Cele mai bune orașe din Europa pentru a înființa un startup

25 Mart. 2024, 12:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2024, 12:51 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru întreprinderile nou înființate, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie, citat de Euronews. Bucureștiul ocupă locul 13 în acest clasament.

Diferitele orașe din acest clasament și-au obținut punctajele pe o scară de la 0 la 10, judecate în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, prețurile chiriilor, proximitatea universităților de top, viteza internetului (Mbps), printre altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Sunt Franța și Spania cele mai bune locuri pentru start-up-uri?
Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, are “sprijin din partea guvernelor și un ecosistem de start-up-uri bine dezvoltat”, potrivit raportului.

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Madrid, capitala Spaniei, s-a clasat pe un loc fruntaș datorită internetului rapid și numărului de birouri disponibile. Celălalt oraș spaniol din top trei, Barcelona, și-a construit reputația în ultimii zece ani ca fiind cel mai mare centru tehnologic din sudul Europei.

Londra, fiind un centru financiar cu alte avantaje, are cea mai mare concentrație de incubatoare de afaceri, lăudându-se totodată cu cel mai mare număr de universități din Top 250 din Europa și cu spații de birouri abundente (dacă vi le puteți permite).

Capitala britanică are cele mai multe birouri, dar și cele mai mari chirii, în timp ce internetul este cel mai rapid în Lyon, transportul public este cel mai accesibil în Paris, iar cea mai mare medie a notelor la universități este disponibilă în Manchester, Marea Britanie, potrivit raportului.

Selectarea locației potrivite este esențială, “trebuie să luați în considerare mediul înconjurător ca factor cheie în succesul său”, a declarat Talveer Sandhu de la The Knowledge Academy.

“A avea un sediu sau un spațiu de lucru comun pentru echipa ta poate fi esențial în construirea camaraderiei, a muncii în echipă și a succesului. Viteza și fiabilitatea benzii largi este un alt factor crucial în funcționarea unei afaceri, iar monitorizarea site-ului web și a rețelelor sociale este crucială în etapele inițiale de construire a unei afaceri și de conștientizare a mărcii.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău