AXIOMA Factoring: Transformăm rapid facturile în bani | 100% on-line

01 Sept. 2021, 10:32
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
01 Sept. 2021, 10:32 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Factoring-ul, un serviciu foarte solicitat pe piețele din afara Republicii Moldova, este disponibil on-line începând de astăzi și în țara noastră, prin lansarea platformei www.axioma.md.

Antreprenorii pot beneficia acum de acces la finanțarea vânzărilor, 100% on-line, fără timp pierdut pe drumuri și pe întocmirea documentației.

Axioma Factoring este prima companie fintech de factoring 100% on-line și a fost creată cu scopul de a sprijini antreprenorii cu soluții de acces rapid la numerar: în maximum o oră, specialiștii Axioma Factoring comunică decizia și transferă banii în cont.

Potrivit Mangerului Axioma Factoring, Sergiu Mocan, finanțarea businessului nu a fost niciodată mai rapidă și mai simplă. „Serviciile Axioma Factoring se adresează companiilor din segmentul IMM, care au drept obiect de activitate vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii de tip business-to-business (B2B) și oferă termene de plată de până la 60 de zile. Pentru a transforma rapid facturile în bani, accesați www.axioma.md, creați un cont nou și înregistrați on-line cererea de finanțare, în doar câteva minute. În maximum o oră, aflați decizia și primiți banii în cont”, a subliniat Sergiu Mocan.

Folosind serviciile Axioma Factoring, companiile din segmentul IMM își pot consolida poziția economică: își asigură necesarul de cash pentru completarea stocurilor, plata furnizorilor și a salariaților, astfel pot prelua noi comenzi și pot încheia noi contracte, fără să mai depindă de achitările la scadență.

Factoringul reprezintă o posibilitate de a obține plata imediată pentru livrările de bunuri și servicii, care urmează a fi achitate de către clienți la o dată scadentă viitoare, fiind considerată cea mai rapidă modalitate de a transforma facturile în bani. Este un instrument de rezervă cash, utilizat de administratori și contabili, pentru cele mai diverse situații – unde rapiditatea accesării lichidităților este un factor de importanță majoră, iar simplicitatea obținerii finanțării este cheia deciziei. Cesionarea facturilor duce la creșterea fluxului de numerar necesar pentru circulația capitalului și dezvoltarea afacerii. Astfel, primiți rapid lichidități, adică banii necesari pentru continuarea activității. Fără gaj sau ipotecă, fără drumuri la bancă și timp pierdut, primiți finanțare printr-un sistem on-line automatizat, rapid și foarte simplu, cu ajutorul semnăturii electronice.

Echipa Axioma Factoring

Pentru mai multe informații despre serviciile Axioma Factoring, vă rugăm să ne contactați la tel./Viber: +373 79 34 00 00 • info@axioma.md• www.axioma.md • https://www.facebook.com/factoringaxioma/

P.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău