Compania care are grijă ca eticheta ta să corespundă legii. Diana Rotari: O astfel de decizie dă bătăi de cap

25 Nov. 2022, 17:55
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
25 Nov. 2022, 17:55 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Știați că în Republica Moldova există o companie ce prestează servicii de validare a etichetelor? Este vorba despre Label Origin Taste, afacere lansată de Diana Rotari. Datorită Label Origin Taste (label.md), pentru companii este mult mai simplu să creeze etichete în conformitate cu legislația în vigoare din Republica Moldova și Uniunea Europeană.

La serviciile companiei pot apela producătorii, importatorii și distribuitorii. Ideea de a lansa o afacere în acest domeniu a început de la o provocare, pe care antreprenoarea a acceptat-o. Astfel, după multă analiză, efort și muncă, pe piața din Republica Moldova a apărut o nouă gamă de servicii – validarea etichetelor.

„Compania a fost creată având la bază trei concepte inovative pentru Republica Moldova: validarea etichetelor, sisteme de calitate IGP/DOP și studii asupra consumatorilor prin analiză senzorială. Fiecare dintre acestea, sunt concepte „importate” de la cele mai bune școli și organizații din Uniunea Europeană. După ce le-am studiat până în cele mai mici detalii am decis să prestăm astfel de servicii acasă, pentru companiile din Republica Moldova. Spărgătorul de gheață este serviciul label check – care oferă garanție și siguranță  când eticheta este aprobată spre tipar. În general, o astfel de decizie dă bătăi de cap companiilor. Urmează să dezvoltăm și alte servicii inovative. Din acest motiv, sunt enorm de curioasă și aștept cu nerăbdare să analizez impactul acestor servicii asupra companiilor de la noi.” a declarat Diana Rotari în cadrul unui interviu pentru XY Partners, unde a beneficiat și de instruire în cadrul Programului de Pre-Accelerare: Antreprenoriat Feminin.

De asemenea, antreprenoarea este beneficiara grantului „Femei în afaceri” de la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Potrivit antreprenoarei, Label Origin Taste este o companie utilă și necesară, întrucât, prin serviciile oferite contribuim la îmbunătățirea mai multor aspecte:

Social – informarea corectă a consumatorilor;
Economic  – optimizarea resurselor pentru operatori;
Reglementar – asigurarea implementării standardelor europene.

În prezent, Diana Rotari este în căutarea unei persoane care va contribui la dezvoltarea companiei.

„Acum, tot mai mult mă gândesc să mai atrag pe cineva în activitatea mea, pentru un imbold în plus. Rămâne să identific o persoană care să completeze competențele mele. Poate fi cineva care va citi acest interviu.” a adăugat Diana Rotari.

Lansată în 2018, compania a venit cu un spectru nou de servicii pentru piața din Republica Moldova. Astfel, a fost necesar să convingă convingă clienții despre profesionalismul și utilitatea lor.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește canalul nostru de TELEGRAM!

„Fiind un domeniu de prestări servicii, trebuie să demonstrezi că ești expert și deții competențele necesare pentru a consulta entitățile de business. O altă provocare este să lansezi pe piață un produs nou, total necunoscut. În acest caz, ai nevoie de o strategie de comunicare bine definită, pentru a ajunge la grupul țintă de clienți, pentru a-i face să înțeleagă de ce au nevoie de serviciile tale.”

Pe viitor, compania are planuri mari de dezvoltare, inclusiv lansarea unor noi servicii.

Să dezvolt compania în continuare și să măresc echipa. Îmi doresc ca Label Origin Taste să devină centru de consultanță capabil să deservească și mai multe proiecte. Și desigur, în prezent, lucrez la lansarea unor servicii noi, așa că, îi îndemn pe toți cei care ne citesc să ne urmărească pentru a afla despre proiectele noastre.”

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău