DE CE nu sunt bogat? 10 motive care vă împiedică să deveniți milionar

12 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Mart. 2021, 07:00 // Au Bani //  MD Bani

Mereu te întrebi de ce încă nu ai ajuns bogat? Dar te-ai gândit vreodată că cauza poate fi chiar în tine? Iată 10 dintre motivele pentru care încă nu ai devenit bogat.

1. Nu faci planuri

Încercați să răspundeți cât mai specific la întrebările: Ce aștepți de la viață? Ce ai vrea să faci în cinci ani? Ce venit ai vrea să ai? Unde ai vrea să lucrezi? Ce ar trebui de făcut pentru asta? Dacă nu aveți planuri, sunt mari șanse ca ani mai târziu să vă regăsiți în același punct ca acum.

2. Credeți în miracolele financiare

Încetați să mai credeți că există miracole financiare. Chiar dacă și există ele se întâmplă foarte rar. Începeți să acționați și numai credeți în povești precum că în urma unui curs veți deveni miliardar. Pe lângă toate informațiile pe care le aveți, mai trebuie să  munciți.

3. Căutați motive, nu oportunități.

Este convenabil și plăcut să dai vina pe guvern, pe familie sau prieteni pentru problemele tale financiare. Dar tu însuți ești responsabil pentru viața ta. Îți poți petrece întreaga viață în disperare și invidie sau poți încerca să faci ceva.

4. Nu înveți

Fără a te dezvolta nu vei avea succes, indiferent de domeniul în care activezi. Cunoștințele pe care le ai acum nu vor mai fi actuale și peste câțiva ani. Iată de ce este important să continui să înveți.

5. Ești leneș

Steve Jobs a spus că trebuie să lucrezi nu 12 ore, ci cu capul. Cu cât ai mai mult succes, cu atât este mai scumpă ora ta. Aceasta înseamnă că lucrul din greu este încă profitabil.

Fii mereu deschis spre activitățile care îți aduc venituri suplimentare și nu îți fie lene să mergi la un interviu de angajare. Nu veți obține milioane, dacă pur și simplu veți aștepta.

6. Ai ales cercul social greșit

Orice mediu creează dependență. Dacă ești înconjurat de oameni pasivi, neinteresați, și tu vei deveni așa. Când comunici cu oameni de succes, îți este mai ușor să crezi că realizarea a ceva este real: ai exemple în fața ochilor tăi. Începi să acționezi, să te îmbunătățești, pentru că toată lumea din jurul tău o face.

7. Ai atitudine negativă față de veniturile mari

Este greu să-ți dai seama că s-ar putea să nu te îmbogățești niciodată. Prin urmare, sunt create diverse apărări psihologice care ar trebui să netezească această nedreptate: „Nu poți câștiga bani mari prin munca cinstită” sau „Banii nu sunt fericire”. Se spune că sunt bogați, dar răi, iar eu sunt sărac, dar bun. Și, de asemenea, fericiți, în timp ce oamenii bogați suferă.

De fapt, aceste atitudini creează bariere care te fac să ratezi oportunități. De exemplu, vă este teamă când vi se promite un salariu mare că probabil va trebui să faceți ceva ilegal. Aceste unități interioare nu sunt întotdeauna ușor de recunoscut. Dacă veți renunța la ele, posibilitatea de a câștiga mai bine va crește.

8. Nu îți gestionezi bugetul 

O gestiune corectă a bugetului te poate ajuta să economisești. Iar economiile te pot ajuta să ajungi la independență și stabilitate financiară.

9. Nu știi cum să comunici

Dacă nu știi să comunici politicos, atunci tu însuți trântești ușile bogăției în fața ta. Comunicarea te va ajuta să menții relații stabile cu clienții, partenerii și cu colegii de serviciu.

10. Nu sunteți gata să vă asumați riscuri

Dacă ar exista instrucțiuni clare despre cum să te îmbogățești rapid și fără riscuri, probabil toți oamenii plecați peste hoatre vor fi în țară. Toată lumea ar folosi aceste sfaturi și  și-ar fi asigurat o viață decentă.

Dacă vrei să obții succes și mai mulți bani, riscurile sunt peste tot. Chiar și tranziția la un loc de muncă mai bine plătit este plină de consecințe: este posibil să nu vă înțelegeți cu șeful și să nu treceți perioada de probă. Ce putem spune despre afaceri și investiții.

Nu va fi simplu și sigur. Dar cei care își asumă riscuri au cel puțin o șansă de succes.

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:07 // Actual //  Ursu Victor

Statele Unite au început să aplice un tarif vamal unilateral de 10% pentru toate importurile provenite din numeroase țări, marcând o ruptură majoră față de sistemul global de comerț bazat pe acorduri reciproce, instaurat după al Doilea Război Mondial, notează Reuters.

Noile tarife au intrat în vigoare sâmbătă, la 12:01 (ora coastei de est), î n toate porturile maritime, aeroporturile și depozitele vamale din SUA. Săptămâna viitoare vor intra în vigoare și tarife suplimentare – cuprinse între 11% și 50% – pentru bunurile din 57 de țări, printre care China, Uniunea Europeană și Israel.

„Este cea mai importantă decizie comercială din viața noastră”, a declarat Kelly Ann Shaw, avocat specializat în comerț internațional și fost consilier la Casa Albă. „Este un cutremur în regulile jocului global”, a adăugat ea.

Decizia lui Trump a avut un efect devastator asupra piețelor financiare: indicele S&P 500 a pierdut 5.000 de miliarde de dolari în doar două zile, în timp ce prețurile petrolului și ale materiilor prime au scăzut brusc din cauza temerilor privind o nouă recesiune mondială.

Tariful de 20% se va aplica produselor din UE. Produsele din China vor fi taxate cu 34%, ceea ce ridică nivelul total al tarifelor impuse de Trump asupra importurilor chinezești la 54%. Israelul se va confrunta cu un tarif de 17%. Vietnamul, vizat cu un tarif de 46%, a acceptat să discute un acord cu SUA. Japonia ar putea fi afectată de o taxă de 24%. Taiwanul a trimis oficiali în SUA pentru negocieri.
Canada și Mexicul sunt scutite de noile tarife, dar rămân afectate de altele mai vechi, de 25%.

Un buletin al Vămii SUA prevede o perioadă de grație de 51 de zile pentru mărfurile deja încărcate spre SUA înainte de ora intrării în vigoare, cu condiția să ajungă până la 27 mai.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat pe platforma X că „războiul comercial nu este în interesul nimănui” și a cerut unitate în fața crizei. Premierul britanic Keir Starmer a spus că este pregătit să susțină afacerile britanice cu o „politică industrială robustă”, în timp ce urmărește obținerea unui acord comercial cu SUA care să excludă Regatul Unit de la noile tarife.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge la Washington duminică pentru discuții directe cu Trump, în timp ce presa din Japonia a relatat că premierul Shigeru Ishiba cere o discuție telefonică urgentă cu liderul american.

Deși ordinul prezidențial prevede excepții pentru aproximativ 1.000 de categorii de produse – inclusiv medicamente, uraniu și semiconductori – administrația Trump analizează extinderea tarifelor inclusiv asupra unora dintre acestea.

Elon Musk, apropiat al lui Trump, a declarat în cadrul unui eveniment politic din Italia că speră într-un viitor cu „tarife zero” între SUA și Europa.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ