Concurent vertiginos pentru Louis Vuitton! Conglomeratul de lux Richemont achiziționează casa belgiană Delvaux

07 Iul. 2021, 10:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 10:35 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Conglomeratul elvețian de lux Richemont va continua să-și extindă imperiul de marochinărie prin achiziționarea casei belgiene de marochinărie de lux, Delvaux.

The Belgian Maison a fost deținută anterior de frații miliardari din Hong Kong, Victor și William Fung, în parteneriat cu compania de investiții de stat din Singapore Temasek.

Delvaux, cunoscută de cunoscătorii de modă drept cea mai veche casă de marochinărie de lux din lume, este o adevărată bijuterie. Potrivit unui comunicat de presă Richemont:

„Delvaux a fost primul care a depus un brevet oficial pentru o geantă de mână din piele și poate fi numit astfel inventatorul geantei moderne de lux”.

Richemont crede că prin această achiziție, Delvaux va fi mai bine poziționată pentru următoarea sa etapă de dezvoltare.

The Jing Take: Această achiziție este câștigătoare și credem că ambele părți au intrat în ea intenționând să construiască un parteneriat de lungă durată.

Prin extinderea portofoliului său de articole din piele, Richemont a făcut o mișcare strategică care va acorda conglomeratului elvețian puterea de a concura mai ușor cu LVMH. Având în vedere că imperiul lui Bernard Arnault are o poziție mai dominantă în articole și accesorii din piele de înaltă calitate, mișcarea lui Richemont arată că este serioasă consolidarea afacerilor.

Această achiziție urmează unui joint-venture cu Alibaba pentru a investi 1,1 miliarde de dolari în Farfetch și arată că Richemont urmărește expansiunea pe piața chineză. Având în vedere că chinezilor le place să se bucure de bijuterii, genți și mici accesorii din piele, această achiziție Delvaux pare să se potrivească.

Între timp, Delvaux își poate consolida și mai mult poziția pe piață, obținând acces la o demografie tânără, globală, care apreciază moștenirea și măiestria mărcii.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală