Elimină aceste 6 lucruri din CV-ul tău. Sfaturile unui CEO care a citit peste 1.000 de CV-uri în acest an

21 Iul. 2021, 15:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iul. 2021, 15:20 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Auzim în permanență despre lucrurile pe care ar trebui să le menționezi în CV, dar rareori vorbim despre ceea ce ar trebui să renunți.

Un CEO al unui serviciu de redactare a CV-urilor, care a citit în ultimul an peste o mie de CV-uri a observat o mulțime de lucruri care vă pot afecta șansele de a participa la un interviu .

Dacă doriți să scrieți un CV care spune „Angajați-mă”, atunci fiecare cuvânt, număr, rând și realizare trebuie să fie atent luate în considerare. Așadar, să apăsăm butonul Backspace pe șapte lucruri uitate frecvent pe care ar trebui să le eliminați din CV cât mai curând – și de ce:

1. Hobby-uri și interese irelevante

Îți plac sporturile? Camping? Colectarea de monede? Gradinarit? Toată lumea are un hobby și majoritatea oamenilor consideră că, cu cât este mai unic, cu atât îi va face să se deosebească de ceilalți candidați.

Dar managerilor care angajează nu le pasă de modul în care vă petreceți timpul liber – cel puțin nu imediat. Au termenele limită și o grămadă â de CV-uri pentru a fi examinate și, în acest moment, se concentrează doar pe găsirea candidaților care îndeplinesc cerințele.

Desigur, este în regulă să-ți incluzi hobby-ul dacă este legat de funcția pentru care candidezi. Dacă este o slujbă financiară, de exemplu, menționarea faptului că vă place să vă dedicați investițiilor în criptomonede poate fi văzută ca un plus. Dar dacă încercați să obțineți un rol de asistent medical, nu vă deranjați.

2. Prea multe soft skills

Prea mulți candidați exagerează cu menționarea skillurilor soft, iar managerii de angajare sunt foarte conștienți de această manevră obișnuită, astfel încât s-ar putea să pierdeți credibilitatea atunci când începeți să enumerați prea mulțe.

În general, se recomandă să aveți mai multe abilități hard decât soft. Pentru abilitățile soft pe care le includeți, asigurați-vă că sunt demonstrate și nu doar declarate.

În loc să spuneți doar că sunteți priceput la multitasking, de exemplu, este mai bine să includeți ceva de genul „Am condus mai multe proiecte de la început până la finalizare, ducând la o creștere de X% în X”.

3. Fotografie

Cu excepția cazului în care doriți să fiți ales ca actor principal pentru un film pe ecran mare, nu este necesar să includeți o fotografie.

De fapt, există potențiale dezavantaje în acest sens. Unii manageri și recrutori mi-au spus că consideră că este „neprofesionist” sau chiar „lipsit de gust”.

De asemenea, poate duce la prejudecăți inconștiente. Fie că este felul în care te îmbraci, genul, rasa sau doar aspectul tău vechi – toate acestea pot influența procesul de luare a deciziilor unui recrutor, chiar dacă este făcut neintenționat.

În cele din urmă, există o mică posibilitate ca fotografia să vă afecteze formatul CV-ului, ducând la dificultăți tehnice atunci când trece prin sistemele de urmărire a solicitanților.

4. Un tip greșit de e-mail

Managerii de angajare doresc candidați care sunt cel puțin oarecum pricepuți în tehnologie … și asta înseamnă să nu ai o adresă de e-mail dintr-un cont învechit precum AOL sau Hotmail.

Când aveți dubii, rămâneți doar cu o adresă Gmail sau Outlook.

5. Adresa poștală (dacă aplicați în afara statului)

Includerea adresei poștale în CV a fost o practică standard.

Dar dacă doriți să vă mutați și să aplicați la locuri de muncă din afara statului, poate fi înțelept să o lăsați în afara lor, mai ales că unii angajatori vor să ia în considerare doar candidații locali.

Recrutorii nu trebuie să știe exact unde locuiți în primele etape ale procesului de angajare. De asemenea, poate deveni un risc de securitate dacă informațiile sunt furate.

În schimb, luați în considerare faptul că intenționați să vă mutați.

6. Posturi de muncă mai vechi de 10-15 ani

Cu excepția cazului în care sunteți un absolvent recent sau un senior cu decenii de experiență, nu ar trebui să includeți mai mult de patru sau cinci posturi care să nu depășească 10-15 ani.

Cu cât funcția este mai veche (cu excepția cazului în care a fost la o companie mare, bine-cunoscută sau este strâns legată de postul pe care îl doriți), cu atât mai puțini manageri de angajare vor avea grijă de aceasta.

Mai degrabă decât să vă scufundați în experiența de muncă învechită, folosiți acel spațiu prețios pentru CV pentru a concretiza detaliile celor mai recente locuri de muncă și realizări.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău