Cum vrea Zelenski să reconstruiască Ucraina, după război, pe banii rușilor. Ar trebui să fie costisitor pentru agresor

13 Apr. 2023, 07:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2023, 07:47 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri, 12 aprilie, într-un discurs, că reconstrucţia completă a Ucrainei va reprezenta o dovadă a înfrângerii complete a “statului terorist”.

El a menţionat că bunurile ruşilor care au susţiinut agresiunea şi s-au îmbogăţit ar trebui să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei.

“Tocmai am participat la o întâlnire cu un format special de sprijin pentru Ucraina – financiar. Acest eveniment are loc la Washington şi reuneşte miniştrii de finanţe ai democraţiilor puternice – partenerii noştri, Comisia Europeană, şefii instituţiilor financiare internaţionale: FMI, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Tema este în primul rând refacerea. Reconstrucţia ţării noastre după ostilităţi. Le-am mulţumit partenerilor pentru că ne-au ajutat să menţinem stabilitatea Ucrainei, stabilitatea noastră financiară. Şi i-am îndemnat să fie mai activi pentru ca Ucraina să poată fi mai activă în reconstrucţie, în readucerea normale pentru ucraineni”, a spus Zelenski.
“Nu vor fi ruine în Ucraina. Acesta este scopul nostru. Şi aceasta va fi o dovadă destul de concretă a înfrângerii complete a statului terorist. Mai ales că lumea ştie soluţia – în ceea ce priveşte averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce statul lor devenea terorist… Toate aceste bunuri ar trebui folosite pentru a compensa pierderile celor cărora Rusia le-a adus durere şi suferinţă. Bunurile ruseşti trebuie să meargă către reconstrucţie după agresiune. Războiul ar trebui să fie cel mai costisitor exact pentru agresor. Şi facem totul pentru asta”, a menţionat el.

Zelenski a precizat că s-a întâlnit la Kiev cu o delegaţie a senatului SUA. “Le sunt recunoscător partenerilor care ne susţin. M-am întâlnit astăzi la Kiev cu delegaţia Senatului SUA – o delegaţie bipartizană. I-am informat despre ceea ce se întâmplă acum pe câmpul de luptă şi despre capacităţile noastre. Ca întotdeauna, am demonstrat că relaţiile noastre cu America în furnizarea de arme, în sprijinul financiar sunt complet curate, complet transparente. Partenerii au o viziune completă pentru fiecare cent şi pentru fiecare armă. Şi este important ca nicio manipulare artificială să nu ne strice încrederea. Desigur, am fost încântat să aud de la oaspeţii noştri din Statele Unite cuvinte foarte pozitive despre Ucraina şi despre ceea ce reuşim împreună în apărarea împotriva terorii”, a spus liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a subliniat că ţara sa va câştiga războiul declanşat de Rusia. “Astăzi, ţara noastră sărbătoreşte în mod tradiţional Ziua angajaţilor din industria spaţială. Industria care a asigurat întotdeauna gloria Ucrainei. Şi sunt sigur că o va asigura pe viitor! Sunt recunoscător tuturor celor care au menţinut acest potenţial al nostru. Nivelul nostru actual de integrare în relaţiile internaţionale, nivelul nostru de forţă – atât ca stat, cât şi ca societate – pe care îl merită Ucraina, nivelul poporului nostru – toate acestea vor permite Ucrainei să participe la dezvoltarea spaţiului cosmic pe picior de egalitate cu statele avansate, şi businessul nostru – pe picior de egalitate cu companiile avansate. Dar mai întâi – vom câştiga! În special, datorită rachetelor ucrainene”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău