O nouă criptomonedă pe piață după gluma lui Elon Musk. Cât costă un Elongate

20 Apr. 2021, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Apr. 2021, 16:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Nu este pentru prima dată când un tweet a lui Elon Musk provoacă schimbări majore. Elon Musk ar fi fost dar și în judecată pentru postările sale pe Twitter pentru că ar fi scăzut intenționat prețul acțiunilor Tesla.

Postările de pe Twitter a lui Elon Musk au influențat în mod direct prețul Bitcoin și Dogecoin. De această dată o glumă de-a lui Elon Musk a adus pe piață o nouă criptomonedă, care îi poartă și numele: Elongate. Totuși, moneda nu are nici o legătură cu Elon Musk în afara numelui.

Totul a pornit de la un tweet al „Tehnoregelui Tesla”. „Dacă e vreodată un scandal despre mine *vă rog* numiți-l Elongate” a spus Musk, făcând referire cel mai probabil la Dieselgate, scandalul care a fost cu Volkswagen și emisiile de carbon, scrie Aleph News.

Acum trei săptămâni Elon Musk a postat acest mesaj pe contul său de Twitter. Între timp, criptomoneda a apărut pe piață, iar acum sunt peste 100.000 de persoane care dețin Elongate. Pagina criptomonedei descrie determinarea creatorilor și a utilizatorilor de a „manevra puterea meme-urilor și a culturii internetului pentru a schimba donațiile caritabile”. În continuare, Elongate se angajează să doneze 80% din venituri către organizații caritabile, devenind astfel „pionerul acestui tărâm”. La ora transmiterii știrii, prețul unui Elongate este de 0.0000003347 dolari.

Până acum, cei de la Elongate se mândesc că au strâns deja peste 1 milion de dolari în acest sens. Mai mult de atât, ei își propun să ajute entități precum Programul Alimentar Mondial, care este o agenție a Organizației Națiunilor Unite.

Elon Musk nu a declarat nimic deocamdată cu privire la Elongate. Mai important de atât, nici nu a postat vreun tweet. Totuși, cei care tranzacționează criptomonede și/sau acțiuni cunosc foarte bine puterea unui simplu mesaj pe Twitter al „Tehnoregelui” și urmăresc cu atenție pagina lui.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală