Dacia a depășit Skoda în vânzări pe piața europeană în luna noiembrie

15 Dec. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Dec. 2022, 18:00 // Au Bani //  MD Bani

Vânzările de autoturisme în Europa au înregistrat o creştere de două cifre şi în luna noiembrie, iar marca Dacia a vândut mai multe autoturisme decât Skoda, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, 1,014 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna noiembrie 2022 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 17,4% comparativ cu luna noiembrie 2021. Piaţa auto din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 16,3% în ritm anual.

În rândul principalilor constructori auto generalişti, vânzările grupului Volkswagen au înregistrat o creştere semnificativă de 36,4% în luna noiembrie, graţie performanţelor mărcilor Volkswagen şi Audi, în timp ce vânzările grupului Stellantis au scăzut cu 1,1%. În ceea ce priveşte vânzările grupului Renault, acestea au crescut cu 2,1% în luna noiembrie, până la 88.178 unităţi, într-un context în care vânzările de automobile marca Renault au scăzut cu 4,4%, în timp ce vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 11,5% până la 39.802 de unităţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Luna trecută, pe piaţa auto din Europa au fost înmatriculate mai multe autoturisme marca Dacia decât în cazul mărcilor Skoda (38.175 de unităţi), Fiat (31.469 de unităţi) sau Citroen (26.503 unităţi).

Chiar dacă vânzările de automobile în Europa au crescut pentru a patra lună la rând, ele rămân cu mult sub nivelul din 2019, în condiţiile în care constructorii auto se confruntă în continuare cu o serie de probeleme precum lipsa de cipuri şi criza energetică.

Realitatea Live

25 Oct. 2024, 16:11
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
25 Oct. 2024, 16:11 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Rusiei a majorat astăzi rata dobânzii la 21%, cu 200 de puncte de bază, ca măsură de combatere a inflației ridicate care a depășit estimările anterioare. Această creștere amplifică semnificativ costurile de creditare, depășind chiar nivelul din Liban, unde rata dobânzii este de 20%, deși țara este afectată de conflicte și a intrat în incapacitate de plată în 2020.

Industria rusă este amenințată de posibile falimente masive, avertizează șeful companiei de stat Rostec, Serghei Chemezov, care a declarat că rata ridicată a dobânzii afectează grav profiturile companiilor și limitează investițiile. În luna septembrie, indicele PMI al activității industriale a scăzut sub 50 de puncte, indicând o contracție pentru prima dată din primăvara anului 2022.

Potrivit estimărilor Centrului pentru Analiza Macroeconomică și Prognoză pe Termen Mediu (CMACP), companiile din sectorul manufacturier alocă acum aproximativ 25% din profituri pentru rambursarea creditelor, reflectând o presiune financiară semnificativă.

Cu această creștere, Rusia depășește multe țări cu economii aflate în dificultate, inclusiv Zambia (13,5%), Gambia (17%), Pakistan (17,5%) și Angola (19,5%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău