Cum să devii un lider mai bun? Devino ceea de ce are nevoie compania ta

27 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Apr. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

În perioada actuală mediul afacerilor suferă diverse schimbări. Pandemia de Covid-19 este este un exemplu evident că trebuie să face față acestor schimbări și că trebuie să ne adaptăm constant, în dependență de situație. Pentru aceasta ai nevoie să devii mereu un lider mai, un lider care va fi o sursă de inspirație pentru echipă. Iată câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să devii mai bun.

1. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare

Comunicare are un rol major în relația cu oamenii în general. Fiind lider, dezvoltarea abilităților de comunicare te va ajuta să menții relații cu angajații, cu clienții cât și cu partenerii. Comunicare te poate ajuta să ai vânzări mai mari, să negociezi contracte importante și să alegi oamenii potriviți.

2. Fii mai aproape de angajați

Devino parte a echipelor pe care le conduci, impică-te în munca angajaților și vei observa că productivitatea lor va crește. Poți veni cu sfaturi și lectii din propria experiență. În acest mod o să-ți poți schimba stilul de leadership. Nu uita că a fi un lider bun înseamnă a combina mai multe stiluri de conducere.

3. Invește și în talent, nu doar în echipament

Un lider bun știe cât de importanți sunt oamenii talentați pentru funcționarea unei afaceri. Învață să recunoști, să încurajezi și să investești în talent, în urma acestor acțiuni afacerea ta va avea doar rezultate pozitive.

4. Nu te implica prea mult în controlul minuțios al angajaților

Evită micromanagementul. Dacă te implici prea mult în munca echipelor și încerci să controlezi fiecare aspect, angații vor pierde din ambiție și productivitatea lor va scade. Fiecare angajat își dorește să se dezvolte și să se afirme. Un lider are rolul de a încuraja angajații, de a-i motiva și nu invers.

 

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău