Colosul Termoelectrica va investiga cum presupuse tone de păcură au ajuns în groapă

24 Iul. 2023, 14:31
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Iul. 2023, 14:31 // Actual //  bani.md

Termoelectrica anunță anchetă internă cu privire la imaginile video apărute în spațiul public, despre presupusa scurgere de păcură. Entitatea va publica rezultatele.

Totodată, „TERMOELECTRICA” S.A. este deschisă și dispusă să colaboreze cu organele de drept ale statului în vederea clarificării oricăror aspecte sau fapte.

„Pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, inclusiv din momentul recepționării păcurii, până astăzi, 24.07.2023, nu a avut loc deversări, îngropări sau avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii, doar în noiembrie 2022 s-a înlăturat o fisură pe conducta de condens”, se arată în mesajul Termoelectrica.

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a acuzat, administrația companiei că ar fi procurat din banii publici păcură scumpă, dar de calitate proastă, pe care au fost nevoiți să o îngroape la propriu. Usatîi a prezentat și un material video, care ar demonstra acest fapt.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:35 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Inteligența artificială poate fi un instrument puternic în slujba progresului, dar trebuie să fie ghidată de principii etice și de valori umane. Transformarea digitală nu trebuie să lase pe nimeni în urmă, a declarat guvernatoarea BNM, Anca Dragu, în cadrul conferinției AI & Big Data Conference – Humans. Powered by AI.

Dragu a evidențiat progresele realizate de Banca Națională a Moldovei în adoptarea tehnologiilor bazate pe AI, în domenii precum supravegherea riscurilor și procesarea documentelor. De asemenea, BNM lucrează la dezvoltarea unor instrumente avansate pentru analiza raportărilor financiare și identificarea riscurilor emergente.

„Transformarea digitală este o oportunitate de a inova, dar și o responsabilitate de a proteja stabilitatea financiară, echitatea și incluziunea. Viitorul central banking-ului înseamnă inovație, anticipare și încredere construită pe baze transparente”, a adăugat Anca Dragu.

Guvernatoarea a subliniat că Moldova are potențialul să devină un model regional în domeniul economiei digitale, însă pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să construiască o infrastructură digitală care pune omul în centrul deciziilor. În acest sens, Banca Națională promovează educația financiară pentru toate categoriile de vârstă și venit, reglementează responsabil tehnologiile emergente și colaborează cu instituțiile europene pentru integrarea plăților digitale și conectarea la SEPA – Spațiul Unic de Plăți în Euro.

„Dincolo de algoritmi și procese, trebuie să vorbim despre oameni. Moldova digitală trebuie să fie și Moldova echitabilă”, a încheiat Anca Dragu, subliniind importanța incluziunii în transformarea digitală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!