Cum să devii un lider mai bun? Devino ceea de ce are nevoie compania ta

27 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Apr. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În perioada actuală mediul afacerilor suferă diverse schimbări. Pandemia de Covid-19 este este un exemplu evident că trebuie să face față acestor schimbări și că trebuie să ne adaptăm constant, în dependență de situație. Pentru aceasta ai nevoie să devii mereu un lider mai, un lider care va fi o sursă de inspirație pentru echipă. Iată câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să devii mai bun.

1. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare

Comunicare are un rol major în relația cu oamenii în general. Fiind lider, dezvoltarea abilităților de comunicare te va ajuta să menții relații cu angajații, cu clienții cât și cu partenerii. Comunicare te poate ajuta să ai vânzări mai mari, să negociezi contracte importante și să alegi oamenii potriviți.

2. Fii mai aproape de angajați

Devino parte a echipelor pe care le conduci, impică-te în munca angajaților și vei observa că productivitatea lor va crește. Poți veni cu sfaturi și lectii din propria experiență. În acest mod o să-ți poți schimba stilul de leadership. Nu uita că a fi un lider bun înseamnă a combina mai multe stiluri de conducere.

3. Invește și în talent, nu doar în echipament

Un lider bun știe cât de importanți sunt oamenii talentați pentru funcționarea unei afaceri. Învață să recunoști, să încurajezi și să investești în talent, în urma acestor acțiuni afacerea ta va avea doar rezultate pozitive.

4. Nu te implica prea mult în controlul minuțios al angajaților

Evită micromanagementul. Dacă te implici prea mult în munca echipelor și încerci să controlezi fiecare aspect, angații vor pierde din ambiție și productivitatea lor va scade. Fiecare angajat își dorește să se dezvolte și să se afirme. Un lider are rolul de a încuraja angajații, de a-i motiva și nu invers.

 

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău