Cum a reușit Elon Musk să țină secret unul dintre cele mai mari proiecte. Ce prevedea clauza de un milion de dolari

20 Iul. 2021, 09:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2021, 09:34 // Bani și Afaceri //  MD Bani

The Boring Company, firma deținută de Elon Musk, i-a cerut unui consilier local să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari, pentru a face un tur  tunelulului care se află sub orașul Las Vegas, transmite Business Insider.

Autoritățile locale din Fort Lauderdale i-au cerut lui Elon Musk ca un consilier să viziteze tunelul construit sub orașul Las Vegas. Șeful Tesla a fost deacord, dar cu o condiție – ca oficialul să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari.

După semnarea acestui acord, consilierul Michael Jatczak nu are voie să discute cu nimeni despre ceea ce a văzut sau auzit în tunel. De asemenea, i s-a interzis să menționeze vreodată The Boring Company, scrie Aleph News.

Contractul de confidențialitate obținut de Business Insider arată măsurile legale pe care compania lui Musk le-a adoptat pentru a proteja detaliile privind rețeaua de tuneluri. Termenii secreți ai documentului demonstrează o vizibilitate redusă asupra modului în care firmele folosesc astfel de acorduri.

După ce rețeaua de tuneluri va fi gata, acestea vor fi conectate la centrul orașului de zona celebră pentru faimoasele hoteluri casino și aeroportul McCarran. Ulterior rețeaua va fi extinsă și către proprietățile Caesars Entertainment. Se estimează că proiectul va costa cel puțin 30 de milioane de dolari.

„Pe măsură ce proiectul se extinde, companiile au tendința de a restrânge fluxul de informații. Prin urmare impun semnarea unui astfel de contract”, spune un avocat.

Tunelurile companiei deținute de Elon Musk ar putea acomoda 4000 de pasageri pe ora, folosind doar mașini Tesla Model 3s, Model Xs, și un fel de tren construit pe platforma Model 3, care să poată transporta între 12 și 16 persoane. Se dorește ca în final toate mașinile să se deplaseze în mod autonom, fără șoferi umani.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală