Cele 3 lucruri care îi fac pe oameni să se simtă motivați la locul de muncă. Iată cum le pot aplica angajatorii

26 Mai 2021, 06:00
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
26 Mai 2021, 06:00 // Slider //  MD Bani

În economia modernă, motivația este foarte importantă atât pentru angajator cât și pentru angajat. Iată cele 3 lucruri care îi fac pe oameni să se simtă motivați la locul de muncă.

1. Autonomie

Autonomia se referă la cât de mult se simt oamenii simt că controlează situațiile și pot lua decizii independente. În contextul muncii, autonomia înseamnă că oamenii simt că au un cuvânt de spus în ceea ce lucrează și cum lucrează la asta.

Autonomia ar putea fi oferită angajatorilor prin atribuirea reciprocă a obiectivelor și stabilirea termenelor. Ar putea, de asemenea, să ofere oamenilor mai multă libertate la locul de muncă sau să implice echipa în luarea deciziilor.

2. Competență

Al doilea factor motivațional este competența. Competența se referă la dorințele noastre de a căuta controlul, dar și de a experimenta stăpânirea. Competența vorbește despre dorința umană naturală de a învăța, de a crește și de a simți că progresăm. Ar putea fi progresul în cariera noastră, progresul către un set de obiective sau lucrul pentru o echipă sau o companie care face progrese. Orice lucru care îi ajută pe indivizi să se simtă în mișcare spre stăpânire valorifică competența ca motivație.

Crearea unui sentiment de competență într-o persoană sau într-o echipă ar putea fi de fapt mai mult despre ceea ce nu faceți. O mare parte din munca unui lider de echipă este de a oferi feedback sau critici constructive. Dar critica constructivă sau negativă a fost găsită în numeroase studii pentru a reduce sentimentul de competență al unei persoane și, astfel, pentru a reduce motivația.

Deci, mai degrabă decât să vă concentrați doar pe feedback constructiv, asigurați-vă că vă faceți timp pentru a sărbători victoriile, mari și mici. Și asigurați-vă că, chiar și atunci când oferiți oamenilor feedback constructiv, îl asociați cu o mulțime de feedback pozitiv și laudă.

3. Relațiile

Al treilea și ultimul factor motivațional este relaționarea. Relația se referă la voința noastră de a ne conecta cu ceilalți, a interacționa cu alte persoane.

Crearea unui sentiment de relaționare într-o persoană sau într-o echipă înseamnă asigurarea faptului că oamenii își construiesc conexiuni unul cu celălalt.

 

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO