Află cum să obții fonduri pentru afacerea ta de la Karol Lasota, investitor și antreprenor din Europa

15 Mart. 2023, 10:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mart. 2023, 10:26 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Startup Grind Chișinău revine pe 18 Martie cu o ediție dedicată fondatorilor din Moldova. Invitatul evenimentului este Karol Lasota, antreprenor și investitor care va povesti despre motivația lui de a investi în startup-urile din Europa Centrală și de Est, într-o discuție cu Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding.

Alătură-te comunității Startup Grind Chișinău pe 18 martie și află cum poți obține investiții pentru startup-ul tău. Cunoaște și conectează-te cu potențiali investitori și antreprenori din țară în sesiunea specială de Founders Matchmaking.

Ia biletul tău aici:  https://bit.ly/SG_SpecialEdition

Speakerul, Karol Lasota este Principal la Inovo, Polonia și antreprenor cu experiență în investiții la PFR Ventures, cel mai mare fond de VC instituțional din Europa Centrală și de Est, și în Tech M&A, experiență acumulată la Ernst & Young.

Karol este și co-fondator Cateringoo, o piață alimentară B2B, unde a strâns în jur de 1 milion de dolari din investiții și a dezvoltat compania până la peste 15 angajați și 100 de clienți – enterprise. La eveniment, veți afla de la el care este motivația acestuia de a investi în startup-uri din Europa Centrală și de Est și cum să obțineți finanțare pentru propriul startup.

Evenimentul va fi moderat de Emil Chichioi, fondator și CEO al Bloomcoding, primul startup EdTech din Moldova care a obținut o finanțare de 1 milion de euro de la investitori și este în proces de extindere globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Agenda:

13:30 – 14:00 Check in

14:00 – 15:00 Discuții cu Karol Lasota, antreprenor și investitor 15:00 – 16:30 Sesiunea de Founders Matchmaking

16:30 – 17:30 Networking, vin și discuții cu fondatorii din comunitate Evenimentul va avea loc la Orange kITchen, Calea Ieșilor 8, Chișinău.

Descoperă comunitatea Startup Grind Chișinău: Facebook, LinkedIn, Instagram.

Startup Grind Chișinău este pilonul local al comunității globale Startup Grind, lansat în Moldova în 2016 și organizat până în prezent de Dreamups.

La nivel internațional, Startup Grind este recunoscut ca una dintre cele mai mari comunități de startup-uri din lume, educând, inspirând și conectând activ 215.000 de fondatori din peste 200 de orașe prin evenimente, media și parteneriate cu organizații precum Google pentru Antreprenori.

Până în prezent, Startup Grind a ajutat milioane de antreprenori să găsească mentori potriviți, să se conecteze la diferiți parteneri, să angajeze, să obțină finanțare și să ajungă la noi utilizatori.

Partenerii strategici ai organizației Dreamups – Proiectul Tehnologii Viitoare, finanțat de USAID și Suedia.

Partenerii evenimentului – Startup Moldova și Aurelius. Această ediție a Startup Grind Chișinău face parte din Startup Moldova Sumit.

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 07:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mart. 2023, 07:19 // Actual //  Lupu Eduard

O flotă clandestină formată din vechi petroliere rusești prezintă un risc de dezastru ecologic, scrie Bloomberg.

Petrolierul Turba ar fi trebuit să fie topit de mult. Nava, care este în serviciu de 26 de ani, nu a mai fost supusă unei inspecții complete din 2017, potrivit unei baze de date dedicate promovării transportului în siguranță. De asemenea, nu are asigurare standard și arborează pavilionul unei țări cu o reputație slabă pentru supravegherea siguranței maritime.

Dar, în loc să fie oprită la țărm în Bangladesh, India sau Pakistan pentru dezmembrare, tancul petrolier dat la apă în 1997 încarcă combustibil în portul rusesc Sankt Petersburg.

Pe fondul sancțiunilor UE împotriva Rusiei, Turba a devenit parte dintr-o flotă uriașă de nave fantomă care transportă petrol rusesc în întreaga lume.

Cea mai mare îngrijorare este că unele petroliere mai vechi ar putea să nu fie inspectate și întreținute corespunzător, expunându-le unor accidente catastrofale pe mare.

„Acesta este un dezastru de mediu care așteaptă să se întâmple”, a spus directorul executiv al diviziei de management a Frontline Plc. (unul dintre cei mai mari proprietari de superpetroliere) Lars Barstad.
De regulă, proprietarii încep să ia în considerare posibilitatea demontării petrolierelor după 15 ani de folosință. După 20 de ani, soarta navelor este să ajungă să fie vândute pentru fier vechi.
Ads
Armatorii fac bani cu orice risc

Cu toate acestea, acum armatorii încearcă să mai le folosească câțiva ani, pentru că scoate bani buni de pe urma lor. Sancțiunile împotriva Federației Ruse, introduse pe 5 decembrie anul trecut, obligă navele la trasee mai lungi, crescând cererea și tarifele pentru marfă.

Cel puțin 40 de nave care transportau petrol rusesc în China și India între începutul lunii decembrie și începutul lunii februarie nu aveau asigurare de la membrii International Shipowners Insurers Club sau certificate regulate de management al siguranței, potrivit Equasis, o bază de date privind siguranța maritimă. Trei nave, inclusiv Turba, nu aveau o clasificare care să arate cât de apte să navigheze pe mare erau.

Turba aduce aminte de una dintre cele mai grave scurgeri de petrol din istoria Europei. Petrolierul Prestige s-a rupt în două și a vărsat mii de tone de păcură în largul coastei Spaniei în noiembrie 2002.

Păsările marine, pescuitul, plajele din Spania și Portugalia au fost distruse.

Turba are aceeași vârstă cu Prestige și a preluat recent același tip de marfă din același port rusesc, potrivit companiei de analiză a transportului maritim Kpler.

Există motive întemeiate pentru a renunța la tancurile petroliere care au deja 20 de ani. Adesea, acest lucru se datorează costurilor de menținere a acestora, deoarece cerințele de siguranță și întreținere devin din ce în ce mai împovărătoare.

Rusia a format în secret o flotă de peste o sută de petroliere vechi pentru a eluda restricțiile occidentale privind vânzarea petrolului rusesc după invazia Ucrainei, potrivit brokerilor și analiștilor maritimi.

Federația Rusă, care se bazează foarte mult pe petroliere străine pentru a-și transporta petrolul, a primit peste o sută de nave în acest an prin achiziții directe sau indirecte, potrivit brokerului de transport maritim Braemar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău