Bruxelles va prezenta astăzi propunerea cu privire la „pașapoartele de vaccinare”. Ce informații va conține

17 Mart. 2021, 14:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
17 Mart. 2021, 14:31 // Actual //  Irina Luca

Bruxelles va prezenta astăzi propunerea sa cu privire la particularitățile și modul de implementarea a certificatului de vaccinare la nivelul UE, în încercarea de a stimula și facilita industria turistică din Europa.

Așa-numitul Green Pass va fi conceput pentru a permite cetățenilor europeni să călătorească din nou în siguranță în țările din UE. Se preconizează că acest „pașaport de vaccinare” va indica trei elemente esențiale, specificând în acest sens eligibilitatea de a călători a posesorului său.

În primul rând, certificatul va indica dacă deținătorul lui a fost vaccinat cu un ser aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Acest lucru reprezintă o lovitură serioasă pentru mii de europeni cărora le-a fost deja administrat un vaccin anti-COVID-19 rusesc sau chinez, în contextul în care niciunuia dintre cele două vaccinuri nu i-a fost dată undă verde de către EMA.

Cel de-al doilea indice din „pașaport”, va fi un mic istoric ce va cuprinde totalitatea testelor de coronavirus negative, pe care le-a obținut călătorul.

Ultimul punct specificat în certificatul inovator, îl va constitui informația dacă această persoană s-a recuperat recent în urma infectării cu noul tip de virus sau nu.

Potrivit Eurostat, numărul de nopți petrecute în cazările turistice din întreaga UE au scăzut cu 52% în 2020 comparativ cu 2019, ceea ce ar însemna o scădere de 1,5 miliarde de nopți.

Turismul reprezintă, 10% din PIB-ul UE cu circa 30 de milioane de oameni ce activează în această industrie.

„Vara este poate ultimul glonț pe care îl mai au în armele lor mulți antreprenori din sectorul turistic, operatori, companii aeriene, linii de croazieră. Vara aceasta avem nevoie de activitatea, pe care acest pașaport ne-ar putea-o permite”, a spus Eduardo Santander, director executiv al Comisiei Europene de Turism.

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:43 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov i-a criticat pe comandanţi pentru eşecurile lor şi a scris pe Telegram: „După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Conducătorul Ceceniei este un susţinător al războiului din Ucraina, forţele cecene făcând parte din avangarda armatei ruse de acolo. Se crede că Kadîrov este un apropiat al lui Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în 2007.

În mesajul său, Kadîrov l-a descris pe colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forţelor ruseşti care luptă la Lyman, drept o „mediocritate” şi a sugerat ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă o retragere din Lyman, un bastion important şi un centru logistic pentru forţele ruseşti din regiunea ucraineană Doneţk.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău