Designul de ambalaje și cum poate influența decizia de cumpărare a clienților

30 Mai 2023, 09:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
30 Mai 2023, 09:43 // Actual //  Romaniuc Victoria

În lumea modernă a comerțului, în care produsele concurează pentru atenția consumatorilor, designul de ambalaje personalizate joacă un rol vital în succesul unui produs. Un ambalaj atractiv și bine conceput poate avea un impact semnificativ asupra deciziei de cumpărare a clienților. Acest text explorează importanța tipului de ambalaj și modul în care poate influența comportamentul de cumpărare al clienților, în conformitate cu experiența și expertiza echipa Artpoligraf.

1. Culorile captivante și emoționale:

Prima impresie contează, iar designul de ambalaje este primul contact vizual pe care îl are un produs cu potențialii clienți. Culorile folosite pentru etichete personalizate pot stimula emoțiile și pot influența modul în care percepem produsul. De exemplu, culorile vii și luminoase pot atrage atenția și pot crea o asociere pozitivă, în timp ce culorile calde și tonurile pastelate pot sugera că produsul este calm și relaxant. Alegerea culorilor potrivite poate stimula interesul și poate spori dorința de a cumpăra produsul.

2. Forma și structura creativă

Designul de ambalaje nu se rezumă doar la culori, ci și la forma și structura acestuia. Forma unică și inovatoare poate atrage atenția și poate crea un impact puternic. Un ambalaj ergonomic, ușor de manevrat și de deschis poate oferi o experiență plăcută clienților și poate transmite un mesaj despre calitatea și atenția la detalii a produsului.

3. Mesajul clar și concis

Un design eficient trebuie să comunice clar și concis informațiile despre produs și beneficiile acestuia. Informațiile prezentate pe ambalaj, precum instrucțiuni de utilizare, ingrediente sau avantaje specifice, ar trebui să fie ușor de citit și de înțeles. Un mesaj clar și bine structurat poate consolida încrederea consumatorilor și poate oferi motive solide pentru a alege acel produs în detrimentul altora.

4. Eticheta eco friendly

Într-o societate tot mai preocupată de protecția mediului înconjurător, designul de ambalaje eco friendly este un factor important în decizia de cumpărare a clienților. Materialele reciclabile și sustenabile folosite în ambalaj pot crea o imagine pozitivă a brandului și pot atrage consumatorii care se identifică cu valorile de responsabilitate socială și protejare a mediului. Etichetarea clară a ambalajelor de acest gen poate juca un rol esențial în alegerea unui produs, în special pentru consumatorii preocupați de sustenabilitate.

5. Identitatea vizuală a ambalajului

Imaginile atractive și identitatea vizuală puternică sunt aspecte cheie ale designului de ambalaje. Acestea pot crea o conexiune emoțională cu consumatorii și pot transmite mesaje puternice despre caracteristicile și beneficiile produsului. De asemenea, o identitate vizuală bine definită, cu un logo distinctiv pe autocolante personalizate și elemente grafice recunoscute, poate consolida notorietatea brandului și poate facilita recunoașterea produsului pe rafturile magazinelor.

6. Inovația și originalitatea

Designul de ambalaje creativ și inovator poate ieși în evidență într-un mediu aglomerat de produse similare. O abordare neconvențională, un concept unic sau o soluție de ambalare inovatoare pot atrage atenția și pot stârni curiozitatea clienților.

P.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău