Articole textile pe orice gust: Afacerea lansată de o familie din Băcioi căreia îi pasă și de mediu, nu doar de profit

25 Aug. 2021, 17:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
25 Aug. 2021, 17:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

În 2014, Igor Hlebocazov împreună cu familia sa a lansat o afacere în domeniul textilelor, aceștia confecționează în mare parte lenjerie de pat, de asemenea propun spre comercializare și alte articole precum prosoape, cuverturi, perne și mai nou, produc pungi ecologice pentru a limita cantitatea de deșeuri textile. Totul a început atunci când familia nu prea găsea pe piața locală articole textile confecționate din materiale naturale după propriile dimensiuni și preferințe.

„În familia noastră, mereu se utiliza lenjerie de pat cusută de sine stătător, având paturi de mărimi individuale, nu puteau fi găsite articole convenabile. Într-o zi a izvorât ideea: „ce ar fi dacă noi însuși vom produce aceste articole textile atât de mărimi standart cât și de mărimi individuale după propriul plac și combinație de culori, pentru ca fiecare să-și poată adapta preferințele.”

Unul dintre motivele pentru care au ales acest domeniu a fost și faptul că majoritatea articolelor textile erau produse din materiale sintetice. Acum, Anghel Lux propune un sortiment larg de produse textile confecționate din materiale naturale și la prețuri accesibile pentru diferite categorii de clienți.

„Observând produsele de lenjerie de pat de pe piața locală, produse în special de producătorii autohtoni ca nefiind confecționate calitativ, în compoziția țesăturilor intra în mare parte polyestterul, acesta nefiind recomandat pentru astfel de articole textile. Atunci am hotărât să încercăm să producem lenjerii de pat doar din bumbac, unele mai subțiri altele mai dense la calitate, dar totuși naturale și nu în ultimul rând la un preț accesibil pentru consumatori.”

Pentru a lansa această afacere, antreprenorul a avut nevoie în primul rând de utilaj pentru cusut, materie primă și diverse accesorii. Totul a fost achiziționat din banii proprii, fără a apela la granturi. La început au fost susținuți și de câte companii din Turcia, întrucât, prețul textilelor de care aveau nevoie erau scumpe, partenerii le-au oferit această materie în avans, bazându-se pe încredere.

Potrivit antreprenorului, o afacere în acest domeniu are atât avantaje cât și dezavantaje, profitul fiind influențat de concurența existentă pe piață.

„O afacere în acest domeniu este profitabilă în limita admisibilului, având în vedere concurența de pe piața actuală. Unul dintre punctele slabe pentru domeniul dat este cunoștințele consumatorului față de calitatea țesăturilor propuse de noi. Compania noastră propune produse de calitate, toate trecând testările corespunzătoare, iar cumpărătorii necunoscând domeniul zic că nu sunt la nivel sau sunt prea scumpe.”

Igor mai menționează faptul că este posibil să obții succes într-un astfel de domeniu, dar este necesar de multă muncă și perseverență.

„Dacă ar fi să comparăm domeniul în care am lansat noi afacerea, acesta nu este de profitabil, comparativ cu cel al alimentației sau a produselor petroliere, dar totuși este un domeniu cu perspectivă. Ca orișicare alt domeniu poate fi considerat o întreagă artă, pe care trebuie să o descoperi și să o practici cu dăruire de sine. Această industrie poate fi cucerită chiar dacă poți avea nevoie de mai mult timp.”

Afacerea este promovată în mare parte în mediul online, pe rețelele de socializare și prin intermediului site-ului web. Produsele oferite de Anghel Lux pot fi comercializate atât online cât și online. Totuși, cele mai multe vânzări vin din mediul online.

„Cumpărătorii din mediul online își doresc o calitate înaltă.”

Ca oricare afacere, din orice domeniu, un business în acest domeniu are atât avantaje cât și dezavantaje.

„Eu personal am găsit câteva dezavantaje cum ar fi: o cantitate enormă de resturi de țesături, ceea ce pentru noi înseamnă mai mult pagube decât profit; prețuri destul de înalte la devamarea diferitor poziții de marfă ceea nu ne permite să importăm mai mult; Ca avantaj ar fi: oportunitatea de confecționare a multor articole textile după propriul gust și interpretarea imaginației în confecționare.”

Pentru a limita cantitatea de resturi/deșeuri de țesături, antreprenorul utilizează pânza rămasă pentru a confecționa pungi ecologice de diverse mărimi și culori. De asemenea, o bună parte din resturi sunt reutilizate de mecanici în centrele de deservire a automobilelor (auto service).

La moment, fabrica Anghel Lux este în căutare de cusătorese. Fabrica se află în comuna Băcioi. Pentru mai multe detalii îi puteți contacta direct.

Realitatea Live

25 Iul. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iul. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

Aproape jumătate dintre moldoveni susțin că vor o republică prezidențială în care președintele are toată puterea și poartă întreaga răspundere, arată datele sondajului prezentat de IMAS, „Barometrului Socio-Politic – iulie 2024”.

Potrivit sondajului, 42% dintre respondenți au optat pentru o republică parlamentară.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-21 iulie 2024, pe un eșantion de 1.093 de persoane din 90 de localități, având o marjă de eroare de plus-minus 3%.

Până în anul 2016, președintele Republicii Moldova era ales de către deputați cu cel puțin 50% plus unu din voturi. Curtea Constituțională de la Chișinău a decis ulterior că procedura de alegere a președintelui în Parlament este neconstituțională, ceea ce a dus la alegerea președintelui Igor Dodon de către popor.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău