Apple ar putea reduce producția altor modele iPhone în favoarea iPhone 13. Ce telefoane vom găsi mai greu în magazin

06 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Oct. 2021, 09:51 // Au Bani //  MD Bani

În mod inevitabil și Apple resimte efectele crizei de semiconductoare, gigantul american depunând mari eforturi pentru procurarea de suficiente cip-uri pentru continuarea producției iPhone 13.

Întrucât iPhone 13, obținut în condiții de pandemie se bucură de o popularitate foarte mare. Pe de altă parte, compania se confruntă cu probleme reale în asigurarea lanțului de aprovizionare cu componente și furnizarea de stocuri suficiente în principalele piețe de desfacere.

În mod inevitabil, Apple, la fel ca alți jucători din industrie, ajunge să favorizeze produsele de mare interes în defavoarea celora mai puțin importante. Și cum iPhone 13 este cel mai căutat și cel mai profitabil model iPhone al momentului, eforturile companiei se concentrează în jurul acestuia, cu riscul împuținării stocurilor iPhone din generațiile mai vechi încă aflate în producție.

Potrivit surselor citate de Digitimes, Apple concentrează eforturile pe procurarea cât mai multor componente pentru noul iPhone, ajustând comenzile trimise principalului furnizor TSMC.

Prin urmare, este de așteptat ca generațiile iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 11 și iPhone SE 2 să devină tot mai dificil de găsit în magazine, iar atunci când sunt pe stoc, să apară la prețuri mult umflate. Cât despre cei care încă speră să obțină un exemplar iPhone XR, iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max la reducere, Apple informează că producția acestora a fost sistată imediat după lansarea iPhone 13.

Vestea, oarecum bună, este că Apple nu are întâmpină întârzieri cu livrarea de componente care vizează în mod expres modelul iPhone 13. În practică, comenzile primite pentru cel mai nou iPhone au deja termene de livrare de 4-5 săptămâni, variind de la o regiune la alta.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO