. Îngrijorările sunt alimentate de faptul că navele sunt vechi și adesea în stare proastă de navigație, iar consecințele unui accident sau al unei scurgeri de petrol ar fi devastatoare pentru mediul înconjurător.

Îngrijorările privind securitatea și mediu în Marea Baltică au fost discutate de miniștrii de externe din opt grupări nordice-baltice de țări pe insula Gotland acum două săptămâni. Billström a subliniat că toți ar fi afectați de o eventuală problemă majoră cauzată de flota rusă, iar ignorarea acestei probleme ar fi periculoasă.

În timp ce Rusia continuă să își consolideze prezența militară în regiune, inclusiv prin utilizarea acestei flote de petrol, comunitatea internațională se confruntă cu provocări în gestionarea acestei situații delicate. Este esențial ca statele să coopereze și să implementeze măsuri eficiente pentru a preveni o catastrofă ecologică în Marea Baltică, subliniind importanța respectării regulilor și normelor internaționale în domeniul maritim.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău