Ce (PROFIT) are Bemol de la comercializarea unui litru de benzină A95. DOC

07 Mai 2021, 11:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
07 Mai 2021, 11:16 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În premieră, cifre din contabilitatea unei rețele de benzinării din Moldova, au fost publicate online.

Nu, nu este o scurgere de informații.

Administrația companiei este cea care a decis să transparentizeze la maxim modul de formare a prețurilor la combustibili..

„În contextul modificărilor la prețurile cu amănuntul ale principalelor tipuri de produse petroliere și pentru informarea corectă a clienților noștri, compania Bemol Retail SRL a decis sa facă publice informațiile cu privire la costul de achiziție și formarea prețului de vânzare.”, scrie compania BEMOL în cadrul unui comunicat de presă.

Compania s-a referit, în special, la calculele realizate pe data de 28 aprilie 2021, când a fost operată majorarea prețului la combustibili.

Calculul arată că la vânzarea fiecărui litru de benzină, compania suferă pierderi de 4 bani.

Costul de achiziție la produsele petroliere este determinat de costul de import, taxele și impozitele aferente devămării produselor, precum și costurile de transport legate de livrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest context, conform Legii privind piața produselor petroliere, precum și metodologiei de calcul aplicate de ANRE la determinarea costurilor reglementate atribuite exclusiv segmentului produselor petroliere, ultima modificare a prețului de vânzare cu amănuntul din 28 aprilie 2021 include următoarele componente financiare:

Cu această ocazie, ne exprimam deschiderea de a prezenta persoanelor competente, inclusiv reprezentanților mass media, politicienilor și altor persoane publice interesate, informațiile financiare detaliate, documente confirmative și alte informații legate de acest calcul. Informațiile și materialele aferente, pot fi solicitate la sediul Bemol Retail SRL, situat pe adresa: Municipiul Chișinău, str. Moara Roșie 5/1.

De asemenea, în orice moment ne puteți contacta, apelând linia telefonică directa 14-009 sau prin intermediul adresei electronice: info@bemol.md.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 14:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 14:06 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministerul Economiei a aprobat primul ajutor de stat destinat industriei alimentare, în valoare de 30 de milioane de lei, pentru compania Imcomvil Grup. Firma are legături comerciale directe cu gigantul rus SolPro – parte a imperiului „Rusagro”, deținut de oligarhul Vadim Moșkovici, aflat sub sancțiuni internaționale și arestat recent pentru fraudă și corupție la nivel înalt.

Imcomvil Grup, companie moldovenească specializată în producția de snacksuri și distribuția de produse alimentare, va deveni primul beneficiar al ajutorului de stat pentru investiții în industrie. Potrivit autorităților, compania va primi aproape 30 de milioane de lei, sub formă de granturi și facilități fiscale.

Concret, 7,5 milioane de lei vor fi acordate ca grant nerambursabil, iar 22,7 milioane de lei reprezintă scutiri de 50% din impozitul pe venit, în cadrul mecanismului guvernamental de susținere a investițiilor în industrie.

Imcomvil Grup va investi din surse proprii circa 60 de milioane de lei, care vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii, optimizarea proceselor operaționale și instalarea de echipamente moderne. Planul investițional prevede crearea a cel puțin 60 de noi locuri de muncă.

Compania este deținută de soții Viaceslav și Lilia Curchi, și furnizează produse alimentare pentru sectorul HoReCa, fiind distribuitor oficial al unor branduri internaționale precum Heinz, Corny, dar și al companiei ruse SolPro, cunoscută pentru marca „Московский провансаль”.

SolPro face parte din grupul Rusagro, controlat de oligarhul rus Vadim Moșkovici, aflat sub sancțiuni internaționale și arestat recent în Rusia pentru fraudă și abuz de putere. Acesta este cunoscut drept „regele maionezei” în mediul de afaceri rusesc.

Programul de ajutor de stat vizează susținerea investițiilor în industrii strategice precum electronica, industria chimică, farmaceutică, auto, textilă, a materialelor de construcție și industria alimentară.

Mecanismul de sprijin presupune returnarea a până la 60% din valoarea investiției, din care 25% sub formă de grant și 75% prin reducerea cu 50% a impozitului pe venit.

Bugetul total alocat pentru anul 2025 este limitat la aproximativ 200 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că numărul beneficiarilor va fi redus, iar selecția este competitivă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ