Care sunt cele mai scumpe lucruri din lume. Prețurile ajung la 140 de milioane de dolari

17 Apr. 2021, 13:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:41 // Au Bani //  MD Bani

Pentru cei care au la dispoziție sume exorbitante de bani, lumea este plină de minunății și lucruri menite să șocheze prin prețul lor. Iată care sunt cele mai scumpe lucruri din lume.

Set de șah Charles Hollander: 600 000 de dolari

Acest set de șah este făcut din diamante albe și negre de 320 de carate și doar șapte astfel de seturi au fost create până acum. Acesta este cel mai scump set de șah din lume, deși ar avea o concurentă: Jewel Royale, în valoare de 10 milioane de dolari. Însă acesta nu a fost creat, ci a rămas doar la stadiul de concept.

Ferrari 250 GTO: 35 de milioane de dolari

Nu demult, aceasta a fost declarată cea mai scumpă mașina din lume și se află acum în posesia unui om bogat din Regatul Unit care colecționează mașini.

Camera de hotel Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson: 65 000 de dolari/noapte

În Geneva se află cea mai scumpă cameră de hotel din lume. Închirierea acesteia costă nu mai puțin de 65 000 de dolari/noapte. Acest penthouse măreț are 10 camere și 7 băi.

Televizor PrestigeHD Supreme Rose Edition: 2,3 milioane de dolari

Un asemenea televizor nu ai văzut până acum nicăieri, nici măcar în emisiunile despre extravagantele case ale vedetelor. De fapt, până și cei mai bogați oameni de pe planetă probabil că ar ezita să dea peste 2 milioane de dolari pe un televizor. Acesta este acoperit în piele de aligator cusută manual și are o cantitate enormă de diamante pe el. Este o imagine cu adevărat hipnotizantă, așa că, și dacă îl ții închis, probabil va atrage privirile la fel de mult că atunci când este deschis.

Pian Heintzman Crystal: 3,2 milioane de dolari

Nu se poate spune despre acest pian că este un simplu obiect, ci o reală operă de artă. Orice muzician și-ar dori să stea măcar câteva minute la acest pian minunat, care însă costă peste 3 milioane de dolari, fiind făcut din cele mai scumpe materiale. A fost confecționat în Beijing și a fost cumpărat de un colecționar de instrumente muzicale la o licitație.

Trabuc Gurkha Black Dragon: 1 150 de dolari/bucata

Introdus pe piață în 2006, acest trabuc este transportat celui care îl cumpără într-o cutie făcută din oase de cămilă. Numai 5 astfel de cutii au fost produse vreodată.

Ceas Haute Joaillerie: 25 de milioane de dolari

Deși pare greu de crezut că cineva ar purta așa ceva, acest ceas, unul dintre cele mai scumpe lucruri din lume, a fost cumpărat de cineva și probabil acum zace în vitrina unui om foarte bogat.

Sampanie Haidsieck Monopole 1907: 25 000 de dolari

Cea mai scumpă sticlă de șampanie din lume este mai degrabă o mică bucățică de istorie. În anii ’90 a fost descoperită sub apă o epavă în care se aflau nu mai putin de 2 000 de sticle din aceasta sampanie. Si nici nu se poate spune ca nu a fost tinuta suficient la rece: cei peste 80 de ani la fundul marii i-au dat probabil acestei sampanii o savoare aparte.

Tablou „Number 5”, semnat Pollock: 140 de milioane de dolari

În imaginea de mai sus poți vedea cel mai scump tablou din lume, estimat la 140 de milioane de dolari. Deși el a atras numeroase critici din motive evidente, mai mult ca sigur că unei persoane care e dispusă să dea o asemenea sumă pe acest tablou nu îi pasă prea mult de parerile celorlalți.

Jeansi Spin Jean: 27 000 de dolari

Ce poate fi mai „hipsteresc” decât aceasta pereche de jeansi care costa cat o masina buna? Exista doar 8 perechi in intreaga lume, asa ca multi excentrici s-ar bucura sa puna mana pe acest articol vestimentar, cea mai scumpa pereche de blugi din lume.

iPhone 3GS Supreme Rose: 2,97 milioane de dolari

Doar câțiva oameni se pot bucura de acest telefon care aduce mai degrabă cu o bijuterie. Imaginează-ți cât de repede ți-ar dispărea acest smartphone din mână daca l-ai scoate din geanta în public.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ