Ce ar face un miliardar american, dacă mâine ar trebui să o ia de la zero: Am nevoie doar de telefon şi 500 de dolari

06 Nov. 2023, 17:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Nov. 2023, 17:04 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Dacă averea lui Mark Cuban s-ar evapora peste noapte, miliardarul ar fi gata să o ia iar de la capăt, iar tot ce ar avea nevoie este un telefon şi 500 de dolari, scrie CNBC.

„Primul pas ar fi să găsesc un loc de muncă şi să mă folosesc de unul dintre cele mai bune abilităţi pe care le deţin pentru a avansa rapid. Sunt foarte bun la vânzări. Ştiu deja că, dacă nu mai am decât 500 de dolari şi tot ce am este un telefon, voi găsi acel loc de muncă şi voi învăţa mai multe despre această industrie decât oricine de pe planetă”, a declarat Mark Cuban.

În primele trei luni, obiectivul său ar fi să facă bani rapid, oferindu-şi „un comision cât mai mare posibil” pentru vânzările sale. De asemenea, ar încerca să îşi stabilească un palmares impresionant, care să îi arate abilităţile, pentru a construi o viitoare pârghie cu şefii săi, a adăugat el.

„După trei luni, când voi demonstra că sunt cel mai bun vânzător din istoria acelei companii, voi intra în biroul şefului meu şi îi voi spune: Ori îmi veţi plăti această sumă de bani pentru a mă păstra, ori îmi voi începe propria afacere vânzând aceste lucruri”, a mai declarat miliardarul.

Strategia lui Cuban se aliniază cu sfaturile experţilor în carieră, care spun adesea că nu există un moment nepotrivit pentru a cere angajatorului o mărire de salariu, atâta timp cât puteţi demonstra în mod convingător valoarea pe care o aduceţi.

Răspunsul miliardarului ar putea fi interpretat şi ca fiind identificarea celei mai valoroase abilităţi ale tale şi găsirea unei modalităţi de a o monetiza. Dar nu este chiar aşa: Există ceva deosebit de valoros în a excela la vânzări, a spus Cuban.

Abilităţile de vânzare se aplică în fiecare domeniu al afacerilor şi al vieţii, spune deseori Cuban – de la încercarea de a vinde cuiva un produs fizic până la a impresiona pe cineva la un interviu de angajare sau de a-ţi convinge şeful că una dintre ideile tale merită o şansă.

„Totul se întoarce întotdeauna la vânzări, indiferent de situaţie”, a mai spus miliardarul.

Cuban şi-a perfecţionat aceste skillurile de vânzător o mare parte din viaţă. La vârsta de 12 ani, când vindea saci de gunoi din uşă în uşă, a dezvoltat un discurs de vânzare de 14 secunde pentru a explica cât mai repede valoarea afacerii sale, a declarat anul trecut pentru GQ.

„Când înţelegi de ce au nevoie şi ce îşi doresc oamenii, te pui în poziţia de a-i ajuta. Apoi, faci să se întâmple lucruri bune, închei afaceri şi aşa creezi companii” a concluzionat Cuban.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău