Cine este personajul misterios care a preluat conducerea imperiului de 80 de miliarde USD din universul criptomonedelor

24 Oct. 2023, 13:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Oct. 2023, 13:01 // Actual //  Lupu Eduard

Paolo Ardoino, directorul de tehnologie al Tether Holdings Ltd., este unul dintre cei mai puţini cunoscuţi oameni din industria cripto. Acest lucru s-ar putea schimba atunci când va prelua frâiele uneia dintre cele mai importante companii din sector, împreună cu stablecoin-ul de 84 de miliarde de dolari pe care îl emite, scrie Bloomberg.

Inginerul italian de software –  în vârsta de 39 de ani şi care va conduce compania în calitate de nou director executiv începând cu luna decembrie – nu este cunoscut pentru faptul că apare pe coperţile revistelor, pentru selfie-urile cu demnitarii G7 sau pentru că ar fi prietenul celebrităţilor, precum unii dintre colegii săi. În timp ce restul conducerii Tether a rămas în mare parte absentă din peisajul public, Ardoino a apărut ca liderul neoficial al companiei, comunicând mai ales prin postări pe reţelele de socializare, interviuri în presă şi ocazional la conferinţe din industrie.

USDT al Tether – un token digital care urmăreşte să se menţină la paritate cu dolarul american – a crescut semnificativ în ultimul an, chiar şi în condiţiile în care alte companii de criptomonede s-au confruntat cu dificultăţi. Reprezentând acum aproape 70% din piaţa stablecoin, a devenit parte integrantă a modului în care investitorii tranzacţionează şi îşi stochează averea în active digitale.

Firma a plătit peste 40 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile unui organism de supraveghere din SUA în 2021, potrivit cărora a minţit în legătură cu finanţele companiei, ceea ce a făcut opinia publică să se îndoiască de nivelul de fiabilitate al businessului.

În 2024 Tether intenţionează să înceapă să publice date despre rezervele sale în timp real. Obiectivele sale includ, de asemenea, creşterea investiţiilor în tehnologie, discuţii cu autorităţile de reglementare şi extinderea în domeniul energiei regenerabile.

Cu sediul în Insulele Virgine, Tether nu are birouri publice, nu are un consiliu de administraţie independent şi nici nu dezvăluie prea multe despre structura sa. În mai avea 60 de angajaţi, iar Ardoino speră ca numărul să ajungă la 90 până la finalul lui 2023.

Ceea ce se poate observa, însă, este că Ardoino moşteneşte o afacere profitabilă. Majoritatea activelor care susţin tokenul sunt bonuri de trezorerie americane cu scadenţă scurtă, potrivit unui atestat din iunie, ceea ce îi aduce emitentului un profit serios în timp ce ratele dobânzilor rămân ridicate.

Tether a raportat la acel moment un capital excedentar de aproximativ 3,3 miliarde de dolari, printre partenerii săi bancari numărându-se Cantor Fitzgerald şi creditorii din Bahamas Deltec Bank & Trust Ltd., Britannia Bank & Trust şi Capital Union Bank. O parte din noile responsabilităţi ale lui Ardoino vor consta în gestionarea finanţelor companiei, precum şi în supervizarea directă a iniţiativelor de cercetare şi dezvoltare ale Tether, a declarat acesta.

Noul şef al Tether are de înfruntat mai multe provocări, potrivit analiştilor.

Obstacolele se află la orizont pentru noul şef al Tether, spun analiştii. Autorităţile de reglementare la nivel mondial se pregătesc să ia măsuri drastice împotriva emitenţilor de stablecoin, noile norme din Uniunea Europeană urmând să impună operatorilor să informeze autorităţile de reglementare cu privire la planurile lor de guvernanţă corporativă, acţionari şi practici de gestionare a riscurilor începând cu iunie 2024.

Între timp, este probabil ca presiunea să crească asupra Ardoino pentru a respecta o promisiune din 2022 potrivit căreia firma ar urma să se supună unui audit financiar complet. Aceasta este o altă etapă importantă pe care Ardoino speră să o atingă în anul următor.

Întârzierea prelungită a legiuitorilor şi autorităţilor de reglementare din SUA în ceea ce priveşte punerea în aplicare a legislaţiei specifice sectorului privind stablecoins a fost benefică până în prezent pentru Tether, însă aplicarea noilor standard şi legilor care vizează domeniul ar putea însemna o nouă problemă pe care noul CEO va trebui să o rezolve în viitorul apropiat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău