Ce ai în geantă – asta se întâmplă și în viața ta, asta e soarta ta

18 Aug. 2021, 15:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
18 Aug. 2021, 15:21 // Au Bani //  bani.md

Genții pe car eo purtăm i se mai spune sac, este o sumă, „sauma” în latină. Cuvântul însemna un pachet, cel care este atașat de șa. Sarcina unui pachet care îl iei la drum și această geantă conține ceea ce aveți nevoie; simbolic, destinul nostru se află acolo.

Femeile adoră gențile, pentru ele acesta este un simbol foarte important. Într-un fel, o femeie aduce un copil în lume în geantă, în burtă. Ea poartă o greutate bună în interiorul ei; aduce cu atenție și cu mare efort o persoană nouă.

Și o geantă bună, frumoasă și scumpă este un simbol protector al unei femei, amuleta ei, apotropia. A oferi femeii tale o geantă înseamnă recunoștință și protecție împotriva răului. Întărirea energiei feminine.

Uită-te la geantă – în cel mai larg sens al cuvântului. Poate fi un rucsac, o poșetă sau o servietă – este tot atât de „sauma”, o geantă. Ceea ce se află în el vă caracterizează viața și personalitatea. Și o influențează.

Purse handbag, bag Organizer, Keep Stuff Organized. Young woman in blue dress looking for Stuff in her handbag and drops it on the floor.

Este important să existe ordine în geantă. Este necesar să se arunce toate lucrurile inutile – treburi și obstacole inutile pe drumul vieții. Acesta este un haos devastator. Fură energie.

Așezați-vă lucrurile în compartimentele geantei. Aceasta va ordona viața. Facilitează luarea deciziilor.

În niciun caz nu ar trebui să aveți bani „aruncați” în geantă. Ar trebui să fie aranjați cu grijă, chiar dacă pare un fleac. În caz contrar, punga se va transforma într-o pungă de cerșetorie; bănuți și resturi. Trebuie să existe ordine în interiorul sacului. Puritate.

Biletele vechi folosite, bucăți de hârtie inutile, chitanțe te întorc în trecut și îți împovărează viața. Simbolic – poarți cu tine vechile probleme și griji inutile, trăiești în trecut.

Geanta trebuie să fie puternică, intactă – acesta este un semn al norocului și al furnizării de protecție de încredere. O geantă frumoasă te armonizează cu lumea, îmbunătățește atitudinea față de tine. Cu cât geanta este mai feminină și mai grațioasă, cu atât funcționează mai bine „energiile feminine”, proprietarul unei astfel de genti este feminin, ușor, armonios.

Un sac de afaceri ar trebui să fie cât mai scump posibil. Calitate superioară. Durabil. Aceasta este geanta ta de bani. Simbolul bunăstării financiare.

Nu trecem prin viață cu mâinile goale. Avem cu noi rezerva cu tot necesar – geanta noastră. Este bine să puneți simbolul dvs. personal în el. Pentru unii, este un stilou. Pentru unii, este o monedă. Pentru cineva – o pietricică de pe țărmul mării calde … Ar trebui să existe ceva personal într-o pungă, ceva care să fie plăcut și inspirat și să fie de înțeles numai pentru dvs.

Omul nu vine pe lume cu mâinile goale. Are o sarcină – responsabilitate și datorie. Greutăți și probleme. Dar, în același timp, deține și provizii. În geanta noastră există ceva care ne ajută să trăim.

Și umplem punga cu fapte bune pentru că drumul va continua. Și vom fi susținuți și hrăniți de ceea ce am adunat în geantă …

Acesta este un simbol atât de complex și antic.

Să începem să urmărim ce purtăm în geanta noastră? Și începeți să vă îmbunătățiți și să comandați viața dintr-o afacere mică – punând lucrurile în ordine în „sauma” dvs. Și dacă doriți schimbări pentru oportunități nio și mai bune, puteți cumpăra o nouă geantă de mână …

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ