De ce a fi înstărit este diferit – și mai bine – decât a fi „bogat”. Detaliile fac diferența

01 Iul. 2021, 13:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 13:44 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Auzim în continuare că bogații devin tot mai bogați, nu-i așa? Și se pare că COVID-19 a făcut decalajul și mai mare.

„Mulți oameni cred că a fi bogat și a fi înstărit este același lucru. Dar există o diferență între cele două: bogații au mulți bani, dar cei înstăriți nu se îngrijorează de bani “, a spus Robert Kiyosaki antreprenorul și autorul cărții „Tată bogat, Tată sărac”.

Care este diferența?

Totul are legătură cu definiția bogăției pe care a folosit-o Robert Kiyosaki.

Potrivit lui Kiyosaki, bogăția se măsoară în timp, nu în dolari.

Cu alte cuvinte, nu este important câți câștigați, ci câți bani păstrați și cât timp lucrează acești bani pentru dvs., ceea ce face diferența.

O mulți oameni câștigă salarii semnificative câștigă mulți bani în afacerea lor, dar îi cheltuiesc pe toți și rămân fără nimic la sfârșitul lunii.

De fiecare dată când câștigă ceva mai mulți bani, merg la cumpărături. Ei cumpără cel mai recent smartphone sau alte „jucării”.

De fiecare dată când obțin o creștere a salariilor, cheltuiesc mai mult. Încearcă să țină pasul cu trenduril, luând o vacanță scumpă, cumpărând o mașină nouă sau renovându-și casa.

Problema este că nu construiesc o bază de active de producție primită.

Concluzia

Numai oamenii disciplinați financiar pot deveni bogați cu adevărat, deoarece este nevoie de alfabetizare financiară, satisfacție întârziată și ani de investiții strategice pentru a crește o bază de active suficient de mare pentru a construi un bancomat care să devină bogat.

Așa cum a spus Warren Buffet: „Bogăția este transferul veniturilor de la cel nerăbdător către cel răbdător.”

Așadar bogați sunt cei care adoră să cheltuie, iar înstăriți sunt cei care își pun banii să lucreze pentru ei, cee ce le aduce venituri și mai mari. Averea celor înstăriți crește în fiecare zi, în timp ce cea a celor „bogați” se termină la un moment dat.

 

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală