Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

Începe să te pregătești pentru sezonul estival. 6 canale Youtube pentru cei ce fac sport de acasă

27 Apr. 2021, 08:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Apr. 2021, 08:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Dacă vrei să faci sport, însă din cauza virusului Covid-19 nu poți frecventa o sală de sport, o alternativă ar fi să faci sport la domiciliu. Și aici îți vin în ajutor mai multe canale de youtube de unde te poți inspira. Iată câteva dintre ele.

 1. Jeff Nippard

Jeff Nippard este specializat în bodybuilding. Aici vei găsi o serie de sfaturi bazate pe cercetări științifice. De asemenea, Jeff Nippard oferă sfaturi în domeniul nutriției, antrenamentelor și al fitnesului.

 1. Steve Cook

Steve Cook este specializat în bodybuilding și are o experiență de 10 ani  în domeniu. Pe acest canal veți găsi planuri de antrenamente și alimentație. Conținutul este cu scop educativ și motivațional. De asemenea, are și o rubrică în care Steve oferă sfaturi despre cum să te îmbraci în dependență de forma ta fizică.

 1. Simeon Panda

Canalul lui Simeon Panda conține o serie de video-uri motivaționale, de asemenea vei găsi și video-uri cu tehnici de execuție a exercițiilor, alimentație corectă și sfaturi despre cum să îți lucrezi anumite părți ale corpului. Este fotomodel și afacerist și jurizează deseori concursuri de bodybuilding. Tot aici vei învăța cum să îți crești masa musculară, cum să îți mărești forța sau să îți tonifiezi anumite zone ale corpului. Antrenamentele sale sunt filmate la sală, pentru ca transmiterea informației către public să fie cât mai reală.

 1. Zuzka Light

Zuzka Light oferă sfaturi pentru o alimentație sănătoasă și exerciții corecte de fitness. Aceasta abordează și teme specifice femeilor, precum pierderea în greutate și reducerea grăsimii corporale sau întărirea anumitor grupe de mușchi. Poți alege între exercițiile de forță bazate pe propria greutate și cele cu diverse echipamente și accesorii, precum banda elastică. Zuzka oferă pe canalul ei nu numai sfaturi de fitness. Clipurile video sunt filmate atât în aer liber, cât și la sală.

 1. Jessica Valant Pilates

Jessica este specializată în fizioterapie de peste 20 de ani. Canalul său are o serie de video-uri în care prezintă o serie de exerciții cu scop medical pentru anumite părți ale corpului. Exercițiile sale de pilates se adresează atât începătorilor.

 1. MadFit

Canalul MadFit este potrivit pentru cei care au nevoie de antrenamente mai energice și iubesc muzica. Aici veți găsi o serie de vide-ouri de tip full body, stentch, yoga cât și seturi de exerciții pentru anumite părți ale corpului.

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație