Cum arată Mercedes-AMG Project ONE, maşina de 2,7 milioane de dolari

14 Mai 2023, 07:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Mai 2023, 07:42 // Actual //  Lupu Eduard

Iată mult-aşteptatul Mercedes-AMG Project ONE care aduce tehnologia de Formula 1 de pe circuit pe străzi. Acest hypercar produce peste 1.000 CP. Asta îl propulsează de la 0-200 km/h în mai puţin de şase secunde.

Motorul V6 de 1,6 litri este exact acelaşi cu cel pe care îl ai la un motor de Formula 1. Iată mult-aşteptatul Mercedes-AMG Project ONE care aduce tehnologia de Formula 1 de pe circuit pe străzi.

Când activezi „race mode”, această maşină prinde viaţă. Se coboară, branhiile din faţă se deschid, iar spoilerul din spatele maşinii iese în evidenţă. Acest hypercar produce peste 1.000 CP. Asta îl propulsează de la 0-200 km/h în mai puţin de şase secunde şi îl trimite la o viteză maximă de peste 350 km/h.

Maşina a fost proiectată pentru a fi cât mai aerodinamică posibil. În partea din faţă, are detalii izbitoare din fibră de carbon pe capotă, care îi spun vântului unde să se ducă.

La interior, mașina are un stil futurist, minimalist. Cabina are un suport din fibră de carbon care separă scaunele șoferului și pasagerului. Scaunele în sine sunt acoperite cu piele nappa, cu o inserție sportivă din plasă textilă.

Volanul Project ONE este prevăzut cu o mulțime de butoane. Pe unul dintre aceste butoane scrie „pass” și îl apeși atunci când vrei să depășești pe cineva. Pentru a folosi această funcție, apeși butonul și ții apăsată maneta schimbătorului de viteze.

Mercedes-AMG va produce doar 275 de unități ale Project ONE. Se zvonește că Lewis Hamilton, Nico Rosberg și David Coulthard se vor număra printre acești 275 de clienți. Toate cele 275 de unități sunt deja rezervate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău