Ce se întâmplă la Kremlin. Lupta celor trei grupuri de influență pentru ca Putin să rămână la putere

23 Mart. 2023, 05:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mart. 2023, 05:07 // Actual //  Lupu Eduard

Deși există procese în cadrul sistemului politic rus care distrug încet regimul, există cel puțin câțiva „stâlpi” în Kremlin care sunt interesați personal să mențină puterea în mâinile lui Vladimir Putin, scrie Volodimir Kravcenko.

Da, Kremlinul aproape că și-a pierdut monopolul asupra resursei de putere, așa cum demonstrează povestea cu proprietarul Grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, dar situația a fost adusă sub control, iar generalii ruși își mențin loialitate față de putere.

În același timp, grupul din jurul lui Iuri Kovalciuk, care a fost susținut invadarea Ucrainei, s-a consolidat la Kremlin în ultimul an.

„Acţionarul băncii Rossia este cel mai interesat de continuarea menţinerii lui Putin la putere, deoarece întreaga influenţă a susţinătorului teoriilor conspiraţiei în sistemul politic rus se bazează pe apropierea sa personală de „şef”. Îl va sprijini pe Putin până la capăt, pentru că de îndată ce actualul președinte al Federației Ruse va pleca, se va prăbuși și poziția fraților Kovalciuk”, notează Kravcenko.

De asemenea, în cursul anului, a crescut influența adjunctului șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko, care supraveghează teritoriile ucrainene ocupate și controlează întregul bloc al „elitei” ruse moderne care îi include pe prim-ministrul Mihail Mișustin, prim-vicepreședintele Consiliului Federației Andri Turciak, proprietarul PMC „Wagner” Eevgheni Prigojin și alții. Grupul Kovalciuk-Kirienko interacționează activ cu grei precum secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrușev și șeful Rosneft, Igor Secin. Dar influența acestui „triumvirat” nu înseamnă deloc că reprezentantul său va deveni succesorul lui Putin”, subliniază expertul.

Situația este că niciunul dintre „turnurile Kremlinului” nu are resursele să preia puterea în propriile mâini, așa că toată lumea este interesată să-l mențină pe Putin la putere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău