Bruxelles va prezenta astăzi propunerea cu privire la „pașapoartele de vaccinare”. Ce informații va conține

17 Mart. 2021, 14:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
17 Mart. 2021, 14:31 // Actual //  Irina Luca

Bruxelles va prezenta astăzi propunerea sa cu privire la particularitățile și modul de implementarea a certificatului de vaccinare la nivelul UE, în încercarea de a stimula și facilita industria turistică din Europa.

Așa-numitul Green Pass va fi conceput pentru a permite cetățenilor europeni să călătorească din nou în siguranță în țările din UE. Se preconizează că acest „pașaport de vaccinare” va indica trei elemente esențiale, specificând în acest sens eligibilitatea de a călători a posesorului său.

În primul rând, certificatul va indica dacă deținătorul lui a fost vaccinat cu un ser aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Acest lucru reprezintă o lovitură serioasă pentru mii de europeni cărora le-a fost deja administrat un vaccin anti-COVID-19 rusesc sau chinez, în contextul în care niciunuia dintre cele două vaccinuri nu i-a fost dată undă verde de către EMA.

Cel de-al doilea indice din „pașaport”, va fi un mic istoric ce va cuprinde totalitatea testelor de coronavirus negative, pe care le-a obținut călătorul.

Ultimul punct specificat în certificatul inovator, îl va constitui informația dacă această persoană s-a recuperat recent în urma infectării cu noul tip de virus sau nu.

Potrivit Eurostat, numărul de nopți petrecute în cazările turistice din întreaga UE au scăzut cu 52% în 2020 comparativ cu 2019, ceea ce ar însemna o scădere de 1,5 miliarde de nopți.

Turismul reprezintă, 10% din PIB-ul UE cu circa 30 de milioane de oameni ce activează în această industrie.

„Vara este poate ultimul glonț pe care îl mai au în armele lor mulți antreprenori din sectorul turistic, operatori, companii aeriene, linii de croazieră. Vara aceasta avem nevoie de activitatea, pe care acest pașaport ne-ar putea-o permite”, a spus Eduardo Santander, director executiv al Comisiei Europene de Turism.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău