Articole textile pe orice gust: Afacerea lansată de o familie din Băcioi căreia îi pasă și de mediu, nu doar de profit

25 Aug. 2021, 17:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Aug. 2021, 17:45 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În 2014, Igor Hlebocazov împreună cu familia sa a lansat o afacere în domeniul textilelor, aceștia confecționează în mare parte lenjerie de pat, de asemenea propun spre comercializare și alte articole precum prosoape, cuverturi, perne și mai nou, produc pungi ecologice pentru a limita cantitatea de deșeuri textile. Totul a început atunci când familia nu prea găsea pe piața locală articole textile confecționate din materiale naturale după propriile dimensiuni și preferințe.

„În familia noastră, mereu se utiliza lenjerie de pat cusută de sine stătător, având paturi de mărimi individuale, nu puteau fi găsite articole convenabile. Într-o zi a izvorât ideea: „ce ar fi dacă noi însuși vom produce aceste articole textile atât de mărimi standart cât și de mărimi individuale după propriul plac și combinație de culori, pentru ca fiecare să-și poată adapta preferințele.”

Unul dintre motivele pentru care au ales acest domeniu a fost și faptul că majoritatea articolelor textile erau produse din materiale sintetice. Acum, Anghel Lux propune un sortiment larg de produse textile confecționate din materiale naturale și la prețuri accesibile pentru diferite categorii de clienți.

„Observând produsele de lenjerie de pat de pe piața locală, produse în special de producătorii autohtoni ca nefiind confecționate calitativ, în compoziția țesăturilor intra în mare parte polyestterul, acesta nefiind recomandat pentru astfel de articole textile. Atunci am hotărât să încercăm să producem lenjerii de pat doar din bumbac, unele mai subțiri altele mai dense la calitate, dar totuși naturale și nu în ultimul rând la un preț accesibil pentru consumatori.”

Pentru a lansa această afacere, antreprenorul a avut nevoie în primul rând de utilaj pentru cusut, materie primă și diverse accesorii. Totul a fost achiziționat din banii proprii, fără a apela la granturi. La început au fost susținuți și de câte companii din Turcia, întrucât, prețul textilelor de care aveau nevoie erau scumpe, partenerii le-au oferit această materie în avans, bazându-se pe încredere.

Potrivit antreprenorului, o afacere în acest domeniu are atât avantaje cât și dezavantaje, profitul fiind influențat de concurența existentă pe piață.

„O afacere în acest domeniu este profitabilă în limita admisibilului, având în vedere concurența de pe piața actuală. Unul dintre punctele slabe pentru domeniul dat este cunoștințele consumatorului față de calitatea țesăturilor propuse de noi. Compania noastră propune produse de calitate, toate trecând testările corespunzătoare, iar cumpărătorii necunoscând domeniul zic că nu sunt la nivel sau sunt prea scumpe.”

Igor mai menționează faptul că este posibil să obții succes într-un astfel de domeniu, dar este necesar de multă muncă și perseverență.

„Dacă ar fi să comparăm domeniul în care am lansat noi afacerea, acesta nu este de profitabil, comparativ cu cel al alimentației sau a produselor petroliere, dar totuși este un domeniu cu perspectivă. Ca orișicare alt domeniu poate fi considerat o întreagă artă, pe care trebuie să o descoperi și să o practici cu dăruire de sine. Această industrie poate fi cucerită chiar dacă poți avea nevoie de mai mult timp.”

Afacerea este promovată în mare parte în mediul online, pe rețelele de socializare și prin intermediului site-ului web. Produsele oferite de Anghel Lux pot fi comercializate atât online cât și online. Totuși, cele mai multe vânzări vin din mediul online.

„Cumpărătorii din mediul online își doresc o calitate înaltă.”

Ca oricare afacere, din orice domeniu, un business în acest domeniu are atât avantaje cât și dezavantaje.

„Eu personal am găsit câteva dezavantaje cum ar fi: o cantitate enormă de resturi de țesături, ceea ce pentru noi înseamnă mai mult pagube decât profit; prețuri destul de înalte la devamarea diferitor poziții de marfă ceea nu ne permite să importăm mai mult; Ca avantaj ar fi: oportunitatea de confecționare a multor articole textile după propriul gust și interpretarea imaginației în confecționare.”

Pentru a limita cantitatea de resturi/deșeuri de țesături, antreprenorul utilizează pânza rămasă pentru a confecționa pungi ecologice de diverse mărimi și culori. De asemenea, o bună parte din resturi sunt reutilizate de mecanici în centrele de deservire a automobilelor (auto service).

La moment, fabrica Anghel Lux este în căutare de cusătorese. Fabrica se află în comuna Băcioi. Pentru mai multe detalii îi puteți contacta direct.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău