Cum să devii un lider mai bun? Devino ceea de ce are nevoie compania ta

27 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Apr. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În perioada actuală mediul afacerilor suferă diverse schimbări. Pandemia de Covid-19 este este un exemplu evident că trebuie să face față acestor schimbări și că trebuie să ne adaptăm constant, în dependență de situație. Pentru aceasta ai nevoie să devii mereu un lider mai, un lider care va fi o sursă de inspirație pentru echipă. Iată câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să devii mai bun.

1. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare

Comunicare are un rol major în relația cu oamenii în general. Fiind lider, dezvoltarea abilităților de comunicare te va ajuta să menții relații cu angajații, cu clienții cât și cu partenerii. Comunicare te poate ajuta să ai vânzări mai mari, să negociezi contracte importante și să alegi oamenii potriviți.

2. Fii mai aproape de angajați

Devino parte a echipelor pe care le conduci, impică-te în munca angajaților și vei observa că productivitatea lor va crește. Poți veni cu sfaturi și lectii din propria experiență. În acest mod o să-ți poți schimba stilul de leadership. Nu uita că a fi un lider bun înseamnă a combina mai multe stiluri de conducere.

3. Invește și în talent, nu doar în echipament

Un lider bun știe cât de importanți sunt oamenii talentați pentru funcționarea unei afaceri. Învață să recunoști, să încurajezi și să investești în talent, în urma acestor acțiuni afacerea ta va avea doar rezultate pozitive.

4. Nu te implica prea mult în controlul minuțios al angajaților

Evită micromanagementul. Dacă te implici prea mult în munca echipelor și încerci să controlezi fiecare aspect, angații vor pierde din ambiție și productivitatea lor va scade. Fiecare angajat își dorește să se dezvolte și să se afirme. Un lider are rolul de a încuraja angajații, de a-i motiva și nu invers.

 

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău