Crypto este „viitorul finanțelor”: de ce generația Z abandonează investițiile tradiționale – dar cu prudență

26 Iun. 2021, 11:30
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
26 Iun. 2021, 11:30 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Următoarea generație de investitori preferă investițiile online – în loc de investiții tradiționale. Mulți investitori din generația Z și tineri milenari, de la adolescenți până la cei de la vârsta de 20 de ani, sunt optimisti în ceea ce privește criptomoneda și tehnologia care o înconjoară.

Aceasta include monede digitale și blockchain-uri, cum ar fi bitcoin și ethereum; monede meme, cum ar fi dogecoin; NFT-uri sau jetoane nefungibile; și DeFi, sau finanțe descentralizate.

Unii și-au cheltuit cea mai mare parte a economiilor pe acest tip de investiții: Aproape jumătate din milionarii milenari dețin cel puțin 25% din averea lor în criptomonede, potrivit unui nou sondaj CNBC Millionaire Survey. Mai mult de o treime din milionarii milenari au cel puțin jumătate din averea lor în cripto și aproximativ jumătate posedă NFT-uri.

Unul dintre motivele pentru care tinerii s-au orientat către investiții alternative precum cripto este simplu: mulți pur și simplu nu au încredere în instituțiile tradiționale de investiții, așa cum spune Allison Reichel, 23 de ani, pentru CNBC Make It. Aceștia preferă să se bazeze pe propriile lor cercetări, mai degrabă decât să folosească informații de la instituțiile tradiționale, cum ar fi consilierii financiari de la firme vechi.

Această neîncredere nu este singurul lucru care îi determină pe tineri să investească în criptomonede și stocuri de meme. În primul rând, mulți au o perspectivă cu adevărat pozitivă asupra tehnologiei blockchain. Și, în al doilea rând, în același timp în care se simt deconectați de investițiile tradiționale, mulți găsesc spațiul crypto distractiv. Vor să investească în ceea ce se conectează, fie că este vorba de acțiuni, monede sau active digitale.

Deși unii comercianți tineri pariază pe altcoins și încearcă să obțină un profit rapid prin cumpărare și vânzare, mulți intenționează să „aștepte” criptomonedele lor preferate pe termen lung.

Mulți experți financiari consideră criptomoneda ca o investiție speculativă, volatilă și riscantă care poate fi susceptibilă de fraudă. Dar acest lucru nu îi îngrijorează mult pe investirorii din generația G.

Desigur, mulți investitori din generația Z și tineri milenari au apelat inițial la criptomonedă ca o modalitate de a evita instituțiile financiare tradiționale.

Generația tânără își face griji cu privire la averea și pensionarea lor.  Nu vor să se bazeze pe aceleași sisteme tradiționale ca și părinții lor.

Realitatea Live

20 Mai 2025, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
20 Mai 2025, 17:39 // Actual //  Ursu Victor

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu a primit aprobarea autorităților franceze pentru a părăsi teritoriul Franței în direcția Statelor Unite, unde plănuia să se deplaseze „pentru negocieri cu fonduri de investiții”. Informația a fost publicată de Politico, cu referire la un comunicat oficial al Parchetului din Paris.

Potrivit instituției, decizia a fost luată pe 12 mai, „în lipsa unei necesități și justificări clare pentru o astfel de deplasare”.

Durov se află în prezent sub supraveghere judiciară în Franța, iar deplasările sale în afara țării sunt strict reglementate. El nu poate părăsi teritoriul francez fără permisiunea autorităților. Singura excepție de până acum a fost un permis temporar pentru o călătorie în Dubai, acordat între 15 martie și 7 aprilie 2025.

Anterior, pe 18 mai, Durov a lansat acuzații grave într-o postare publică, afirmând că în această primăvară a fost vizitat în hotelul de lux Hôtel de Crillon din Paris de către șeful serviciului francez de informații externe (DGSE), Nicolas Lerner. Oficialul i-ar fi cerut să blocheze „vocile conservatoare din România” pe Telegram, în contextul alegerilor prezidențiale. Durov susține că a refuzat.

Declarațiile sale au coincis cu ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, fapt ce a amplificat tensiunile. Autoritățile franceze au respins categoric acuzațiile.

Serviciul de informații externe al Franței (DGSE) a confirmat că au avut loc mai multe întâlniri cu Durov, dar a precizat că scopul acestora a fost exclusiv reamintirea obligațiilor legale ale Telegram, în special privind prevenirea diseminării conținutului terorist și al materialelor cu pornografie infantilă. DGSE a negat cu fermitate orice tentativă de influențare a proceselor electorale.

Amintim că Pavel Durov a fost reținut în august 2024 în Franța, fiind acuzat că platforma sa nu a întreprins măsuri suficiente pentru a combate propaganda teroristă și distribuirea de conținut ilegal. Autoritățile franceze au reclamat că Telegram ar fi ignorat în mod sistematic solicitările de blocare a materialelor interzise.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO