Astăzi – împărat, mâine – rahat! Sturza despre Dodon: Alesul lui Dumnezeu cu parale în kuliok. Vine ceasul umilinței

24 Mai 2022, 10:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mai 2022, 10:57 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi – împărat, mâine – rahat Sau «от сумы до тюрьмы – один шаг» („ot tiurmî do sumî – odin șag”), astfel a comentat fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza perchezițiile de la locuința fostului președinte al Rrepublicii Moldova Igor Dodon din dimineața zile de astăzi 24 mai.

Atunci când îți dorești să devii persoană publică, trebuie să-ți asumi consecințele. Dragostea „populară” este de „moravuri ușoare”. La mulți, la foarte mulți această dragoste, de fapt, falsă, le ia mințile. E ușor să pierzi contactul cu realitatea și să te consideri alesul lui Dumnezeu. Anturajul te ajută mult. Yes, sir! Sunteți cel mai bun! Geniu carpatin! Fotolii, birouri, secretare, paznici, bucătari, pivnițe, grădini și ferme private. Și multe parale în kuliok. Pentru truselea… Numai că cel care oferă, de fapt, te detestă și te va turna la prima strigare”, a punctat fostul premier.

Omul de afaceri face referire și la fratele lui Igor Dodoon, Alexandu care are afaceri cu gunoiul în Federația Rusă. „Dar și mai seducător cântă sirenele externe. „Prietenii” cu bancheri, promouri și gunoiște la desert. Pentru? Pentru a trimite „rapoarte” și a răspunde la apel”

Și vine ceasul umilinței supreme – percheziții, arestare, judecată, confiscare, rușinea și drama copiilor, rudelor, prietenilor… De acest lucru au grijă „succesorii”. Legea junglei. A meritat ? Fiecare are răspunsul lui… E o lecție pentru azi și pentru viitor. Nimic nu e veșnic. Nimic nu poate fi ascuns. Și nu doar în politică”, a punctat fostul premier.

În dimineața zile de astăzi, 24 mai, au loc mai multe percheziţii în mai multe locaţii care îi aparţin sau îi sunt afiliate fostului preşedinte Igor Dodon.

Dodon ar fi vizat la ora actuală în şase dosare, inclusiv în „Dosarul Sacoşa”, ce a fost deschis fostului şef de stat după apariţia unor imagini în care Vlad Plahotniuc, fostul şef al Partidului Democrat i-a înmânat lui Dodon o pungă neagră în care s-ar fi aflat o sumă de bani în vederea achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău