Diplomați, oficiali și oameni de afaceri au participat la ”Cricova Wild Harvest Fest”

04 Oct. 2023, 14:49
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
04 Oct. 2023, 14:49 // Slider //  MD Bani

Combinatul de Vinuri „CRICOVA” a organizat ”Cricova Wild Harvest Fest” – un eveniment inedit, dedicat sustenabilității și promovării produselor eco, în cadrul căruia Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a fost partener. Mai mulți ambasadori, oficiali de stat și oameni de afaceri au renunțat pentru câteva ore la dress code-ul sobru, în schimbul mănușilor de lucru și a salopetei și au pornit la cules struguri de pe o podgorie de 23 de hectare cu viță-de-vie eco.

Sorin Maslo, director interimar, Combinatul de Vinuri „CRICOVA”

”Combinatul de Vinuri ”Cricova” investește permanent în surse de energie regenerabilă și în tehnologii de producere cât mai aproape de mediul înconjurător. Totodată, vrem să le amintim prietenilor noștri, printre ei și reprezentanți ai corpului diplomatic despre tradiția de a recolta strugurii împreună cu cei mai apropiați oameni, lucru care se întâmplă în fiecare gospodărie din Moldova”.

 În cadrul evenimentului exclusivist au participat mai mulți ambasadori, oficiali de stat și oameni de afaceri care au colectat struguri ecologici, certificați de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și CERES, care ulterior vor consolida baza unui nou vin din gama vinurilor organice.

Scott Hocklander, șeful Misiunii USAID în Moldova

”Este un eveniment extraordinar, organizat într-o zi minunată, cu muzică superbă pe fundal. Cu siguranță că îmi voi dori să repet această experiență și anul viitor. Sper să fie un eveniment și mai mare, la care să participe mai multă lume.”

 Almat Aidarbekov, Amasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova

”După activitatea de oficiu, un pic de muncă fizică într-un mediu curat poate să facă doar bine. Moldova are tradiții puternice în industria vinului, iar faptul că le combină cu tehnologiile moderne și mâinile unor oameni buni, e clar că produsul final este unul extraordinar.”

 Prezent la eveniment, Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov a precizat că sustenabilitatea și calitatea sunt standarde care trebuie promovate și dezvoltate, iar aceste principii stau la baza activității A.S.I.C.S.

Plamen Milanov, Președintele de Onoare A.S.I.C.S.

”Este un eveniment care le arătă oaspeților din străinătate că în Moldova sunt produse bio. Iată de ce am decis să-l susținem, pentru că orice sprijin pentru businessul din Moldova, aduce beneficia pentru toți moldovenii. Am demonstrat în ultimii ani că nu avem limite în a susține toate domeniile și toate categoriile de oameni. A.S.I.C.S. acordă suport pe toate dimensiunile.”

 Iar oficialii de stat prezenți la eveniment au remarcat că Moldova are potențial de sustenabilitate, care trebuie încurajat și dezvoltat

Adrian Digolean, Secretar de stat, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

”Este un exemplu bun și pentru alte companii. În Moldova avem cinci companii vitivinicole care sunt în proces de conversie pentru a produce vinuri ecologice. Este o tendință și chiar o necesitate – la nivel global trebuie să poluăm cât mai puțin și să facem produce cât mai ecologice și cât mai calitative.”

La final, invitații speciali ai evenimentului au zdrobit la teasc struguri eco, iar din licoarea stoarsă va fi făcut un vin special care să le amintească de această zi memorabilă. Mai mulți, oaspeții și-au lăsat autografele pe butoiul în care a fost turnat mustul, chiar pe plantație.

Combinatul de Vinuri „CRICOVA” este printre primele companii din Republica Moldova care a obținut certificatul CERES, care reprezintă certificarea pe piața europeană a produselor ecologice.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău