Cum un tweet poate afecta reputația unui restaurant? Bacșiș de 16.000 de dolari – motiv de ceartă

30 Iun. 2021, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2021, 13:46 // Actual //  MD Bani

Un restaurant din Statele Unite a ajuns în centrul atenției pe rețelele de socializare după ce un vizitator a ales să lase ospătăriței bacșiș 16.000 de dolari.

Restaurantul The Stumble Inn, din New Hampshire, a avut parte de un client mai puțin obișnuit. Un bărbat a ales să lase bacșiș 16.000 de dolari, în timp ce comanda sa a costat doar 37 de dolari. Proprietarul restaurantului a declarat pentru presa locală că banii vor fi împărțiți egal între cei 12 angajați care au lucrat în acea zi, scrie indy100.com.

Acest lucru a atras reacții și review-uri negative. Mai multe persoane au reacționat furios, susținând că banii trebuiau să îi revină exclusiv ospătăriței care a servit clientul.

Mai mulți internauți au acuzat proprietarul  restaurantului că nu procedează corect, unii au comentat cu memuri.

De asemenea, utilizatorii au accesat pagina de Instagram a restaurantului, care nu mai postase din anul 2018, și au lăsat comentarii la ultima poză. Mai mult de atât, unii au mers atât de departe încât au lăsat recenzii negative pe Google Maps în dreptul locației.

Ulterior, cea care a postat nota de plată pe Twitter a clarificat situația, în urma fluxului negativ de tweet-uri. Conform celor raportate de 7news, decizia nu a fost luată de o singură persoană, în special de proprietarul localului. În același timp, personalul ar împărți mereu bacșișul în mod egal, chiar și bucătarii primind o parte din suma „donată”, iar patronul nu ar fi primit niciun ban.

Realitatea Live

20 Nov. 2025, 16:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
20 Nov. 2025, 16:01 // Actual //  Ursu Victor

Duma de Stat a Rusiei a adoptat legea privind majorarea treptată a taxei pe valoare adăugată (TVA) de la 20% la 22% începând cu anul 2026, măsură prezentată de autorități drept esențială pentru acoperirea cheltuielilor crescute pentru apărare și securitate. În același timp, se menține cota redusă de 10% pentru bunurile considerate social importante, notează RBK.

Modificările aprobate vizează actualizarea Codului Fiscal. Cota preferențială de 10% va continua să se aplice pentru produse alimentare, medicamente, articole pentru copii, cărți și animale agricole de prăsilă. Totuși, din lista bunurilor eligibile pentru TVA redus este eliminată categoria produselor lactate cu înlocuitori de grăsime, care vor fi taxate la cota majorată de 22%.

Potrivit calculelor Ministerului Finanțelor, majorarea TVA va aduce venituri suplimentare de 4,423 trilioane de ruble în perioada 2026–2028, dintre care 1,187 trilioane în 2026, 1,559 trilioane în 2027 și 1,677 trilioane în 2028. Autoritățile au precizat că aceste fonduri suplimentare vor fi direcționate prioritar către bugetele destinate apărării.

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că va monitoriza atent efectele secundare imediate ale creșterii TVA asupra inflației și a așteptărilor inflaționiste. Pe termen lung însă, economiștii consideră că măsura ar putea contribui la reducerea deficitului bugetar. Evgheni Goriunov, expert al Institutului Gaidar, susține că ajustarea TVA poate echilibra presiunile bugetare acumulare în ultimii ani.

Președintele Vladimir Putin a declarat că majorarea TVA va avea un impact asupra întregii economii, dar va ajuta atât Banca Centrală în stabilirea politicii monetare, cât și guvernul în planificarea cheltuielilor. Liderul rus a avertizat însă asupra riscului creșterii economiei informale, solicitând autorităților să prevină extinderea ei.

În 2025, TVA urmează să aducă bugetului federal aproximativ 15,7 trilioane de ruble, iar în 2026 încasările ar fi trebuit să se apropie de 17 trilioane doar datorită creșterii nominale a PIB. Prin majorarea cotei, veniturile suplimentare ar putea depăși un trilion de ruble încă din primul an de aplicare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | IGSU ÎN ACȚIUNE: SIMULARE DE ÎNEC PENTRU PREVENIREA TRAGEDIILOR DE VARĂ
NO COMMENT | IGSU ÎN ACȚIUNE: SIMULARE DE ÎNEC PENTRU PREVENIREA TRAGEDIILOR DE VARĂ
NO COMMENT | AGRICULTURA MOLDOVEI, MAI PREGĂTITĂ PENTRU SCHIMBĂRILE CLIMATICE
NO COMMENT | AGRICULTURA MOLDOVEI, MAI PREGĂTITĂ PENTRU SCHIMBĂRILE CLIMATICE
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII