Ce citește șeful APP, Eugeniu Cozonac. Cărțile care i-au marcat personalitatea și cariera

13 Ian. 2022, 17:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2022, 17:47 // Au Bani //  MD Bani

Canalul de telegram Deschide Cartea! l-a întrebat pe directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Eugeniu Cozonac ce cărți citește. Printre cărțile enumerate se numără cărți de dezvoltare personală, profesională și biografii.

1. Cu ultima suflare, Paul Kalamithi – o combinație între literatură și medicină, cu un mesaj înălțător: să muncești cu pasiune, să lupți pentru viață și să te înveți să mori.

2. Principiul progresului, Teresa Amabile, Steven Kramer – o înșiruire de idei utile despre cum să îndepărtezi obstacolele din calea progresului ca să ai succes, cum să motivezi oamenii și să maximizezi performanța angajaților.

3. Think Again, Adam Grant – „Mai gândește-te!” este o invitație să ne reevaluăm gândurile, să renunțăm la opiniile inutile, să descoperim lucruri pe care nu le cunoaștem, să prețuim flexibilitatea mintală și curiozitatea.

4. The art of start, Guy Kawasaki – despre arta începutului: cum să acționezi – în loc să-ți faci planuri de afaceri, cum să-ți crești o echipă puternică și să clădești o afacere de succes.

5. Desiring the Kingdom (Cultural Liturgies): Worship, Worldview, and Cultural Formation, de James K. A. Smith – o carte inspirațională, plină de înțelepciune, care demonstrează că „suntem ceea ce iubim”. Potrivit autorului, singura direcție în care trebuie să ne concentrăm gândurile – este Dumnezeu.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 11:14 // Actual //  Lupu Eduard

Într-o mișcare strategică pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, Parlamentul a ratificat în ședința de astăzi un acord crucial. Este vorba despre Acordul de împrumut între Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ce vizează realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acest acord va permite contractarea unui credit de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din valoarea totală a proiectului. De asemenea, Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro din contul unui acord anterior, pentru prima fază a proiectului. Uniunea Europeană contribuie și ea, oferind un grant de 15,4 milioane de euro prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul va implica construcția unei linii electrice aeriene de 400 kV între Bălți și Suceava, România, precum și reconstrucția stației electrice Bălți 400 kV. Bugetul total al proiectului se ridică la 77 milioane de euro și va acoperi și reabilitarea unor segmente de rețele electrice de transport din Republica Moldova, inclusiv înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această inițiativă nu doar va consolida legăturile energetice între cele două țări vecine, ci va contribui și la asigurarea stabilității și sustenabilității sistemului energetic al Republicii Moldova, având un impact pozitiv asupra securității energetice a întregii regiuni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău