Compania care are grijă ca eticheta ta să corespundă legii. Diana Rotari: O astfel de decizie dă bătăi de cap

25 Nov. 2022, 17:55
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Nov. 2022, 17:55 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Știați că în Republica Moldova există o companie ce prestează servicii de validare a etichetelor? Este vorba despre Label Origin Taste, afacere lansată de Diana Rotari. Datorită Label Origin Taste (label.md), pentru companii este mult mai simplu să creeze etichete în conformitate cu legislația în vigoare din Republica Moldova și Uniunea Europeană.

La serviciile companiei pot apela producătorii, importatorii și distribuitorii. Ideea de a lansa o afacere în acest domeniu a început de la o provocare, pe care antreprenoarea a acceptat-o. Astfel, după multă analiză, efort și muncă, pe piața din Republica Moldova a apărut o nouă gamă de servicii – validarea etichetelor.

„Compania a fost creată având la bază trei concepte inovative pentru Republica Moldova: validarea etichetelor, sisteme de calitate IGP/DOP și studii asupra consumatorilor prin analiză senzorială. Fiecare dintre acestea, sunt concepte „importate” de la cele mai bune școli și organizații din Uniunea Europeană. După ce le-am studiat până în cele mai mici detalii am decis să prestăm astfel de servicii acasă, pentru companiile din Republica Moldova. Spărgătorul de gheață este serviciul label check – care oferă garanție și siguranță  când eticheta este aprobată spre tipar. În general, o astfel de decizie dă bătăi de cap companiilor. Urmează să dezvoltăm și alte servicii inovative. Din acest motiv, sunt enorm de curioasă și aștept cu nerăbdare să analizez impactul acestor servicii asupra companiilor de la noi.” a declarat Diana Rotari în cadrul unui interviu pentru XY Partners, unde a beneficiat și de instruire în cadrul Programului de Pre-Accelerare: Antreprenoriat Feminin.

De asemenea, antreprenoarea este beneficiara grantului „Femei în afaceri” de la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Potrivit antreprenoarei, Label Origin Taste este o companie utilă și necesară, întrucât, prin serviciile oferite contribuim la îmbunătățirea mai multor aspecte:

Social – informarea corectă a consumatorilor;
Economic  – optimizarea resurselor pentru operatori;
Reglementar – asigurarea implementării standardelor europene.

În prezent, Diana Rotari este în căutarea unei persoane care va contribui la dezvoltarea companiei.

„Acum, tot mai mult mă gândesc să mai atrag pe cineva în activitatea mea, pentru un imbold în plus. Rămâne să identific o persoană care să completeze competențele mele. Poate fi cineva care va citi acest interviu.” a adăugat Diana Rotari.

Lansată în 2018, compania a venit cu un spectru nou de servicii pentru piața din Republica Moldova. Astfel, a fost necesar să convingă convingă clienții despre profesionalismul și utilitatea lor.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește canalul nostru de TELEGRAM!

„Fiind un domeniu de prestări servicii, trebuie să demonstrezi că ești expert și deții competențele necesare pentru a consulta entitățile de business. O altă provocare este să lansezi pe piață un produs nou, total necunoscut. În acest caz, ai nevoie de o strategie de comunicare bine definită, pentru a ajunge la grupul țintă de clienți, pentru a-i face să înțeleagă de ce au nevoie de serviciile tale.”

Pe viitor, compania are planuri mari de dezvoltare, inclusiv lansarea unor noi servicii.

Să dezvolt compania în continuare și să măresc echipa. Îmi doresc ca Label Origin Taste să devină centru de consultanță capabil să deservească și mai multe proiecte. Și desigur, în prezent, lucrez la lansarea unor servicii noi, așa că, îi îndemn pe toți cei care ne citesc să ne urmărească pentru a afla despre proiectele noastre.”

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Vestea despre un presupus balon spion chinez care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ nesofisticat pentru supravegherea continentului american.

China a spus că balonul, observat deasupra statului Montana, este doar o „navă civilă” care a deviat de la ruta planificată, dar SUA suspectează că este un dispozitiv de „supraveghere la înaltă altitudine”. Oricare ar fi capacitățile acestui balon, SUA au considerat amenințarea suficient de serioasă pentru a amâna vizita secretarului de stat Antony Blinken în China, care urma să aibă loc pe 5 și 6 februarie.

Baloanele sunt una dintre cele mai vechi forme de tehnologie de supraveghere. Armata japoneză le-a folosit pentru a lansa bombe incendiare în SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, au fost utilizate pe scară largă de SUA și Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Mai recent, SUA s-ar fi gândit să adauge baloane de mare altitudine la rețeaua de supraveghere a Pentagonului.

Aceste dispozitive aeriene zboară în general la o altitudine de peste 20 de kilometri, aceasta fiind de două ori mai mare decât altitudinea de croazieră a aeronavelor comerciale și dincolo de limita suveranității aeronautice a statelor. Aceste baloane arată ca niște dirijabile și sunt alimentate de baterii de lungă durată sau panouri solare. Acestea sunt capabile să poarte o sarcină utilă între 50 și 250 de kg.

Baloanele sunt încă o modalitate ieftină de a obține informații

„În viitor, vom avea baloane deasupra capului timp de mai multe luni, ceea ce ar putea duce la un cost mai mic decât în spațiu”, spune generalul Frédéric Parisot, adjunctul șefului forțelor aeriene franceze.

Experții militari spun că utilizarea baloanelor de mare altitudine reprezintă o modalitate de spionaj mai ieftină decât utilizarea sateliților. Ele se dirijează doar prin schimbarea altitudinii, folosind computere pentru a calcula puterea și direcția curenților de aer, în diferitele straturi ale atmosferei. Pe lângă supraveghere, dirijabilele pot transporta însă și bombe.

Potrivit The Guardian, în 2019, armata americană a folosit până la 25 de baloane experimentale de mare altitudine, alimentate cu energie solară, pentru a efectua teste de supraveghere pe arii extinse. Acestea au fost echipate cu radare de înaltă tehnologie, concepute pentru a urmări simultan mai multe vehicule, pe timp de zi sau de noapte. Au fost folosite pentru a monitoriza traficul de droguri și potențialele amenințări la adresa securității interne.

Secretarul de stat Antony Blinken spune că „decizia Chinei de a trimite un balon de supraveghere deasupra Statelor Unite este „un gest de neacceptat și iresponsabil”. „Este o violare a suveranității noastre, este o violare a legislației internaționale. De aceea, i-am transmis în această dimineață lui Wang Yi, responsabilul de politici externe al Chinei că îmi amân vizita”, a spus el.

Oficialii Pentagonului au subliniat că balonul chinez „nu reprezintă o amenințare militară sau fizică pentru oameni”. Totuși, președintele american Joe Biden a refuzat să atace dispozitivul de teamă să nu producă daune sau victime la sol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău