Ce ar face un miliardar american, dacă mâine ar trebui să o ia de la zero: Am nevoie doar de telefon şi 500 de dolari

06 Nov. 2023, 17:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Nov. 2023, 17:04 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Dacă averea lui Mark Cuban s-ar evapora peste noapte, miliardarul ar fi gata să o ia iar de la capăt, iar tot ce ar avea nevoie este un telefon şi 500 de dolari, scrie CNBC.

„Primul pas ar fi să găsesc un loc de muncă şi să mă folosesc de unul dintre cele mai bune abilităţi pe care le deţin pentru a avansa rapid. Sunt foarte bun la vânzări. Ştiu deja că, dacă nu mai am decât 500 de dolari şi tot ce am este un telefon, voi găsi acel loc de muncă şi voi învăţa mai multe despre această industrie decât oricine de pe planetă”, a declarat Mark Cuban.

În primele trei luni, obiectivul său ar fi să facă bani rapid, oferindu-şi „un comision cât mai mare posibil” pentru vânzările sale. De asemenea, ar încerca să îşi stabilească un palmares impresionant, care să îi arate abilităţile, pentru a construi o viitoare pârghie cu şefii săi, a adăugat el.

„După trei luni, când voi demonstra că sunt cel mai bun vânzător din istoria acelei companii, voi intra în biroul şefului meu şi îi voi spune: Ori îmi veţi plăti această sumă de bani pentru a mă păstra, ori îmi voi începe propria afacere vânzând aceste lucruri”, a mai declarat miliardarul.

Strategia lui Cuban se aliniază cu sfaturile experţilor în carieră, care spun adesea că nu există un moment nepotrivit pentru a cere angajatorului o mărire de salariu, atâta timp cât puteţi demonstra în mod convingător valoarea pe care o aduceţi.

Răspunsul miliardarului ar putea fi interpretat şi ca fiind identificarea celei mai valoroase abilităţi ale tale şi găsirea unei modalităţi de a o monetiza. Dar nu este chiar aşa: Există ceva deosebit de valoros în a excela la vânzări, a spus Cuban.

Abilităţile de vânzare se aplică în fiecare domeniu al afacerilor şi al vieţii, spune deseori Cuban – de la încercarea de a vinde cuiva un produs fizic până la a impresiona pe cineva la un interviu de angajare sau de a-ţi convinge şeful că una dintre ideile tale merită o şansă.

„Totul se întoarce întotdeauna la vânzări, indiferent de situaţie”, a mai spus miliardarul.

Cuban şi-a perfecţionat aceste skillurile de vânzător o mare parte din viaţă. La vârsta de 12 ani, când vindea saci de gunoi din uşă în uşă, a dezvoltat un discurs de vânzare de 14 secunde pentru a explica cât mai repede valoarea afacerii sale, a declarat anul trecut pentru GQ.

„Când înţelegi de ce au nevoie şi ce îşi doresc oamenii, te pui în poziţia de a-i ajuta. Apoi, faci să se întâmple lucruri bune, închei afaceri şi aşa creezi companii” a concluzionat Cuban.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău