Cine îl mai crede pe Litvinenco? Nagacevschi a răbufnit: Ai mințit că discuțiile interceptate sunt false

10 Nov. 2022, 17:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Nov. 2022, 17:07 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul viceprimar al capitalei, Fadei Nagacevschi, îl acuza pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, că a mințit atunci când a spus că mesajele de pe canalul sau de Telegram sunt false. Într-o postare pe Facebook.

Nagacevschi susține că spargerea contului de telegram este o infracțiune, dar informațiile din cont ce îl vizează sunt cu privire la:

-coruperea alegătorilor din stânga Nistrului la alegerile prezidențiale(500 ruble, standartnaia shema, cac v proshlii raz, ti sam vseo znaesh);

-numirea oamenilor-cartofari;

-manipularea concursului pentru funcția de procuror-șef anticorupție;

-urmărirea politică a Procurorului general;

-intervenția politică pe cazul Dodon;

-lobby legislativ pentru agenți economici;

-intervențiile în actul de justiție… nu pot fi explicate.

Mai mult, ai mințit că discuțiile interceptate sunt false!

Nu ești nici credibil nici integru.

„Și să nu spui nimănui că Putin e de vină sau războiul pentru ilegalitățile și manipulările ce au fost aduse la cunoștința publicului larg.  După ceea ce se developează public, pleacă! Știu, echipa încearcă să te salveze, dar îți face mai rău. De dosar penal puțin probabil că vei reuși să scapi mai devreme sau mai târziu. Nu încerca să manipulezi, să distrugi probele. Solicită să fii judecat în procedura acordului de recunoaștere a vinovăției”, spune Nagacevschi.

Ieri, 9 noiembrie, au fost publicate mai multe discuții atribuite ministrului Justiției, Sergiu Litvinneco. Corespondența a fost plasată pe conturile de telegram ale Maiei Sandu și Andrei Spînu, care au fost și ele sparte.

Litvinenco a venit cu o reacție și a spus că discuțiile care circulă în spațiul public și care aparent ar fi de pe canalul său de Telegram, sunt un fals ordinar.

Tot ieri, și Fadei Nagacevschi a scris pe pagina sa de facebook că regretă că discuțiile private dintre el și Litvinenco au fost interceptate în mod ilegal și făcute publice.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău