Bruxelles va prezenta astăzi propunerea cu privire la „pașapoartele de vaccinare”. Ce informații va conține

17 Mart. 2021, 14:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
17 Mart. 2021, 14:31 // Actual //  Irina Luca

Bruxelles va prezenta astăzi propunerea sa cu privire la particularitățile și modul de implementarea a certificatului de vaccinare la nivelul UE, în încercarea de a stimula și facilita industria turistică din Europa.

Așa-numitul Green Pass va fi conceput pentru a permite cetățenilor europeni să călătorească din nou în siguranță în țările din UE. Se preconizează că acest „pașaport de vaccinare” va indica trei elemente esențiale, specificând în acest sens eligibilitatea de a călători a posesorului său.

În primul rând, certificatul va indica dacă deținătorul lui a fost vaccinat cu un ser aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Acest lucru reprezintă o lovitură serioasă pentru mii de europeni cărora le-a fost deja administrat un vaccin anti-COVID-19 rusesc sau chinez, în contextul în care niciunuia dintre cele două vaccinuri nu i-a fost dată undă verde de către EMA.

Cel de-al doilea indice din „pașaport”, va fi un mic istoric ce va cuprinde totalitatea testelor de coronavirus negative, pe care le-a obținut călătorul.

Ultimul punct specificat în certificatul inovator, îl va constitui informația dacă această persoană s-a recuperat recent în urma infectării cu noul tip de virus sau nu.

Potrivit Eurostat, numărul de nopți petrecute în cazările turistice din întreaga UE au scăzut cu 52% în 2020 comparativ cu 2019, ceea ce ar însemna o scădere de 1,5 miliarde de nopți.

Turismul reprezintă, 10% din PIB-ul UE cu circa 30 de milioane de oameni ce activează în această industrie.

„Vara este poate ultimul glonț pe care îl mai au în armele lor mulți antreprenori din sectorul turistic, operatori, companii aeriene, linii de croazieră. Vara aceasta avem nevoie de activitatea, pe care acest pașaport ne-ar putea-o permite”, a spus Eduardo Santander, director executiv al Comisiei Europene de Turism.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală