Cel mai bogat pensionar! Jeff Bezos renunță la funcția de CEO al Amazon la 57 de ani, cu 199 de miliarde de dolari

06 Iul. 2021, 17:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 17:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Domnia lui Jeff Bezos în funcția de CEO al Amazon a luat sfârșit luni, 5 iulie, și a renunțat ca cel mai bogat om din lume. El s-a retras din rol la vârsta de 57 de ani, cu o avere estimată la 199 miliarde de doalri, potrivit indexului Bloomberg’s Billionaire’s Index. Averea constă în mare parte din acțiunile sale puternice din Amazon și din alte active. El a primit anul trecut un salariu de 81.840 de dolari și 1,6 milioane de dolari în alte compensații de la Amazon.

Bogăția lui Bezos a crescut și mai mult în ultimul an, pe măsură ce pandemia a condus vânzările către piața online a companiei sale, trimițând acțiuni mai mari. Valoarea sa netă a explodat cu 75 miliarde USD în cursul anului 2020.

El a fost criticat pentru faptul că se îmbogățește, în timp ce mii de lucrători din depozitele Amazon trăiesc cu timbre alimentare și lucrează în condiții proaste.

Bezos va fi înlocuit de Andy Jassy, ​​actualul CEO al Amazon Web Services, platforma cloud a companiei.
Pe data de 5 iulie miliardarul a renunțat la funcția de CEO, această dată fiind semnificativă, având în vedere că Amazon a fost înființat la aceeași dată în 1994.
Câteva zile mai târziu, va merge în spațiu cu cealaltă firmă a sa, Blue Origin.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău