Cele 3 lucruri care îi fac pe oameni să se simtă motivați la locul de muncă. Iată cum le pot aplica angajatorii

26 Mai 2021, 06:00
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
26 Mai 2021, 06:00 // Slider //  MD Bani

În economia modernă, motivația este foarte importantă atât pentru angajator cât și pentru angajat. Iată cele 3 lucruri care îi fac pe oameni să se simtă motivați la locul de muncă.

1. Autonomie

Autonomia se referă la cât de mult se simt oamenii simt că controlează situațiile și pot lua decizii independente. În contextul muncii, autonomia înseamnă că oamenii simt că au un cuvânt de spus în ceea ce lucrează și cum lucrează la asta.

Autonomia ar putea fi oferită angajatorilor prin atribuirea reciprocă a obiectivelor și stabilirea termenelor. Ar putea, de asemenea, să ofere oamenilor mai multă libertate la locul de muncă sau să implice echipa în luarea deciziilor.

2. Competență

Al doilea factor motivațional este competența. Competența se referă la dorințele noastre de a căuta controlul, dar și de a experimenta stăpânirea. Competența vorbește despre dorința umană naturală de a învăța, de a crește și de a simți că progresăm. Ar putea fi progresul în cariera noastră, progresul către un set de obiective sau lucrul pentru o echipă sau o companie care face progrese. Orice lucru care îi ajută pe indivizi să se simtă în mișcare spre stăpânire valorifică competența ca motivație.

Crearea unui sentiment de competență într-o persoană sau într-o echipă ar putea fi de fapt mai mult despre ceea ce nu faceți. O mare parte din munca unui lider de echipă este de a oferi feedback sau critici constructive. Dar critica constructivă sau negativă a fost găsită în numeroase studii pentru a reduce sentimentul de competență al unei persoane și, astfel, pentru a reduce motivația.

Deci, mai degrabă decât să vă concentrați doar pe feedback constructiv, asigurați-vă că vă faceți timp pentru a sărbători victoriile, mari și mici. Și asigurați-vă că, chiar și atunci când oferiți oamenilor feedback constructiv, îl asociați cu o mulțime de feedback pozitiv și laudă.

3. Relațiile

Al treilea și ultimul factor motivațional este relaționarea. Relația se referă la voința noastră de a ne conecta cu ceilalți, a interacționa cu alte persoane.

Crearea unui sentiment de relaționare într-o persoană sau într-o echipă înseamnă asigurarea faptului că oamenii își construiesc conexiuni unul cu celălalt.

 

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ