Cele mai bune orașe din Europa pentru a înființa un startup

25 Mart. 2024, 12:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2024, 12:51 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru întreprinderile nou înființate, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie, citat de Euronews. Bucureștiul ocupă locul 13 în acest clasament.

Diferitele orașe din acest clasament și-au obținut punctajele pe o scară de la 0 la 10, judecate în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, prețurile chiriilor, proximitatea universităților de top, viteza internetului (Mbps), printre altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Sunt Franța și Spania cele mai bune locuri pentru start-up-uri?
Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, are “sprijin din partea guvernelor și un ecosistem de start-up-uri bine dezvoltat”, potrivit raportului.

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Madrid, capitala Spaniei, s-a clasat pe un loc fruntaș datorită internetului rapid și numărului de birouri disponibile. Celălalt oraș spaniol din top trei, Barcelona, și-a construit reputația în ultimii zece ani ca fiind cel mai mare centru tehnologic din sudul Europei.

Londra, fiind un centru financiar cu alte avantaje, are cea mai mare concentrație de incubatoare de afaceri, lăudându-se totodată cu cel mai mare număr de universități din Top 250 din Europa și cu spații de birouri abundente (dacă vi le puteți permite).

Capitala britanică are cele mai multe birouri, dar și cele mai mari chirii, în timp ce internetul este cel mai rapid în Lyon, transportul public este cel mai accesibil în Paris, iar cea mai mare medie a notelor la universități este disponibilă în Manchester, Marea Britanie, potrivit raportului.

Selectarea locației potrivite este esențială, “trebuie să luați în considerare mediul înconjurător ca factor cheie în succesul său”, a declarat Talveer Sandhu de la The Knowledge Academy.

“A avea un sediu sau un spațiu de lucru comun pentru echipa ta poate fi esențial în construirea camaraderiei, a muncii în echipă și a succesului. Viteza și fiabilitatea benzii largi este un alt factor crucial în funcționarea unei afaceri, iar monitorizarea site-ului web și a rețelelor sociale este crucială în etapele inițiale de construire a unei afaceri și de conștientizare a mărcii.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău