CSI – „arma” lui Putin de a controla fostele republici unionale. Nantoi: CSI a murit și hoitul lui oleacă mai pute

01 Feb. 2022, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Feb. 2022, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

CSI a murit și hoitul lui oleacă mai pute. Faptul că, în 2012, fostul premier Filat a semnat Acordul de Liber Schimb în cadrul CSI n-a încurcat rușilor să ne impună embargouri, potrivit deputatului PAS, Oazu Nantoi.

În opinia deputatului, în relațiile cu fostele republici unionale, rușii primii sfidează tot ce ar putea fi numit norme de drept internațional.

Uniunea Euroasiatică este un proiect neconvingător și neatrăgător. Astăzi însă Federația Rusă neagă suveranitatea Ucrainei și dorește să mențină această țară sub control geopolitic. Atunci când Kremlinul înaintează ultimatum că Alianța Nord-Atlantică trebuie să ofere garanții în scris că Ucraina nu va adera la NATO, se urmăresc cel puțin trei scopuri: ruinarea imaginii Alianței, demoralizarea Ucrainei și întoarcerea acesteia sub controlul Moscovei, în baza acordurilor de la Mink, care au fost semnate în condițiile când Rusia ținea pistolul la tâmpla Ucrainei, ucigând zi de zi sute de soldați ucraineni”, a explicat Nantoi.

Deputatul a declarat, într-un interviu pentru jurnal.md, că Republica Moldova este ținută de Rusia în calitate de „model pozitiv” pentru Ucraina.

În decembrie, când marioneta rusească Krasnoselski i-a trimis o scrisoare doamnei președinte, propunând reluarea negocierilor în formatul 5+2, Dmitri Kozak chiar a tras o fugă la Viena, la OSCE, promovând aceeași idee. Asta înseamnă că Rusia dorește să impună Ucrainei îngenuncheate acest model, dar se pare că ucrainenii au învățat din greșelile noastre. Și aici nu văd rostul de ce Rusia ar trebui să atace și R. Moldova. Nu cred că trebuie să intrăm în panică, deoarece în acestă conflagrație ținta este Ucraina”, a punctat Nantoi.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:22
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
25 Apr. 2024, 12:22 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

În perioada 6-8 septembrie la Butuceni, unul dintre cele mai frumoase sate din Moldova va avea loc TechVillage. Evenimentul are scopul să ajute startupurile din Republica Moldova, România și Ucraina să ridice o rundă de finanțare. Circa 50 de startup-uri și investitori internaționali se vor reuni pentru a stabili noi parteneriate.

Timp de 3 zile, participanții vor fi implicați în diverse activități rurale și de business, menite să creeze o conexiune strânsă. Astfel, va fi promovat și turismul rural, iar oaspeții vor descoperi Republica Moldova ca destinație turistică.

Agenda include activități precum Fire Side Chat, Pitching, ședințe individuale de mentorat, cină în stil moldovenesc în aer liber, activități de networking.

TechVillage creează un mediu de colaborare în care startup-urile și investorii interacționează direct, schimbă idei și identifică oportunități de colaborare.

Dacă ești investitor, participă la eveniment și susține talentele din regiunea CEE cu investiții sau suport în dezvoltarea afacerii.

Dacă ești fondator de startup nu rata șansa să cunoști investitorii și să ridici o nouă rundă de investiții sau să găsești suport pentru a crește afacerea. 

Pentru a participa la eveniment solicită o invitație pe acest LINK. Pentru a asigura calitatea, organizatorii își rezervă dreptul de a selecta participanții.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău