Cel mai bogat pensionar! Jeff Bezos renunță la funcția de CEO al Amazon la 57 de ani, cu 199 de miliarde de dolari

06 Iul. 2021, 17:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 17:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Domnia lui Jeff Bezos în funcția de CEO al Amazon a luat sfârșit luni, 5 iulie, și a renunțat ca cel mai bogat om din lume. El s-a retras din rol la vârsta de 57 de ani, cu o avere estimată la 199 miliarde de doalri, potrivit indexului Bloomberg’s Billionaire’s Index. Averea constă în mare parte din acțiunile sale puternice din Amazon și din alte active. El a primit anul trecut un salariu de 81.840 de dolari și 1,6 milioane de dolari în alte compensații de la Amazon.

Bogăția lui Bezos a crescut și mai mult în ultimul an, pe măsură ce pandemia a condus vânzările către piața online a companiei sale, trimițând acțiuni mai mari. Valoarea sa netă a explodat cu 75 miliarde USD în cursul anului 2020.

El a fost criticat pentru faptul că se îmbogățește, în timp ce mii de lucrători din depozitele Amazon trăiesc cu timbre alimentare și lucrează în condiții proaste.

Bezos va fi înlocuit de Andy Jassy, ​​actualul CEO al Amazon Web Services, platforma cloud a companiei.
Pe data de 5 iulie miliardarul a renunțat la funcția de CEO, această dată fiind semnificativă, având în vedere că Amazon a fost înființat la aceeași dată în 1994.
Câteva zile mai târziu, va merge în spațiu cu cealaltă firmă a sa, Blue Origin.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală