Cele mai bune orașe din Europa pentru a înființa un startup

25 Mart. 2024, 12:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
25 Mart. 2024, 12:51 // Bani și Afaceri //  bani.md

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru întreprinderile nou înființate, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie, citat de Euronews. Bucureștiul ocupă locul 13 în acest clasament.

Diferitele orașe din acest clasament și-au obținut punctajele pe o scară de la 0 la 10, judecate în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, prețurile chiriilor, proximitatea universităților de top, viteza internetului (Mbps), printre altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Sunt Franța și Spania cele mai bune locuri pentru start-up-uri?
Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, are “sprijin din partea guvernelor și un ecosistem de start-up-uri bine dezvoltat”, potrivit raportului.

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Madrid, capitala Spaniei, s-a clasat pe un loc fruntaș datorită internetului rapid și numărului de birouri disponibile. Celălalt oraș spaniol din top trei, Barcelona, și-a construit reputația în ultimii zece ani ca fiind cel mai mare centru tehnologic din sudul Europei.

Londra, fiind un centru financiar cu alte avantaje, are cea mai mare concentrație de incubatoare de afaceri, lăudându-se totodată cu cel mai mare număr de universități din Top 250 din Europa și cu spații de birouri abundente (dacă vi le puteți permite).

Capitala britanică are cele mai multe birouri, dar și cele mai mari chirii, în timp ce internetul este cel mai rapid în Lyon, transportul public este cel mai accesibil în Paris, iar cea mai mare medie a notelor la universități este disponibilă în Manchester, Marea Britanie, potrivit raportului.

Selectarea locației potrivite este esențială, “trebuie să luați în considerare mediul înconjurător ca factor cheie în succesul său”, a declarat Talveer Sandhu de la The Knowledge Academy.

“A avea un sediu sau un spațiu de lucru comun pentru echipa ta poate fi esențial în construirea camaraderiei, a muncii în echipă și a succesului. Viteza și fiabilitatea benzii largi este un alt factor crucial în funcționarea unei afaceri, iar monitorizarea site-ului web și a rețelelor sociale este crucială în etapele inițiale de construire a unei afaceri și de conștientizare a mărcii.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ